JR Bredde: Vi sto samlet bak en god prestasjon mot Kolbotn

Kolbotn Jr Bredde-Bærum Jr Bredde 2-4 (0-2)

Vi slet med å lese kart og lese riktig adresse. Så vi ankommer til feil Sofiemyr. Heldigvis for oss så var det kun en kort gåtur over en våt myr før vi var fremme med riktig bane. Her får vi også beskjed om fra Kolbotn trener at feilen gjøres oftere enn ikke, så det er fortsatt håp for at vi kan navigere fra enkel GPS instruks.

Vi plasker oss igjennom oppvarminga på en våt og tung bane. Forsøker etter beste evne å tilpasse oss, og vi slår mye pasninger fra kort og langt under oppvarminga.

Det viser seg at også dommeren har møtt opp til feil bane, så vi blir litt forsinket. Men med et akademisk kvarter for sent i gang så tar vi tidlig iniativet i kampen. Selv om vi ble enige om lavt press, så klarer vi å vinne de fleste en-mot-en dueller, og vi kobler et grep om kampen.

I den første halvdelen så skaper vi ikke så mye. Det klumper seg til som dårlig tilberedt potetmos når vi nærmer oss 16meteren. Allikevel er følelsen hos undertegnede at det er spørsmål om tid får vi kommer til avslutninger.

Vi lå foran på mye i 1 omgang

Vi lå foran på mye i 1 omgang

Defensivt er det stålkontroll, og det skal vise seg at jeg får rett i min antakelse om muligheter. Med drøye 25 spilte så setter vi vår første kasse på et skudd fra ca 16meteren. Det blir plassert til siden for de hvitkleddes keeper. Det resulterer i 1-0 til oss, og at den opprinnelige hvite drakta får en solid brun flekk på høyre side.

Like etterpå bygger vi opp et fint angrep, og spill fra kanten med tilhørende innlegg blir snappet opp av kanten vår Anderson som lett kan sette inn 2-0. Denne skåringen var et av vår beste angrep for dagen, og det attpåtil på en bane som ikke inviterte til vakkert ballbesittende spill .

Vi skaper nok til å punktere kampballongen, men samtidig skal Kolbotn ha honnør for at de også ble bedre utover omgangen. Dems farligste mulighet var et skudd som forandret skummelt retning, og holdt på å gå i mål bak utspilt keeper.

Vi forsøkte, men det var trangt foran målet

Vi forsøkte, men det var trangt foran målet

I pausen fyller vi på med energi i form av frukt og bars. Småvåte tær, slitne bein og klare hoder er fasit etter 1 omgang.

Vi bytter og slenger innpå friske krefter. Vi snakker i grunn om en ting i pausen, og det er at midtbanen vil avgjøre hvordan 2 omgang blir. Vi har god kontroll i første, men ser (og vet av erfaring) at vi fort kan gå tom på midten etter hvert som god kondis er en fordel (eller ulempe i vårt tilfelle).

Helt rettferdig så reduserer Kolbotn etter 12-13 spilte, atypisk nok på at vi er max uheldig med en klarering.

Det fine med denne situasjonen er at vi har god trening i å komme tilbake og kjempe. Vi mister sjelden (vil nesten driste meg til å påstå aldri) motet og innsatsviljen.

Vi forsøker og gjør mye bra, samtidig er Kolbotn bedre nå. De gir oss god motstand, og det meste minner om en boksekamp som vil bli avgjort på poeng. Begge gir og får juling, men vi har etter vår gode start en ledelse å bygge kampplan ut i fra.

Da skal man knapt ha lest to sider i Sun Tze sin eminente bok «The Art of War» for å vite at vi har en iboende fordel. Vi er smarte i være valg, og vi ligger på riktig side i de fleste situasjoner.

Mens vi snakker om overtak og psykologi, så dreper vi all spenning med vår 3-1 skåring, og det er så inn i granskauen herlig at en av våre trofaste spillere, og tidenes kjernekar, ligger bak 3-1 målet. Ingen mindre enn Jo Søbstad Skjøvesland

Her er Jo S S avbildet fra vår tur i Annapolis!  En kjempekar takker av med skåring i siste kamp

Her er Jo S S avbildet fra vår tur i Annapolis! En kjempekar takker av med skåring i siste kamp

Gutten med kjerneverdier, imøtekommende og solid innsats blir belønnet i sin siste kamp og jeg har nærmest lyst å løpe ut på banen i pur glede. Om det er frykt for usportselig opptreden om jeg løper utpå for å feire, eller mer sannsynlig at jeg er for feit til å løpe, som hindrer meg skal være bortimot usagt.

Moro var det læll! Nettopp slikt øyeblikk gjør sitt til at jeg legger ned så mye tid og «passion» for denne gjengen av gutter!

 

Vi setter dolkestøttet med 4-1 og selv om Kolbotn skårer et vakkert mål og redusering til 2-4 så er vi ikke trua. Vi er som nordstatene etter 1863, det er kun et spørsmål når våre rivaler fra sør skal trekke seg og innrømme nederlaget.

Våre egne versjoner av Ulysses S. Grant, George Mcclellan og William Tecumseh Sherman leder troppene til seier med godt lederskap. Seieren er oppskrift av godt lagarbeid, samhold og en innsats som ligger i bunn som en grunnmur for ALT vi gjør!

 

Nå venter Tanzania, og guttene skal i praksis gjøre en forskjell i den store verden utenfor banen!

 

 

 

 

 

Mektige Kilimanjaro!

Mektige Kilimanjaro!