Jr Elite: Ikke noe påskekrim

Bærum Jr Elite- Skeid Jr Elite 1-6 (1-2)


Sola skinte, publikum strømmet til og kiosken var åpen uten at en eneste vaffel ble brent! Altså, vi på sidelinja var klare for nok en gul kamp.


Det var gutta også innledningsvis. Kun minutter er spilt når vi gjør 1-0 etter et godt angrep bygd opp langs kanten. Kaptein Bastian gjør ingen feil alene med keeper og med glede trykker vi på «1-0 knappen og Bærum Bærum» runget over anlegget!


Så var det slutt på moroa!

For etter skåringa tar Skeid over ballen, og de triller i mange trekk. Angrepet ender med en corner og på den får de gå opp helt alene. På dette nivået blir man straffa for slike feil og vi er like langt etter 12 minutter.
Skeid fortsetter med å ha et visst overtak, og de får betalt. Etter 21 minutter så kommer kampens hittil vakreste angrep. Skeid har funnet inspirasjon fra Ajax, og det går på en-touch gjennom mange spillere. Da finner ballen også veien til vårt nyinstallerte nett, og Skeid har snudd kampen halvveis ut i 1.omgang.


Vi forsøker å slå litt tilbake, men vi har betongsko når vi tar innlegg eller frispark fra farlig hold. En av ballene landet i dette øyeblikk på Kalvøya som ligger ca 800 meter bortenfor Stadion.

Vi bidrar til miljøproblemer når vi slår frispark 800 meter over og rett inn i ozonlaget


I de siste 15 minuttene av 1.omgang så er kampbildet noe frem og tilbake, begge lag har halvsjanser, men ingen av keeperne blir skitne av å spille før pause.

Gjenoppstandelse?


Vi Gule fans håpet vi skulle ta «en Jesus» fra starten av 2.omgang, Derimot er det oksene fra Torshov som gjør sin beste imitasjon og de knekker både påskenøtter og håp når de på nok en fin kontring skrur opp tempoet og de gjør 1-3 etter 49 minutter. Da kan jeg febrilsk lete i 1.Korinterbrev, Matteusevangeliet eller Are Kalvø sin versjon Bibelen 2.0. Utfallet er uansett likt, vi finner verken håp eller oppskrift for å komme tilbake i kampen via de kildene.

Rød jubel og gul fortvilelse


Utover 2.omgang så gjør vi mange upressa feil som det heter i tennisverden. For mange korte (tilsynelatende enkle) pasninger bommer «a mas» og Skeid får ballen høyt oppe på banen.

Frustrasjonen er tydelig nå, for nå begynner vi å kjefte på alt og alle. Vi manglet bare tilgang til Trump sin Twitterkonto for å spre budskapet viralt.
Dommeren løser det først med tilsnakk, men vi klarer ikke å holde munn og får to gule i samme situasjon for munnbruk. Helt unødvendig og det kan koste oss dyrt. Om ikke i denne kampen, så senere i sesongen når tre gule blir til karantene.

Tilsnakk 1….

…tilsnakk 2. Så kom to gule i situasjonen etter.

Vi trengte en Barabbas

Eller en magiker a la Copperfield. For det vi selv utpå der nå er som danske påsketurister i fjellet.

Klabb og babb er nok riktig beskrivelse på det som skjer der ute nå siste 20 minuttene. Skeid punkterer kampen når de på ditt førtifjerde forsøk fra kort hold (i samme angrep) setter inn 1-4. Vi hadde nok både to og tre forsøk på å skyte ballen opp til ozonlaget, påskefjellet eller et VY-tog til Geilo, men vi velger småspill og dribling selv om det er seks rødkledde i vår 16-meter. Dårlig oppskrift og vi blir straffet.

Mange om kamp om den ene ballen!


Kampen har igjen 15 minutter, og vi forsøker nok. Men dette er tydelig en dag med kladdeføre. For hva enn som forsøkes, lavt eller høyt, så vil det seg ikke. Skeid har et farlig angrepspar i nr 23 og nr 24. De takker og bukker og kjører slalåm rundt vår bakre rekke.


Dette referatet blir ikke rare påskekrimen, til det er det for lite drama. Så kanskje jeg burde legge inn noen nøtter eller gjenfortelle noe fra Jerusalem som skjedde for knappe 2000 år siden.
For det er i alle fall ingen fare for at vi gjenoppstår som Jesus sjøl. Skeid får gjøre som de vil, og skårer også enkle mål. En titt opp på tavla viser 1-6 i det 84 minutt.


Som også blir sluttresultatet. Ikke noe å si på og vi kan bare gratulere Skeid med seieren og vi SA-SA-SA og god påske, være seg Gul eller rød!