JR Bredde: Ting begynner å sitte!

Bærum Jr Bredde- Frigg junior    3-2    (1-1)

Vi søker tøffere motstand enn hva vi forventer i serien. Grunnen til det er at vi ønsker å bli testet og hvordan vi svarer på det å takle jevne kamper. I dag får vi virkelig brynt oss mot et godt Frigg jr-lag. Som en av spillerne sa etter kampen «dette var den morsomste kampen å spille siden Asker i fjor sommer, fordi vi må virkelig steppe opp og jobbe for seieren som et lag»

Det er mye å skrive om, for kampen var morsom nok for de 8 foreldrene som tok turen for å se på denne forblåste ettermiddagen nede på ærverdige «Kadda»¨. Vi kan faktisk starte med oppvarmingen, for man kan se Frigg forsøker å få til gammel storhet med sitt juniorlag. Jeg har aldri sett et lag på breddenivå varmet opp mer koordinert og strukturert. Det er fem måned til Arirang Mass Games i Nord-Korea, men vi som holdt ut «nordavinden fra alle kanter» fikk en god smaksprøve når vi så Frigg varme opp. Tommel opp!

Det var vanskelig å se om det var Airgang Mass Games eller Frigg som varmet opp

Vi derimot så ut som verdens dårligste sirkus til sammenligning. Man merker savnet etter «årets spiller 2016» Gianni.

Når kampen først er i gang, så er vi til gjengjeld virkelig med. Før kampen så snakket vi om å tørre å holde ball og så være tålmodig i oppbygningsfasen. Det var et av kampens mål for oss.

Som så ofte så er det sjelden høyt press på fra noen lag (oss inkl) på vårt nivå, rett og slett fordi ingen har kondis til det. Er som Northug om dagen (siste 3 årene?), det er ikke nok krefter til noe slikt.

Ikke akkurat fullsatt ved avspark

Vi har kickoff, og vi holder ball. Triller ball. Løp og initiativ er til stede. Som et resultat av dette, så skaper vi muligheter. Uttellingen derimot lar vente på seg. Det som da varmet mer enn Bjarnes vafler, var at vi ikke lot oss stresset. Og rett nok, etter ca 15 minutter så kommer selvutnevnt målskårer CLU til en fin mulighet etter et gjennomspill og er inne i motstanders 16-meter. Der blir han taklet av en, kanskje to, mann, og det er i alle fall ikke noe i tvil om at det er straffe.

En gamme aforisme (gutta, dette kan dere få om på eksamen, så sjekk ordboka) er at den som felles ikke selv skal ta straffen. Både kaptein CLU og undertegnede mener det er pølsevev, så han gjør seg klar for å skyte fra krittmerket som ikke finnes på Kadda. Det som derimot er sant er at CLU holder ord og viser kalde nerver og en evne til å plassere straffen utagbart for keeper. Dermed 1-0 til oss Gule.

Det skal ikke holde lenge, for Frigg er farlige på kantene. Nettopp på et angrep som starter og avsluttes derfra ender med utligning, noe som står seg til pause.

1.omgang er noe vi kan være fornøyde med, for det meste vi blir enige om å forsøke å få til er ting vi faktisk får til. Det blir fotball av slikt, og kanskje vi kunne tatt en beskjeden 10-kroning i inngangsbillett. Såpass var 1.omgang verdt sett med gule briller.

Pausepraten går rolig for seg. Det er mest komplimenter å dele ut. Nå gjelder det å holde det trykket oppe. Tre avtalte bytter gjøres.

For noen så kommer de i uvante posisjoner, for i dag hadde vi motsatt utfordring fra forrige kamp. Da var vi få i forsvar, men mange på midten. Nå var det mange bak, men få som kunne/burde/skal bekle midtbanen når serien starter.

Magnus fortjener «creds», for han løser sin oppgave på defensiv midt bra. Sånn sett er det fin symbolikk at han er den som skårer vårt andre mål, og om vi hadde funnet fjernkontrollen til måltavla, så hadde den vist 2-1 til oss halvveis ut i 2.omgang.

Det ble kaldt etterhvert

Frigg fortsetter å presse på, og akkurat som en fødsel så jo mer de presser på, jo nærmere nærmer det seg klimaks. Til det jeg antar er en forskjell fra en fødsel, så etterlater bortelaget seg mye bakrom når de presser på (offensivt). Dette burde vi kunne utnytte bedre enn hva vi gjør, men heldigvis for oss så er det vi skaper bra nok. Allikevel vil jeg si at det er her vi savner Emil mest. Han ville vært som å være United-fan med håp om ligatittel. Det hadde endt brutalt.

De siste 15 minuttene så er Frigg så gode at de fortjener utligning, men takket være en knallhard defensiv jobb og god keeper så holde vi unna. Symptomatisk nok er det vi til slutt som utnytter det nevnte bakrommet de etterlater seg, og fra 40 meter så kommer «Ivers» alene med keeper. Førti meter blir til tretti, så tjue, så kommer keeper ut. Vår spiss ser dette, går rundt og forbi og kan enkelt øke vår ledelsen vår til 3-1.

Gjestene fra Oslo vest skal ha ros for å ikke gi opp. De maler på og de skaper spenning når de reduserer til 3-2. Nok en gang fra kanten og med folk som fyller på foran mål. Et fint fotballmål.

Av en ukjent grunn så legger dommeren til tre minutter, og vi er baktunge nå. Ved en god mix av jobbing og flaks så holde vi unna når klokka passerer 93 minutter spilte, og i den grad vi jubler over en seier i en treningskamp, så kan vi gjøre det nå.

For noe jubel kan vi tillate oss. Ikke (kun) fordi vi vant, men vi spilte veldig bra i store deler av kampen. Det mot en godt 2.div jr lag. Så vi ser ut til å ligge i rute foran seriestart (som er en gang i midten av april). Vil den siste setningen være tidenes jinx foran sesongen?