Jr Elite: Årsbeste ga fortjent seier i lokaloppgjøret!

Bærum Jr Elite- Stabæk Jr Elite  1-0   (1-0)

Endelig klart for årets godbit på hjemmebane! Disse kampene lever sine egne liv, ikke ulikt valg i Florida. Begge lag stilte solid, sola skinte og det var dekket bord. Til kampstart kom det seg hør og bør godt med folk og det gikk unna både på tribune og kiosk.

Eventuelt en litt mer direkte variant, :    אוהדי סטאב לא היו נוכחים 

 

                                                          Null respekt fra start!

 

Gutta la igjen respekten i garderoben. Vi har knapt kretslagsspillere, mens Stabæk har fått frem via sitt gode Akademi flere landslagspillere (hos oss må man ned på jr 3 laget for å finne en med mange landskamper).

Vi tar ledelsen etter knappe minuttet når en perfekt stikker slås til Andreas Selvik. Han gjør ingen feil alene med Joar Dale. Jubelen høres helt inne i stekeosen i kiosken. Løpende ut kan jeg konstatere at vi har fått en drømmestart.

Hvor lenge var dog Adam i Paradis?  Faktisk strider teologene om det, så vi kan finne dekning for at vi kunne klare oss lenge, kanskje igjennom hele kampen?

For det skal vise seg at det ikke er tilfeldig at vi tok ledelsen. Vi er bedre. Skaper mer, mens Stabæk satser på en mer «Luftwaffe»-taktikk. Overraskende, fordi de er normalt ballbesittende. Merkelig, fordi vi har 3-meters mannen Sivert Haugli bak der. Det er jo klin hakke umulig for han å tape en hodeduell om motstander så står på stylter. Like lite som det var mulig for Israel å vinne Eurovision i 1987 med «Shir habatlamin».

1-0 står seg til pause. De 112 på tribunen var nok alle med rette spent på hva som ville skje i 2.omgang.

 

                                                       Et fåtall trudde dette…

 

For det skal vise seg at vi er ennå bedre i denne omgangen. For all del, Stabæk er en verdig motstander, men vi presterer årsbeste. Det spilles langs bakken nok til at vi også kan true bakrom. Så på ulikt vis skaper vi masse muligheter, det som ikke vil seg er avslutningen. Der er vi nok ingen Simo Häyhä.

Vi treffer alt som kan treffes når vi avslutter. Stolpe, et blokkerende bein, sleiv på ball.  Så i takt med at vi brenner muligheter som stavkirker, så øker frykten for at Stabæk utligner på noe. Litt lett kløende så ser jeg de fortsetter å pumpe høyt, og Sivert har jo knappest krympet i pausen. Så lempes inn, Snarøyas beste fotballhode stanger den ut. Slik fortsetter det…i alle fall stort sett.

Dommeren blir lovet båttur med reker og champis om han blåser av. Uvisst om det var bidragende til det, men fløyta går kun 2 minutter på overtid.

Vi rir stormen som aldri kom av, og kan faktisk være misfornøyde med at vi kun vant 1-0. Det er en ekstra god følelse. Vi fortjente dette i dag. Nå må vi nullstille, tenke frem mot Follo om en uke og gå for 3 poeng der.

Så kan vi tenke Kinatur, grillmat og ferie!