Jr Elite: Jevnt, spent og serieåpning mot Asker

Asker jr Elite- Bærum jr Elite 1-1 (1-1)

Endelig så kunne årets Interkrets sparkes i gang. Etter både kalde vinterkamper og en god treningsleir, så skulle alvoret starte for våre gule håpefulle. Vår første test var forventet å bli, og ble en tøff kamp, nemlig Asker borte på vindfulle Føyka.

Åpningen av kampen er som forventet for oss som har passert 30 vintre i levealder. Begge lag gjør småfeil, mest basert på nerver og rust. Asker er marginalt bedre, og triller litt mer ball, og skaper noen halvmuligheter. Vår direkte spillestil i starten bærer derimot frukter etter at Lamin får servert en ball i bakrom. Vår eminente spiller tar den med seg i feltet, og blir felt like før han får ladd skuddfoten med to tonn krutt. Dommer Kjensli blåser straffe, og man skal ha dårligere syn enn Stevie Wonder for å være uenig i den avgjørelsen.  Frederik Lindqvist ble nylig myndig, og straffen står i stil med alderen. Bestemt på venstre side i målet, og nervene for oss på tribunen får roet seg litt. 1-0 til oss da klokken hadde passert 12 minutter.

Målskårer Lindqvist med årets første mål

Målskårer Lindqvist med årets første mål

 

Det er ikke bare oss på tribunen som får trygghet sprøytet inn, de 11 gule på banen fremstår på et annet vis og. Vi holder ballen mer i laget, og spillet vårt tar seg opp i kvalitet. Dessverre er det ikke mange sjanser vi får skapt, men Lamin viser seg frem individuelt så vel som en lagspiller. Noen av oss med Bærumsskjerfet knyttet rundt halsen, både håper og mener det er straffe når samme spiller blir dyttet etter ca. 30 minutter, men dommeren er ikke enig. Greit nok det, vi får kjempe videre.

Noe vi gjør, til det står igjen 5 minutter før pause. Da tar Asker over, og eier ballen stort sett. De starter et par angrep, og slår duppere i bakrom. Deres tredje forsøk på dette lykkes, og vi er på halvdistanse. De kommer alene med Heggen som er like sjanseløs som det landslaget som møter Kanada i curling.

Dermed 1-1, og det står seg til pause. Et greit nok resultat, mellom to lag som spiller på pari de føste 45 minuttene.

 

Hva Luke og Trond sier i pausen vet jeg ikke, men det var i alle fall lurt. Vi starter friskt som en bris, og tar initiativet fra første spark. Nå er angrepet noe mer kollektivt, og vi skaper muligheter nok til å sette både 2 og 3 mål. Dessverre sitter ikke siste touchen, men alt før avslutningen er bra. Oppbygningen, bevegelsen og kreftene som legges ned i dueller, så vel som i løp langs kanten, står til applaus og litt laurbær.

Dess mer kampen pågår, jo mer tar vi over ball og kamp. Stadig går det i en-to touch, men dessverre ikke tre. Innlegg, utfordring langs kant og skudd er alle akkurat ikke gode nok.

Asker har noen dødballer som er småfarlige, for øvrig har vår firer bak god kontroll! De kommer totalt sett godt fra denne kampen. Øvrig ros skal gis til Lamin, men jeg vil også berømme Erik Tønnesen som kommer inn siste halvtimen. Han er kreativ, rask og få har danset rundt motstanderne så mye på Føyka siden Lars Bohinen deltok derfra på «Skal vi danse»!

 

Solid kamp av Lamin

Solid kamp av Lamin

Og av kantspiller Tønnesen

Og av kantspiller Tønnesen

 

Så ja, det ender 1-1. Et greit nok resultat, men det å beskrive et lag og kampen etter en serieåpning er omtrent som å beskrive en debatt i det britiske underhuset:   Tåkete, uklart og med en solid dose feil!

Derfor runder jeg av med Kong George Vl sine ord «We shall prevail»

Neste kamp for våre juniorer er hjemme mot Vålerenga torsdag 20 mars kl 1845