Jr Bredde: I siste sekund i sin siste kamp!

Asker Jr Bredde- Bærum Jr Bredde  1-2  (1-1)

Siste seriekamp før sommerferien visste vi ble en tøff nøtt. Asker borte på Risenga er alltid vanskelig. i dag ble det enda vanskeligere da det var strålende sol og flere av gutta har knapt tenkt tanken på å ha med vann. For selv om man lever i en sivilisert nasjon, så er det ikke alle steder vi har tilgang til vann.

I lett gange før kampen

Heldigvis hadde vi mange fans med (talte vel 18 stykker), så en av de var den «heldige» vinneren av å kjøre til Circle K for å handle vann og bris. Ikke brus, så useriøse er vi ikke før kamp.

For forberedelsene, oppmøte og laget både i kvantitet og kvalitet viste tydelig at vi ville noe med denne kampen. For alt annet enn 3 poeng betyr at Ullern ville få luke på oss. Da vil grillmaten, Kinaturen og premieren på Game of Thrones ikke smake like bra.

 

                                                              Asker- et solid lag

 

Vi hadde god kontroll i hjemmekampen mot de på våren. Da var de ikke særlig skumle offensivt, og vi fant større hull enn hva tilfelle ble i dag defensivt. For det viser seg tidlig at i dag hadde de flere nye spillere som alle leverte fint. Spesielt på egen halvdel så slapp de oss mindre til enn hva vi er vant med.

Så var vi i gang!

Vår beste periode i kampen er antagelig de første 20 minuttene i 1.omgang. Da vinner vi ofte ballen høyt oppe på banen og ut av det så klarer vi å skape en rekke sjanser. Farligst er Emil når han er alene med keeper og ballen treffer tverrligger-strek, for så å gå på feil side av streken. Så det ligger i lufta at vi skal skåre. Opptil flere ganger.

Det skjer ikke. Så gradvis kommer de sort og hvite inn i kampen. De har noen besøk i vår boks og på et godt oppbygd angrep så tar de ledelsen midtveis. Det føltes ut som en skikkelig blåveis.

 

                                                    Gutta svarer på tiltale!

 

Vi har vært i denne situasjonen før og vi vet veien ut av «det sorte hullet». Ro, tålmodighet og tro på egne ferdigheter. Det begynner å ligne en vinneroppskrift og det er det som fører til at vi tar over noe av spillet igjen. Det går ikke mange minuttene før vi utligner til 1-1. Med Emil på løp i bakrom, kommer alene med keeper og skårer sikkert. Høres det velkjent ut? Er vår nummer 1 hit det (Y)

Frem mot pause så faller tempo noe, dels fordi det uvant varmt og delvis fordi det tross alt er breddefotball vi snakker om. 45 minutter er sabla lenge.

 

¨                                                   Årets mest dramatiske omgang

 

Det er med en stor dose optimisme vi entrer banen i 2.omang. Samtidig har vi kasta på mer kull på motoren. Marius og Eivind fra jr2 er med, og vi håper på enda mer gjennombruddshissighet fra de to. I alle fall så vet vi at Marius Aa er hissig, så håpet lå i at han også viste det utpå banen i riktig form.

Det sentres, kjempes og løpes utpå der. Vi er mer dominerende nå enn i 1.omgang, men vi finner ut av at Asker sin beste lagdel er den defensive. Fra keeper til forsvarsfirer. Så til tross for lange, korte, løse og harde avslutninger så er det alltid noe i veien.

Tiden tikker, stemmen min hever seg noen oktaver og aner vi en følelse desperasjon? Vi gjør jo det meste riktig, så ingen grunn til å kjefte på gutta. Det går mest i at vi skal skynde oss når ballen er ute av spill, oppmuntre når vi knaller til i dueller og være smarte når vi avslutter.

Tett og jevnt (her er ex-Bærumspiller Sondre)

Dessverre så klarer vi ikke å skåre i løpet av 90 minutter. Som nevnt før i referatet, så er det alltid noe i veien. En opptelling av sjanser viser 4-12 i vår favør, og selv uten gule briller vil den vise 5-9. Så vi fortjener bedre.

 

                                                                  Så skjer det!

 

I det 91 minutt, så kommer vi på «ente» forsøk langs kanten og skjærer som så mange ganger før riktig inn fra siden. Det åpenbarer seg en åpning, men Emil velger å finte unna siste forsvarspiller. Det er HARAM, men nå lyktes det. Så da er han nok en gang alene med keeper. Asker sin beste spiller, som redder alt og holder fast alle skudd som han skulle vært lagd av sugekopper fra blekksprut som befinner seg i dypeste mørket!

Det er derimot ikke noe mørket for oss sekunder etterpå, for Smil SKÅRER!  Det er frelse, juleaften, lørdagsgodis og smalahoved på en og samme kveld!  Jeg ble fortalt at jeg befant meg 20 meter innpå banen. Det husker jeg ikke.

Skåringen var viktig og fortjent, så jeg og gutta finner dobbel glede for at den kom til slutt

Så det bar rett til McDonalds på min regning! Så nå er jeg noen kroner fattigere og desto flere kilo tyngre.

Det nærmer seg sommerferie, noe vi tar på delt 1.plass om man ser bort fra målforskjell (de har møtt Snarøya to ganger). Så høsten vil bli spennende!

 

                                                  Avskjed til noen hederskarer!

 

Det er nesten så jeg tar en telefon til forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og sier at følgende gutter ikke burde være i Forsvaret, men være igjen for å bidra på og utenfor banen sesongen ut:

Kaptein Christian «CLU»:  kjernekar på alle måter. Leder laget tydelig, vinnervilje og solid treningsoppmøte.

På gjensyn til Clu og Emil

Emil Aune «Tesla» Jakobsen:  Vår superspiss drar også til Forsvaret. Alltid i godt humør, solid treningsoppmøte og en som hever nivået på (mål) og utenfor banen (biler).

Thomas «TM»:  Alltid på trening, alltid hjelpsom og solid som en bauta i forsvar. Hvem skal kjøre meg til kamper og hjem igjen nå?