JR Elite: Kvalitetstest mot Follo

Follo Jr Elite- Bærum Jr Elite 1-3 (1-1)

I 4.runde av årets interkrets, så sto Follo for motstanden. En motstander vi gjestet på Kadda i januar (1-1). Så en viss kontroll på de hadde vi, dog så dukket dagens første utfordring opp på noe vi ikke kan kontrollere. Trafikk og biltur ned mot Ski. Vi er godt organiserte, og setter av sted i god tid. Rundt Oslofjordtunnelen så begynner bilen til El Capitano Nansen å hoste. «Jaja, slikt skjer tenker vi. Får satse på at den holder hele veien». Like etter, så kommer det mer enn hosting. Nansen sin bil er rett og slett ferdig. Den rikker seg like lite som planene for Munchmuseet i Oslo.

Vi har derimot ikke tid til årelange utredninger, så redningen er at etter snarlig detektivarbeid så er det vår eminente foreldregruppe som stiller opp som pirattaxi. I dette tilfelle skal laurbær tildeles faren til Karl Einar og firmaet «Bøhlerengen pirattaxi».

Kaptein Nansen hilser på før kickoff

Kaptein Nansen hilser på før kickoff

Så vi er fremme vel i havn før avspark.

Tydeligvis er vi også klare fra avspark, for vi får corner bare sekunder etter kampstart. Innlegget er glimrende av Ola, og kanskje Lindqvist ikke er kongen av Sverige. Men i alle fall er han luftens konge. Kontant på hodet og rett i nettet. 1-0 til oss etter under minuttet spilt. Etter dette har vi en viss kontroll på kampen, men samtidig skal kreditt gis til Follo som et godt ballbesittende lag. De forsøker, og får delvis til, å spille på små flater.

Etter ca 25 spilte, så får alle med Gult hjerte et midlertidig stopp i rytmen. Follo slår en ball i bakrom, og spissen er rask som få. På innsiden av 16 meteren så blir han felt av oss, og dommeren dømmer korrekt straffe og rødt kort.

Katastrofe for oss. Dette vil prege kampen.

Men vent, hva skimter ikke vi 20 meter lengre bak. Jo, en reddende engel. I dette tilfellet påkledd dommerantrekk og linjeflagg. Det var visst heldigvis en marginal offside før spissen rakk å løsrive seg. En drops, og noen hjertesukk senere, så slår vi fast at vi slapp unna for denne gang. Neste gang jeg er i Vatikanet så skal jeg se hvorvidt Michelangelo har malt en dommer blant takmaleriene i det sixtinske kapell.

Derimot så får Follo en korrekt idømt straffe minuttet før pause. Deres lyseblå kant kommer ned langs siden, og blir felt. Straffen er sikker som «Credit Suisse», og dermed går vi til pause på 1-1. Noe som kan sies å være helt ok, men samtidig er følelsen av at vi hadde fortjent noe mer. Men som det står skrevet mang et sted «Good Things will come to those who waits».

Sånn er nettopp 2.omgang. Vi har hatt en konstruktiv pauseprat. Den blir fulgt opp fra første spark på ballen, og vi har bra balltempo og er tålmodige i oppbygningen av spillet.

Målskårerne Jatta og Lindqvist

Målskårerne Jatta og Lindqvist

Rundt halvveis så viser Benjamin Jatta hva som bor i gutten. Etter å ha driblet to motstandere, så er han på venstre hjørnet av 16meteren. Der finner han balanse man ellers ser kun i turn-VM, og med den kroppskontrollen limer han målet i motsatt kryss. En skåring jeg gjerne står i trafikk ned til Ski for å få oppleve. Kunst kan være så mangt, enten det er takmalerier, eller vakre fotballmål.

Knappe 5 minutter senere, så viser kombinasjonen Lamin/Larsen seg frem. Giftig som en blåringet blekksprut, så hugger de til i en kontring. Ball fra forsvaret blir tatt fint med langs kanten, og en utsøkt ball fra Lamin trer seg til Larsen på motsatt kant. Han plasserer ballen like presist som puten til Justin Leonard under Ryder Cup 1999

http://youtu.be/tAbtFqisT4w?t=1m4s

Dermed 3-1 til oss Gule. Etter dette blir vi spilt litt bakover, men vi har rimelig god kontroll de siste 17 minuttene av kampen. Så til tross for trafikk, bil som bryter sammen og en god motstander, så viser vi oss verdige som lag i årets interkrets.

Seieren kommer av at vi gjør mange riktige valg, med og uten ball, og at vi fungerer som et lag:

Bærum SK

Neste hjemmekamp er torsdag 10 april kl 1845