Jr Elite: Dårlig betalt

Bærum SK Jr Elite- Asker Fotball Jr Elite 1-1 (1-1)

Vår tredje kamp i G19 Ekstra Oslo sto for døren(eller jr interkrets som noen feilaktig kaller det. Interkrets impliserer jo at det er mellom flere kretser, og det er jo nettopp dette som IKKE er lov).

Motstander var de sorte og hvite fra nabokommunen drøye mila vestover som har Norges mest berykta MacDonalds i mai måned: Asker!

I en treningskamp for tre uker siden tapte vi 0-2. Da brant vi sjanser som Greven brant stavkjerker på 90-tallet. Så også i kveld.

De elleve utvalgte!

And we are off!

Som på travbanen så kom vi kjapt ut fra startslusa. Vi tar tak i kampen og har mest ball. Faktisk er ballen på Asker sin halvdel de første 8 min og 44 sek. I den tiden skaper vi en gigasjanse når vi skyter rett på keeper fra 5 meter. Dette var kveldens omen!

Når Asker først kom over på vår halvdel så var de skumle. Vi husker jo fra forrige kamp mot de at kontringer- det kan de! Etter 9 minutter så er de farlig frempå og det er kun touchen som ikke er på samme nivå som kontringen for øvrig. 0-0 står seg.

Vårt overtak innledningsvis avtar. Nå er ballfordelingen jevn, men felles for begge lag er at det ikke skapes noe særlig i boksene. Når jeg oppdaterte denne setningen «live» på vår Facebook under kampen, så skjer jo selvsagt det motsatte. For:

Kristian Storstrøm rykker fremover, løfter blikket og slår en glimrende assist over Asker sitt forsvar. Der er Oskar Ihlen og med en like fin lobb over keeper så tar vi ledelsen 1-0 til tonene av «Bærum Bærum«

Vi leder etter ca 25 min spilt!

70000 favners dyp

Om Kierkegaard hadde vært 207 år gammel og brukt tida si på Kadda, så er det nettopp denne overskriften han ville brukt. For nå legger Asker seg fryktelig lavt. Det kunne minne om Gettysburg på dag 3. Der vi var nordstatene og Asker konføderasjonen. Der deres angrep ikke er så ulikt «Picketts Charge»

Etter 34 minutter skjer det en del. Først har en Askerspiller lyst på både den gule drakta og det gule kortet. Påfølgende frispark er farlig slått av Max Myrmo. Så i neste sekvens vinner vi ballen tilbake og legger inn foran 5-meteren. Men intet bein med Bærum-drakt er å spore.

Så på kontraen så er Asker gode. Det går i «klikk-klakk» og siste del av angrepet er ganske så likt vår skåring. Bue over forsvar og keeper. 1-1 etter 38 minutter.

Frem mot pause er Asker mer med igjen, men sjansene uteblir. Så de 22 utpå der går inn i varmen på 1-1 i en omgang vi startet klart best, for så «kun» være noe jevne med gjestene i siste halvdel av 1.omgang.

Stadig bedring! Stadig bommes det!

Asker har omgangens hittil største muligheter etter 48 minutter. Ikke så rart, i og med vi hadde kun spilt tre minutter. Til gjengjeld var deres gode kombinasjonsspill slik at de kunne tatt ledelsen når skuddet går fra kort hold. Begge lag skyter med blankt så langt.

Etter 60 minutter gjør vi ett trippelbytte. Vi starter i grunn kampen i dag med spillere som til nå ikke har spilt så mye. I tillegg har vi tre stk juniorspillere fast på A-laget (Kiil Olsen, Frøysa og Hatcher), mens en til er straks der også (Frederic Chaisee Storødegård). Så med FIRE spillere der oppe så stilte vi ungt og lovende i dag!
Man bygger for 2021!

Jasper Jacobsen spilte en god kamp i dag!

Skal sies at de ferske 03erne klarer seg bra. Samtidig får vi en vitamininnsprøytning av den ikke-estiske anno 2005 sort når vi får innpå tre nye.

Vi ser fra vår plass på sidelinja at vi styrer spillet og har fått mer tempo på kant. Slikt blir det noen sjanser av.

Ikke så mange, men de som skapes er fotballens Fjordland: Ferdigservert! I løpet av siste halvdel så har vi tre slike der vi blir spilt på åpen kasse innenfor 5-meteren. Fellesnevneren er også at vi bommer-bommer og bommer. Den siste av de er kampens siste spark på ballen.

Der og da føles det surere enn høstværet! For både spill og været var i grunn ikke så hakkande «gæli» denne siste septemberdag. Det var på slutten det ble lite å varme seg med!

Høsten er kommet!

Summa Summarum

Ut ifra samtlige måleenheter så er vi det klart beste laget i dag. Antall sjanser (9-3), skudd på mål (7-2) og ballinnehav som er i gata 60-40. Ergo gjør vi mye rett. Samtidig er det klart vi ikke er gode nok på avslutninger. Er derfor det i kveld ender som alle A-lagets kamper, 1-1.