JR Elite: Årets første seier

Sprint/Jeløy Jr- Bærum Jr 3-6  (1-3)

Bærumsguttene spilte ikveld første kamp på fremmed gress, og mot en fremmed motstander i nyopprykkede Sprint/Jeløy. Det er aldri enkelt å møte nyopprykkede lag tidlig i sesongen, med god selvtillit etter mange seire i opprykkssesongen og stor entusiasme. Bærums juniorgutter ønsket å ta med seg det gode spillet fra serieåpningen, samt å jobbe med de tingene som skal kjennetegne oss, som høyt tempo og gode i gjenvinning.

Om det var de nyopprykkedes entusiasme eller en Bærums-gjeng i feriemodus skal være usagt, men det var guttene fra Jeløy som innledet best uten å skape de store farlighetene foran Daniel. Istedet var det Jon som skulle åpne målkontoen for året når han fra 14 meter banker ballen opp i nærmeste kryss med venstrebeinet etter 13 minutters spill. En strålende scoring av «lille Jon»! Når referenten var yngre lærte han at i minuttene etter egen scoring er sjansen for scoring i mot stor. I dette tilfellet stemte dette litt for godt. Kun to minutter senere får en S/P-spiller uforstyrret heade inn utligningen fra bakre stolpe etter et hjørnespark.
Men Jon, som virkelig var en håndfull for forsvarerne ikveld, syntes ikke ett mål var nok og satte inn sitt andre for dagen etter 23 minutter.
Etter drøye halvtimen tildeles Belli et frispark midt på S/Js banehalvdel. Theo, som for kvelden virkelig tok på seg hovmesterrollen, svinger en presis ball inn i boksen og treffer Håkon WH. Den høyreiste stopperen setter hodet til og øker ledelsen til 1-3.

 

Resultatet står seg til pause, og det skulle bli mer gul jubel da spillet ble satt igang igjen. Det var fremdeles tendenser til pølsekø på Belleveu stadion når Theo nok en gang svinger ballen inn i boksen. Denne gangen strekker Håkon WH ut en lang tå og gjør 1-4. Motbakken synes bratt for hjemmelaget.
Men en overgang kort etter at timen var passert ender med at S/Js høyrekant får dratt seg inn i banen og curlet ballen inn til 2-4. Bærum kontrollerer i stor grad kampen, og noe mot spillets gang tennes håpet. Når vi i tillegg forærer nok en redusering etter slurvete tilbakespill og slett kommunikasjon, øker pulsen i trenerteamet til noe over det som anses som sunt. 3-4 og et kvarter igjen på klokken.

Etter 82 minutter kommer Mathias Belli seg fri inne i boksen og øker Bærums ledelse til 3-5. Første offisielle scoring for spilleren som kom fra naboen noen kilometer lengre sør foran denne sesongen. Denne scoringen roer nervene og, Bærums gutter skal øke ytterligere, og det er igjen Belli som alene med en feilplassert keeper enkelt kan trille inn 3-6 med kampens siste spark på ballen.

I en kamp som burde vinnes gjør guttene jobben, og sikrer årets første poeng. Spillemessig noe svakere enn i serieåpningen, og en kamp som ble mer spennende enn den burde bli.

tirsdag kl. 18.30 kommer Skeid på besøk til Sandvika og ny kamp i interkretsserien før påskehøytiden kommer over oss.

Bærum stilte med følgende lag:
Daniel Mitchell Moe – Luke Whittington (Sivert Haugli fra 85.), Espen Lindøe, Håkon Wik Heltne, Simen Lyngbø – Mathias Molskred Belli, William Skandsen (k), Håkon Øverby, Erik Tønnesen (Sikander Chaudry fra 60.)- Theo Pencic (Jens Haugnæss fra 86.), Jon Rønning (Christian Hanche-Olsen fra 89.)

Ubenyttet: Haakon Torvik Gullbekk, Oscar Haram

Kampfakta:
13 min 0-1 Jon
15 min 1-1
23 min 1-2 Jon
31 min 1-3 Håkon WH
47 min 1-4 Håkon WH
61 min 2-4
75 min 3-4
81 min 3-5 Belli
90+ min 3-6 Belli