Jr Bredde: Sola skinn’ på deg. så skuggen fell på meg

,. men graset er grønt for æille.

Bærum Jr Bredde- Langhus Jr 5-0 (2-0)

I sannhet var gresset grønt og himmelen like blå som kommunens politiske sammensetning.

Det var rett og slett lagt til rette for en fin kamp mellom to jevngode lag. Gjengen fra den andre siden av Oslofjorden hadde en tøff OBOS-kamp i beina fra dagen i forkant, men som jeg kommer tilbake var de særdeles godt samspilte og hardtarbeidende!

Vi har alt på noen uker med oppkjøring og trening,  vi var forholdsvis klare for å sette i gang for alvor. Kamp er alltid rosinen i pølsa.

Fra første spark på ballen så viser vi oppløftende spill. Vi skaper noen halvmuligheter, det som mangler er den siste touchen. Dessverre for oss, men kudos til de beigekledde fra Langhus, så kommer de stadig mer inn i kampen. Ikke bare kommer inn, men ja, vil si de tar over. I alle fall når det kommer til banespillet.

Utover ble vi presset bakover, noe bl.a Nicklas finner frustrerende

Utover ble vi presset bakover, noe bl.a Nicklas finner frustrerende

Det er de som får trille ball mens vi løper imellom. Derimot når det gjelder å komme til avslutninger, så skapes de ikke all verden. Vår medisin i 1.omgang var primært kontringer.

Det skulle vise seg at det var omtrent som vi oppfant Penicillin på nytt. For vi er effektive når vi først har ball. Sylskarp presisjon viser seg å ta knekken på det meste, når i tillegg beina holder «jetfart», så er denne kombinasjonen forskjellen mellom oss og Langhus. Pluss at hvis Fru Fortuna var med oss, så var det klart hun var på vår side.

Vår angrep er varierte i oppbygningen, og når vi som sagt er mer effektive enn våre gjester, så rekker vi å skår ikke bare 1 eller 2, men hele 3 ganger . Hadde vi hatt batteri i fjernkontrollen til resultattavla, ville den vist at vi Gule gikk til bananpause med en noe flatterende 3-0 ledelse.

Bærum er laget og stedet! Her har vi kontroll på midten

Bærum er laget og stedet! Her har vi kontroll på midten

 

Her om dagen spilte junior elite mot Stabæk jr, og de ledet med samme sifre til pause. Jeg var «flue på veggen»g jeg plukket opp noen gode strategiske tips. En forskjell er at vi la om fra 4-4-2 til 4-2-3-1.  Det fordi jeg ville demme opp for skudd i midten, og samtidig så var dette nå en kamp med perfekt oppskrift for kontringer. Da ble det etter mitt skjønn unødvendig med en sentral midt, så vi spredte oss ut slik at kantene kunne være de som bygde opp angrepene (kontringene).

Dette viser seg å fungere bra, for vi tar fra Langhus initiativet. Planen vår om å la minst mulig skjer lykkes, og beklager til de fremmøtte som ikke fikk verken vaffel eller sirkus, men vi spilte med plan «operasjon kontroll» i 2.omgang

Når etter hvert Langhus flytter spillet og spillere fremover på banen så blir det rom store som på andre enden.

Etter hvert som 2.omgang forløper så kan selv undertegnede slå fast at vi har kontroll

Etter hvert som 2.omgang forløper så kan selv undertegnede slå fast at vi har kontroll

Takk som byr, og både Gianni og «Ronaldo» takker for det med hvert sitt mål etter spill bygd opp fra kanten og inn.

Oppsummert, så sitter jeg og ikke er helt klok. Vi er ikke 5-0 bedre enn Langhus. På ingen måte. Samtidig så er vi jo bedre der det gjelder, nemlig innenfor motstanderens 16-meter. Det skilte lagene i dag. Langhus skal ha komplimenter for holdninger og innsats, og er sammen med Nesøya det laget som har mest å fare med av våre motstandere!

Langhus nr.10, Jakob Nyembo. En av de beste på banen, på et godt lag.

Langhus nr.10, Jakob Nyembo. En av de beste på banen, på et godt lag.

Vi har en rekke debutanter i dag, og de klarer seg bra, så jeg slenger ut litt heder og ære. Forsvaret er solid, og har kontroll på det meste. Midten sliter litt, men det er småting vi fikser fremover. M&Ms (Mats og Mikkel) spiller bra sammen til å være første gang.

Spissene og kantene gjør jobben sin, med unntak av mangel på noen defensive løp.

Totalt sett så er dette over godkjent, spesielt godt å se at forsvaret fungerer like godt og tett som Israels «Iron Dome»!