Jr Elite: Knallsterk prestasjon ga avansement i NM

Bærum Jr Elite- Strømsgodset Jr Toppfotball  2-1  (0-0)

Høstsesongen er i gang, og vi er fortsatt med i NM, i tillegg til at vi jakter flere poeng i Interkretsens øverste selskap. Nylig hadde vi en kamp mot Ham-Kam, men der glapp tre poeng på overtid. Utligningen kom på dødball, noe vi da har terpet på siste uka. For øvrig var vi klare for kamp mot et Godset lag som spiller i Nasjonal serie.

Kampen får en drømmestart for oss…nesten. Vi har et angrep av ypperste kvalitet, og setter ballen i kassa som punktum over i`en. Dessverre er assistentdommer festbrems og markerer for offside. Dog gir vi fra oss ikke vårt tidlige initiativ og fortsetter å spille langs bakken og til hverandre. Det er en leken kombinasjon og vi kunne tatt ledelsen i løpet av de første femten minuttene.

Dessverre vil det seg ikke i avslutningsfasen. Sammen problem har også gutta litt øst for metropolen Mjøndalen! Som startet med lillebror Pedersen på topp.

God defensiv kontroll

 

Utover 1.omgang så jevner kampen seg ut, og når det blåses for halvtid så er uavgjort et riktig bilde på hvordan spillet har vært. For vår del er det gledelig med defensiv kontroll, samtidig som vi Gule på tribunen sitter med en god følelse om at det offensive vil løse seg etter pause.

 

                                                                God plan (og vaffel)- løp og kjøp!

 

Det skal vise seg at det er mer enn varme vafler og en styrkedrikk i form av kaffe som gir god følelse. For på innersida av regnfrakken så oppbevares det en lommelerke… neida… Gutta er ansvarlig for «Go`følelsen» ene og alene rett ut fra pausen. De tar kontroll a la Israel, og setter ballen i kassa på vår første sjanse i 2.omgang!  En herlig skåring signert Drammens egen Alexander Rønning Olsen. Den inneholdt en smak av både vaffel og Pierre Von Bronckhorst i VM 2010 mot Uruguay. Godt hjulpet av en keeper som fortsatt hadde hodet på Ios.

Skåringen er fin, opplevelsen bedre og best av alt er det at skadeforfulgte Alex får det til mot hjemkommunen. For han har jobbet knallhardt for å komme tilbake på banen i syv lange og syv breie.

Etter skåringen så for Godset ha mest ball, men vi lå bra i formasjon og jobbet bra, så de klarte ikke å komme til store sjanser. Stopperne våre vant så godt som alle ballene som ble lempet opp. Når vi hadde ballen ble vi ofte presset til å slå langt, selv om vi klarte å skape noe bra spill, og noen farlige overganger.

Sjefen selv-William Finsnes Naper- sto frem som den lederen vi vet han er!

2-0-målet kom etter bra spill langs venstresiden og involverte to innbyttere som ikke hadde vært på banen i mange minuttene, Thomas og Andy. På 2-0 ble vi liggende enda lavere, men klarte å klarere det meste. Rett før spenning så skulle man derimot hatt en lommelerke, for Godset skaper dramatikk med sin 2-1 skåring, som kommer av en klarering fra 5 meter som ble blokkert inn i mål av en Godset-spiller.

De siste minuttene er seg hør og bør dramatiske, men vi klarer å demre opp. Der og da kunne det vært -10 grader, spillet varmet så innmari kampen igjennom!

De hvitkledde gjestene forsøkte på slutten

Det er mye vi kan ta med fra denne kampen. Mest av alt gledelig med godt forsvarsspill, Være seg langs bakken eller på dødballer. Fra der av og i lagdelene offensivt så sitter spillet mer og mer. Som resulterer i to mål, men vi slipper kun inn ett på en tilfeldig sprett i egen spiller.

Dessuten så er det laget som står frem. Hadde jeg vært dårlig i norsk, så hadde jeg tillatt meg å stave laget med stor L. Antall bestemannspremier bare forsterker poenget om at vi alle spilte bra i dag. Så vidt jeg kunne få med meg så ble det fire stk som alle kan fylle på tanken, være seg i form av bensin eller raske karbohydrater (gavekort på Circle K Sandvika).

De tørre kampfakta:

Bærum Jr Elite- Strømsgodset Jr toppfotball   2-1  (målfattig til pause)

1-0:  Alexander Rønning Olsen

2-0   Andreas Selvig

2-1  Godset

Tilskuere:    72 … 67 av de frøs fordi de ikke satt under taket.

Laget: