JR Elite: Kun ketsjupen uteble

Bærum JR Elite-Fagerborg Senior A 2-1 (1-0)

Vise fotballmenn skal ha det til at resultatet er underordna i treningskamper og undertegnede skal ikke krangle på det. For hvis man ser kun resultat så virket dette som en jevn kamp. Den var alt annet enn det.

Dagens motstander var velkjent for mange: Fagerborg. Ballklubben som ble stifta i i 1914 og brukte 18 kroner på en ball til ukens eneste trening. Mye har forandret seg på 104 år, og vi skal ikke lengre tilbake enn høsten 2018 før vi tapte 4-0 mot de, dog med et annet lag enn hva som ble mønstra i dag.

Fra første spark så viser vi at vi er det bedre laget og at spillet, særlig offensivt, er helt ok mtp tiden av sesongen. Unntaket er selve avslutningen. Vi er ingen Simo Hayha (https://en.wikipedia.org/wiki/Simo_Häyhä), og her trengs det terping.

Dog så får vi til oppbygging av spillet og har mest ball kampen igjennom. Vi burde tidlig tatt ledelsen, men den uteblir. Dog er det ikke all verden av dramatikk, for defensivt har vi rimelig god kontroll.

Til slutt, vel det tok vel ikke så lang tid, var mer enn at det føltes slik, så tok vi ledelsen ved Thomas Chaisee Storødegård. Assisten var ved Erik Frøysa.

Som nevnt burde og kunne det vært mer før dommeren blåser for pause, men vi klarer ikke å banke ut noe mer ketsjup av sjanseflaska. Så 1-0 halvveis, og inn til klubbhuset for varme og en forfriskende kopp med nytrakta kaffe.

Klart for pause

Kampbildet forblir det samme i grunn

Det kjentes i neseborene at vi spilte en sen lørdag. Friskt er vel den positive betegnelsen! Dog var det ikke like sprudlende det som skjedde der ute. Vi har fortsatt kontroll, men må jobbe med å treffe blink. Fagerborg blir spilt baktunge, og vi triller (eller forsøker) å finne den forløsende pasningen slik at vi kommer til de store sjansene. Det skal vise seg like lett som å finne en politiker i staten Virginia som ikke er rammet av «blackface-skandalen». Så etter langt og lenger enn langt for å bruke Asbjørnsen og Moe sin kjente setning, så sitter 2-0. Samme kar står bak skåringen fra nært hold og denne gang uten hjelp fra noen i gul drakt.

Vi faller litt i kvalitet etter dette. Så det som skjer der ute er typisk for en treningskamp i februar. Alle vil hjem til fotball på TV, varm mat og noe godt i glasset.

Fagerborg får en redusering på slutten på et skudd over Julian fra ca 14 meter.

2-1 i det 87 minutt (eller så)

Det er kun minutter igjen etter dette, og det er ikke stort å meddele uten å ty til fabler, løgn og fanteri. Så la oss hold oss til fakta, og si kampen dør ut uten at noen fikk høy puls og trøbbel med pacemaker sånn ca kl 18 på denne «svale» lørdagskvelden.

Skribentens tanker

Vi er bedre uten å være veldig gode. Dog er det midten av februar, og det ser helt ok ut. Offensivt så skaper vi nok til å (burde) sette 4-5, men kun 2 er fasit. Defensivt blir vi ikke satt på så mange prøver, så det er vanskelig å analysere for mye der uten at det blir rør.

Julian Stegemann debutant på JR Elite med spilletid de siste 20 minuttene!

Takk til Fagerborg, god dommertrio og alle tilskuere som pakket seg inn i pledd og hadde medbrakt kakao!