JR Elite: Klar seier mot rival Asker

Bærum Jr Elite- Asker Jr Elite 5-0 (2-0)

Guttene slik vi elsker å se de i den gule drakta!

Guttene slik vi elsker å se de i den gule drakta!

Jatta med blikket og ball rettet i riktig retning!

Jatta med blikket og ball rettet i riktig retning!

De tre siste årene har kampene mot rival Asker blitt ekstra spesielt. Sammen med kampene mot «De Blaa» bosatt på bygda Bekkestua, så er kampene mot de hvitkledde i nabokommunen alltid krydder på biffen!

Det bærer også kampinnledningen preg av. Begge lag tar minimalt med sjanser, og fokus ligger på defensiv trygghet. Det handler mest om å unngå å gjøre feil. Derfor blir det også skapt få muligheter de første 20 minuttene av kampen. Men i motsetning til oppgjøret i serieåpningen, så er det denne gang vi Gule som tar et initiativ når kampen skrider frem.

Tett og jevnt i starten.

Tett og jevnt i starten.

Klokken har så vidt passert halvtimen, da 97årgangen Christian Meinich setter kveldens første goal! Fra da av, så er det vi som styrer hendelsene. Som Napoleon frem til nederlaget i Napoleonskrigene i 1814, så hadde vi stålkontroll. All makt lå i den gule sal!

Om keiser Napoleon er nevnt, så er det nok en gang på tide å nevne vår egen målkonge: Nemlig backen Frederik Lindqvist. Det er smått utrolig at vår alltid blide back har puttet 8 nettsus så langt i sesongen! Han lukter mål som Kiwi-Bob lukter varer utgått på dato. Det er med andre ord garanti på mål!

Sett fra oven

Sett fra oven

Vi går til pause med 2-0, og det burde ikke være en sikker ledelse. Men i tillegg har Asker gjort det vanskelig for seg selv når en av Asker sine beste spillere klarer mesterstykke å få to gule i løpet av noen minutter. I tillegg til å være spillemessig bedre, så klarer vi å holde hodet vårt kaldere enn hva Asker får til. Når det kommer et slik rødt kort, så er det tegn på frustrasjon, og at vi har overtaket på de!

Så med stor trygghet kan vi gå til pause med 2-0 og en mann mer på banen foran de siste 45 minuttene!

De med god hukommelse husker kanskje at dette var helt lik forutsetning når vi møtte Valdres hjemme i fjor. Da ble Valdres det beste laget, og vi vant så vidt 2-1 til tross for ledelse og en mann mer.

Skulle dette gjenta seg?  NEI, på ingen måte. I motsetning til i fjor så er vi mer offensive i hodet, og vi er bedre enn Asker på alt minus det å pådra oss kort i 2.omgang. Der vinner de hvitkledde, ellers er det gul dominans på Sandvika Stadion.

Man trenger da ikke ha skrevet en Masteroppgave som omhandler «How The Volcker Rule are an influence on bank profits and default probabilities» for å skjønne at vi skaper mer, vinner duellene og til slutt med drøye kvarteret igjen setter sjansene.

Ingen fare! Dette er ikke Luke og Trond som har eldes raskt, men Alan Greenspan og Paul Volcker i hyggelig passiar

Ingen fare! Dette er ikke Luke og Trond som har eldes raskt, men Alan Greenspan og Paul Volcker i hyggelig passiar

 

Vi rekker faktisk å sette tre mål det siste kvarteret, og det første av i alt tre mål står Mads Hasle for, før hvem andre enn Lindqvist setter de to siste. Gledelig er det og at målene kommer av god oppbygning fra egen halvdel. Flere spillere er involvert, og målene kommer fra ulike posisjoner og skåres passelig nok med ulike kroppsdeler!

Målskårer og kjernekar Mads Hasle

Målskårer og kjernekar Mads Hasle

Kampen sett under ett er solid fra oss. Selv om den starter bortimot 50-50, så gjør vi som Thad Cochran og jo lengre ut i kampen, jo bedre står vi distansen. Og når det gjelder som mest, så er det vi som setter sjansene!

Pasningene, samspillet og midtbanen er enkeltmomenter jeg vil trekke frem her. Tin og Nansen er generaler som styrer skuta som Lord Nelson og Ulysses S Grant gjorde når de holdt seg edru! Taktisk smartere, mer vågalt og med en langsiktig plan. Godt gutter!

Alt var rainbows and sunshine i denne kampen

Alt var rainbows and sunshine i denne kampen

Nå gjenstår Stabæk i siste kamp før ferien tar til, og undertegnede håper å se mange blide Gule fjes torsdag 27 juni kl 1845 nede på «Kadda»