JR Elite: Laginnsats bak seier mot Skeid

Bærum Jr Elite- Skeid Jr Elite 2-1  (1-1)

Det var lagt til rette for en skikkelig tøff kamp mot de rødkledde Skeid-gutta. Sola skinte, en god treningsuke lå bak oss og trenerteamet ønsket tidlig oppmøte for å kjøre en samling fra bunnen av.

Etter en mager poengfangst hittil, så skulle vi snu steiner og annet man gjør når man går inn i seg selv, for å forbedre det som ikke har funket.

Bl.a har vi hatt for mange kamper der vi har hatt for lite ball, og således brukt krefter på å løpe i mellom. Dette ble vi enige om at vi skulle unngå/redusere i dag.

Når kampen er i gang, så stråler både spill og sol! Jakkene er ikke kneppet igjen, og komplimentene sitter løst når vi ser hva gutta presterer den første halvtimen. Samtidig var det flere enn undertegnede som slet med nervøsitet. Det var en spredd enighet om at poengene i dag betydde mer enn vanlig. Samtidig (eller som en logisk følge av) så måtte vi ha en klarere identitet i spillet. I dag var nøkkelen til begge å ha mer ro med ball og bruke hverandre som lagkamerater kan gjøre!

Som alltid jevnt og tett mot Skeid

Som alltid jevnt og tett mot Skeid

Vi skaper noen halvmuligheter, men oftere enn ikke, så er det bra oppbygning mens den siste pasningen ikke er presis nok. Så vi ser tendenser, men forløsende er det ikke.

De siste kvarteret kommer Skeid mer inn i kampen, de flytter seg mer offensivt og de skårer også kampens første mål. Et vakkert innlegg fra kanten blir kontant headet inn, og «oksene» kan juble over en 0-1 ledelse.

Akkurat da surret flere tanker i  hodet, og de fleste var mørke. Først og fremst var jeg bekymret for at dette var knockout-punchen (som Foreman aldri ga Ali)!!

Etter en tøff periode hittil i sesongen, og til tross for en oppløftende første halvtime, så fikk vi denne karamellen i fleisen.

Vi hente ekstra krefter fra kjente og ukjente kilder etter skåring imot

Vi henter ekstra krefter fra kjente og ukjente kilder etter skåring imot

Det som da skjer er for meg (hittil) årets opplevelse som Gul supporter! For vi henger ikke med hodet eller faller sammen som et gresk pyramidespill.

Vi henter (mentale) krefter i kjelleretasjen, og jobber videre. Da blir det også noe «Hollywodsk» over at vi fortjent utligner noen minutter etterpå. Skåringen skjer ved Jon Rønning som kaldt plasserer skuddet over en møtende keeper.

1-1 står seg til pause, og det er i grunnen fair. Vi kjapper oss inn for å varme oss på kaffe og restene av Bjarne`s fantastiske vafler.

 

Man skulle tro at guttene også har fått i seg noe oppkvikkende i pausen, for vi starter med godt spill. Vi har noen riktig fine muligheter til å ta ledelsen, men melodien er den samme som i 1omgang:  Den siste touchen er den eneste som er for dårlig.

Utover som omgangen står, så vipper spillet frem og tilbake. Noen ganger er vi Gule farlig frempå, andre ganger er det de røde som er farlig foran boksen. Så begge lag kunne ha tatt ledelsen, men ingen gjør det.

Det skal lakke og li som folk over 110 år sier, før en goal kommer. For alle med postnummer som starter med 1300 og noe, så er heldigvis vi som tar ledelsen!

Et innlegg blir ikke klarert, og vi utnytter oss av rotet i feltet. Ryktene skal ha det til at Theo var siste Gule på ballen, men det kunne ingen av de drøyt 100 tilskuerne brydd seg om. Det som teller er 2-1 til Bærum med under 10 minutter igjen.

I dag satt kampplanen til Luke perfekt. Her ifra fjorårets seier mot Skeid

I dag satt kampplanen til Luke perfekt. Her ifra fjorårets seier mot Skeid

Vi gjør noen bytter og legger oss litt lavere. Men ikke så lavt at vi helt gratis inviterer Skeid tilbake i kampen. Vi tillater de å ha ball på midten, men vi har kontroll bakover.

Det kommer innlegg på innlegg, men ingen har riktig adresse. Klokka passerer 90 spilte, og nervøsiteten blant oss på tribunen sprer seg. Frykten for en personlig feil eller at noen på Skeid plutselig blir Messi reinkarnert er så absolutt til stede.

Skeid jobber på, og forsøker å finne rom. Men vår mur på egen 20 meter er like tett som tollmuren USA har hatt mot Cuba de siste 50 år og frem til nå.

Så vi holder unna, og når dommeren blåser av for full tid, så sprer det seg et vindkast på Kadda. Eller var det en lettelse blant samtlige?

Uansett, 2-1 seier og byks på tabellen fordi vi i dag fremstår som ETT lag og legger ned solid innsats som kun galeislaver fra oldtidens Egypt kan matche.

Nå blir det et lite opphold i seriespill på juinornivå, men vi ser frem til å ønske velkommen til 1 runde i NM neste fredag kl 18.