Jr C: Nok en jevn kamp mot et førstelag

Bærum Jr C- Øvrevoll/Hosle Jr A 3-3 (1-0)

Hektisk med kamper om dagen, da vi utsatte et par pga russetid og annen moro. Hvis det finnes noen annen moro enn selve russetida? Det får Russell, Hegel, Kant og Kierkegaard finne ut av.

Motstander var allerede på plass når vi ankom Kalvøya ca 45 minutter før, og mange av gutta kjenner hverandre. Så det var duket for en artig kamp.

Jevn åpning- tilfeldigheter påvirker

Etter en ulik tilnærming til oppvarming så var det klart for kamp. Øhils beste mot Bærums tredje beste….sånn i teorien.

I praksis er det jevnt i hele 1.omgang. Det mest dramatiske for vår del i 1.omgang er at Ulrik Ø må gå av med skade, og vi rokerer om slik Jagland 2-regjeringen gjorde i sin tid. Inn på stopper kommer August V, i ettertid en god løsning da han er solid på den plassen.

Begge lag får til spill, samtidig så mangler man den gode touchen på avslutningen. Så det ser ut til å gå mot dobbel smultring når vi nærmer oss pause. Da tenker «Fons» at det er på tide med 2022-utgaven av Kalvøya X-Faktor og på brilliant vis sørger for 1.omgangens eneste mål. Alt i alt helt ok, selv om ØHIL også har sine sjanser de kunne/burde fått nettsus for.

Samtidig så ser man tydelig at hump og sprett er vanskelig å beregne og det påvirker begge lags evne til å flytte ball i ønska tempo. Vi har i alle fall mer tempo når vi har ball.

Det og når klokka nærmer seg 1800 en lørdags ettermiddagen og man må på den lokalen Kiwien.

ØHIL er bedre, vi er effektive.

Det viser seg tidlig at de helhvite (nei, ikke Hannibal Lecter ) , men de fra Hosle og nabolaget tar over spillet. De er rett og slett bedre. På ett vis skal det bare mangle, da de trener oftere og sikkert mer seriøst enn oss. Allikevel så har vi heroisk innsats og vi holder nullen .

2.omgangs første mål kommer faktisk til oss. Nå dr det vår andre giftige kantspiller, Petter 3,14, som setter inn en retur fra kort hold. 2-0. Vi håper det knekker viljen til de helhvite.

Dessverre så var det slik, for om de var gode før vår 2-0 skåring, så er de enda bedre nå. Vi blir presset bakover slik sørstatene ble etter slaget i Shiloh (1862). Forskjellen er at det ble mer blodig for 160 år siden der, enn hva tilfellet ble på Kalvøya. Kampen er ganske snill og begge lag oppfører seg bra. Sagt på annet vis:

Begge lag vil spille fotball, ut i fra sine (ulike) forutsetninger

Etter ett lengre press så får de betalt. Ikke noe å si på. Selv om det er «noen meter» offside, så er det faktum at de til slutt putter helt fortjent.

2-1 til oss med 20 minutter + igjen er faretruende lenge.

Nå har de fått blod på tann og de jager utligning slik de båndløse hundene her ute jager småvilt. Vi står på og demrer.

Tiden går, men ikke fort nok. For med 10 minutter igjen så kommer utligningen.. Nå lukter det mer enn Kanada-gjess bæsj her ute. Nå lukter det borteseier. Det er de 11 hvite enige i, for de presser på for seiersmål.

Takket være defensive ferdigheter og flott innsats så holder vi unna i det klokka passerer 90 minutter.

Overtidsdrama- to mål – ett hver

Så sprekker det i 92 minutt. Da får vi ikke klarert og til slutt ligger ballen fri og den sendes i mål til stor glede for de tilreisende fra bygdedelen av Bærum.

Vi henter ball, spør om gjenstående tid og setter opp en angrepsformasjon vi i alle fall ikke har øvd på. Fra avspark står vi høyt og ballen sendes opp som en god drive fra Rory McIlroy. Den klareres fra ØHIL, ballen spretter ut på 20 meter + …..der er August V og sender av gårde dagens- ukens – årets- skudd! En suser som kun stopper når den treffer nettet bak keeper.

3-3 på overtid, etter at bortelaget først hadde tatt ledelsen i samme tidsepoke.

Summa Summarum

Nok en morsom og jevn kamp. I alle fall store deler av kampen. Så det er sjanser begge veier, men det er vi som skårer både først og «second». All ros til ØHIL for at de ikke går lei, faktisk er de i sin beste periode nå. Så får de etter hvert betalt for godt spill.

Både 1-2- og 3. Så nå ser alt helhvit ut for de.

Så stråler vi som sola og sender av gårde et nydelig skudd som fører til at det ender med poengdeling.

Kampens tre stjerner:

*** Parsa. Gjennomført solid på midten med og uten ball.

** August. Viktig i forsvar når han kom inn der, og med 3-3 målet berget han poeng

* Hurleen. Mr. Strongman Kalvøya. Best i alle duellene. Drivkraften på midten.