JR Bredde: Solglimt i høstmørket!

Ready Jr Bredde-Bærum Jr Bredde 0-9 (0-3)

I takt med at kulda og mørket setter inn, så har vår poengfangst som kjent blitt mager som avlinger i Etiopia. Vårt spill har vekslet mellom bra og mediokert, men uansett har resultattavla vist 5-5 og 1-1 i de to siste kampene.

I dag var sola fremme, Norge vant en landskamp av betydning igjen og vi stilte mannsterke på biljarddekket som banen i realiteten var dekket med. Vi får så vidt med oss at Norge går opp i 2-0 samlet rundt en pc FØR vi begynner oppvarming. Da smitter spillegleden fra Ullevaal over til oss som er noen kilometer lengre vest fra landskamparenaen.

Til tross for at vi tar avspark så er de første 10 minuttene våre dårligste kampen sett under ett. For all del, vi gjør ikke (så mange) feil, men samtidig er det lite som varmer også. Ready legger seg bakpå, og vi finner ingen gode løsninger. Et og annet innlegg, eller lang ball, har en adresse som er ukjent.

Det som er positivt etter hvert som kampen forløper utover er at vi ikke lar oss stresse. Vi gjør tidvis gode valg, og vi vrir spillet. Da skaper vi rom, og vi blir farligere utover i omgangen. Dominansen er såpass stor nå, at det er bare spørsmål om tid får vi tar ledelsen. Rett nok, vi skårer halvveis ut i omgangen med Thursfield. Vår engelske venn har en god dag, og er lynrask på sin venstre kant.

Med vårt første mål har vi også fått den «pillen» vi trenger for å roe eventuelle nerver. Nå renner det på med muligheter, og tidvis klarer vi å sette det vi skaper i mål. Det ender med 3-0 til pause, den siste er signert Muland etter en corner rett før pause.

 

Siste instrukser i sola!

Siste instrukser i sola!

Pausepraten er rolig, og det er ikke noe særlig av grep vi vil eller burde foreta. Det som blir forandret skjer utover i 2.omgang da kampen dør ut.

For vi er effektive når 2.omgang settes i gang. Vi stjeler ballen kjapt, spiller ballen i mellom oss, og vi avslutter når vi er ved motstandenes 16meter. 4-0, og i realitet er det «game, set and match».

Nå kommer de nevnte forandringene, folk og formasjon blir byttet like vilkårlig som hvordan grensene i Afrika ble tegnet under kolonitiden. Yahtzee, blackjack og poker på en og samme kveld.

Offensivt bytte

Offensivt bytte

Det er mange som kommer på skåringslista, noen mer forventet enn andre. Bendik får spille spiss siste 30min, og er nære ved 2-3 anledninger. Men alt fra keeper til marginer hindrer at han får sitt første mål i Gul drakt. Derimot så smiler Gudene ned på Gude!

Sigurd er en trofast arbeider, gjør det meste som skal gjøres og mer til. Positiv og imøtekommende. Han kommer innpå utover i omgangen, og som dere skjønner jeg vil frem til nå: Han skåret sitt første mål på flere år. I tillegg er det mulig at han i selve feiringen av målet også tangerte Bolt sin rekord på 60 meter!  Det er moro vi har noen kamper der vi kan slippe oss mer løs, og enda mer gledelig at vi skaper slike øyeblikk som enkeltspillerne vil huske en stund.

Det ender 9-0 i vår favør, og notater vil ha det til at Thurs puttet 3, Clu 2, Muland, Jackson, Gude og Bo. Vi har godkontroll bakover, og legger om fra 4-4-2 til 3-4-3 siste 15.

En fin og morsom Gul dag, der jeg vil trekke frem spesielt Nicklas (vinneren av dagens Pringles-rør) for å være på et veldig bra nivå!