JR Elite: En lang sesong ferds mot målet!

Bærum Jr Elite- Gjelleråsen Jr Elite  12-0  (2-0)

Så var kommet hit, sesongens siste kamp. Med alt å spille for. Takket være en glimrende høstsesong, så har vi klatret på tabellen og ved seier på ærverdige «Kadda» i skummende høstmørke og sur vind, så ville vi klare sesongmålet om å være klar for neste års Interkrets A!

Fullt fokus fra oppvarmingen

Fullt fokus fra oppvarmingen

Kampen utvikler seg på mange måter som sesongen har fortonet seg. Starten er ujevn, humpete og det fører ikke alltid dit vi vil. Så det var viktig å holde hodet kaldt, troen på seg selv og på laget.

Vi møter et lavtliggende Gjelleråsen, noe vi forventet, men allikevel ikke helt klarte å løse opp i starten. Vi kommer riktignok til noen halvsjanser og lunkne skuddforsøk. Den første raketten i kampen står gjestene for etter ca 20 minutter spilt. De er på «visitas» i angrep, og fyrer avgårde et skudd som treffer nedsiden av tverrliggeren og på strekk, for så å bli klarert!

De som varmet seg på kaffe kjøpt i kiosken fikk seg kanskje en liten halsbrann der og da.

Vi var ballen mest, men det er kun tidvis vi finner løsninger iblant de grønnkledde som ligger tett-i-tett i strukturerte linjer. Didrik prøver, Håkon forsøker og Belli dribler. Gjelleråsen holder stand. Både Jon og Theo kommer stundom til avslutning, men enten eget eller motstanderens bein hindrer at man i fred og ro får avsluttet.

Det gikk mest i krøll og offside de første 30 minuttene

Det gikk mest i krøll og offside de første 30 minuttene

Klokka tikker av sted, på tribune så vel som i speakerboks begynner en anelse av uro å spre seg. Skal vi rote det til for oss, slik vi gjorde på bortebane mot samme motstander. Det har altså skjedd før. I tillegg viser «live-update» fra andre kamper tidlig at vi må avgjøre det selv. Det er intet hjelp å få.

Det har passert halvtimen og litt til. Simen Lyngbø som pga suspensjon er med meg i speakerboksen, er så nervøs så han har pakket seg inn i 3 kilometer med skjerf. Frikk og jeg har mer ro, men ja, sikre er vi ikke.

Så skjer det!  Theo får en ball fra midten, løper imellom midtstopperne og kommer alene med keeper. Han løfter blikket, tvinger keeperen til å ta et valg om å flytte seg til en side, for så å sette ballen til en deilig forløsende 1-0 skåring!  «Bærum Bærum» spilles, guttene samles i jubel og de rundt 40 på tribunen kan holde varmen med å klappe for en praktskåring!

Theo med mål og godt humør!

Theo med mål og godt humør!

Like etterpå så er det Mattias Belli som kommer alene med keeper. Han vil ikke være dårligere enn sin spisskollega (vi spilte 4-4-2) og kunne fått jobb på kjølelageret til Diplom Is. Det betyr 2-0 og nå kan vi puste i normal takt og heller konsentrere oss om å klage på kulde, dårlig lys og annet.

Dette står seg til pause, et ok resultat etter ok spill. Hva som så sies i pausen vites ikke, men fra første spark på ballen i 2.omgang er det ikke lenger noe tvil. Vi er bedre i alt, og har kontroll på kampen! Det er spørsmål om tid før proppen løsner, ketsjupen kommer ut osv…

Fra 60 minutt så er det målfest. 3-0 ved Jon «Maskin», før samme mann putter en til like etterpå. Belli gjør sitt andre for dagen og 5-0 etter 70 spilte.

Daniel kan vel vaske klærne på 30 grader etter kampen

Daniel kan vel vaske klærne på 30 grader etter kampen

Nå gjør vi bytter, og Kristian Thursfield viser seg frem med en gang da han skårer sitt første i Interkrets og lagets sjette for dagen. Slik fortsetter det som en monoton Bob Dylan vise:  7-0 med Theo, før Thursfield skårer sitt andre for dagen og tavla viser 8-0

Enda er det tid for mer. Vi blir felt innenfor Gjelleråsen sin 16-meter, og dommeren som har en generell rolig dag på jobben dømmer straffe. Etter litt om og man så dytter Sivert Haugli sin midtstopperkollega og «spielfuhrer» William frem for å ta det. I ettertid så viser det seg at det også lå et økonomisk motiv bak dette. For som den ledertypen William er, så har han lovt 1000 kr til botkassa om han skulle finne på å skåre.

Med blikk for mål!

Med blikk for mål!

Så gutta er samstemte: William tar. Noe han gjør med glans. Hardt på mål og 9-0 til oss, samtidig som gutta får en ekstra slant å bruke på feiringa!

Flere av byttene gjør seg gjeldende, denne gang ved Martin Thomassen x 2 mål. 10 og 11.  Nå er vi snart ferdige med å både tid og med å skåre. Vi rekker en til skal det vise seg. Gledelig nok ved 2000-debutant Victor Sandsmark-Evensen.

12-0 totalt, brodelig fordelt. Når jeg tenker over det er denne kampen et godt symbol på årets sesong. Det buttet imot i starten, vi fikk rett og slett ikke betalt. Vi fortsetter å gjøre jobben og da kommer gevinsten. Det er både i form av seier her, og viktigere:

GRATULERER MED Å KLARE OPPRYKK TIL INTERKRETS A!

GRATULERER GUTTA!!!

GRATULERER GUTTA!!!