JR Elite: En seier som smaker som den beste fugl

Bærum jr Elite – Ham-Kam jr Elite  4-1 (2-0)

Vår tredje hjemmekamp, og femte kamp totalt i interkrets sto foran oss. På motsatt halvdel ventet kameratene fra Hamar. Et nyopprykket lag, og et noe ubeskrevet blad for oss. Selv om deres undertegnede er oppvokst noen små steinkast fra Briskeby (og nei, steinkast er ikke tilfeldig bruk av metafor), så var jeg sjelden å se på den siden av Hamar. I senere tid er jeg knapt nok hjemme på Hamar Mart`n, som for de uinnvidde kan kalles årets fest i distriktet.

Det får være nok nostalgi, vi har en kamp som jeg skal veilede dere igjennom. Så finn frem et lite glass med noe sterkt, og en god matbit. Her kommer fortellingen om 60 glimrende minutter, og dertil 30 som ikke holdt samme nivå:

De første 10 minuttene er vi noe bedre, og vi har ballen mer enn hva «Kamma» har. Allikevel er det like sparsomt med muligheter som det er økonomisk vekst på Hellas. Vi Gule på tribunen frykter at reisebeina til de hvitkledde fra Hamar skal bli ristet av seg. Heldigvis viser det seg å være nerver. For etter hvert som kampen skrider frem, så er det vi Gule som dominerer. Mer og mer. Løpene kommer, pasningene sitter og det hele smaker av treningsleir i England.

Bygger opp angrep. Her ved Tin og Lindqvist

Bygger opp angrep. Her ved Tin og Lindqvist

Man trenger ikke være Michael Levitt (Nobelprisvinner fra Stanford i kjemi) for å forstå at Bærum tar ledelsen. Første mål kommer på en langball fra forsvaret opp på Dauda som tar med ball skrått inn mot keeper. og skyter med utsiden ned i lengste hjørnet.

Like etterpå så setter vi mål nr 2. Denne gang er det «Garantisten» fra Lørenskog, Lamin Jaiteh som kopierer sin scoring fra Fjellhamarkampen. Lindquist kommer seg løs på kanten, og ser Lamin i bakrommet, som river seg løs fra stopperen og  setter ballen mellom bena på G17 landslagskeeperen til «Kamma».

Vil også nevne vår egen Sofus Rasmussen, som i dag står frem som kampens gigant! Sant nok, så vant vi komfortabelt. Men både før 1-0, og etter vår første skåring, så er «Kamma» helt alene med keeper og Sofus holder på egen hånd de ute av kampen med glimrende redninger. Både i en-mot-en, men også når de header og skyter. Kort oppsummert så er det min mening at Sofus var vår beste spiler i dag, og det viser hvor god han er når laget spiller såpass bra som vi gjør i store deler av kampen!

Glimrende kamp i går; Sofus Rasmussen

Glimrende kamp i går; Sofus Rasmussen

 

Vi har noenlunde kontroll frem til tepausen ved spilte 45. Så noenlunde komfortable kan vi kjøpe oss en god vaffel i pausen. De er for øvrig veldig gode, så til neste kamp: Ta turen innom kiosken bak tribunen!

Det som er enda bedre enn vaflene er de første 15 minuttene av 2.omgang. Fordi vi har bra press, så fører det til at vi «stjeler» mange baller fra Ham-Kam Da har vi kort vei til mål, og farlighetene kommer på rekke og rad.

Vi får en corner som etter mye klabb og ball i feltet går til retur. Det står Tin og skyter på direkten. Ballen går på innsiden av stolpen, men heldigvis er måltjuven Lindqvist der på 2 meter og setter ballen enkelt i mål. Det lukter Suarez av backen vår!

Mål nr 3 ved Frederik "svenskekongen" Lindqvist

Mål nr 3 ved Frederik «svenskekongen» Lindqvist

"Hail to the King"

«Hail to the King»

Like etter setter vi det vi tror er spikeren i kista! Dauda sitt andre mål er en god soloprestasjon, han får ballen og hans første touch er forbi første spiller, skjærer innover forbi en til og så runder han nevnte landslagskeeper. Målet står like tomt som avtaleboka mi på en lørdagskveld, og enkelt 4-0 til Bærum. Frem til nå holder vi godt nivå.

Farlige på corner

Farlige på corner

Nå plassert inne i VIP-boksen så frykter jeg og mine kilder at vi tar for lett på resten av kampen. Dessverre skal det vise seg at vi får rett. Alt blir bare 80%, og Kamma kunne straffet oss mer enn den ene gangen de skårer på. De skaper flere farligheter, og her ser vi et klart forbedringspotensialet.

Totalt sett står kampen til bravur og applaus. De første 60 minuttene er vi riktig så gode, mens de siste 30 er ikke mer enn pari. Det å spille på par holder muligens til seier i «The Masters» hvis været på Augusta er dårlig, men i fotballens verden så må vi lære av dette, og heve oss til mandag.

Da kommer Sarpsborg 08 på besøk her på Kadda.

Møt opp mandag kl 1845 for nok en Gul fotballopplevelse og gode vafler!

Dagens tre målskårere: Lamin Jaiteh, Dauda Bortu (2) og Frederik LIndqvist

Dagens tre målskårere:
Lamin Jaiteh, Dauda Bortu (2) og Frederik LIndqvist

 

 

 

.