Jr Bredde: På kladdeføre i generalprøven

Bærum Jr Bredde- Høvik Jr   4-1  (2-1)

Klare for kamp! I uvant helrødt (nærmest er Oskar som er glad for å få sin debut)

Nå nærmer det seg både serieåpning og vår. I aldeles strålende sol og med over 20 grader så var det duket for generalprøve for oss på jr bredde. Motstander var gutta som antagelig bor nærmere «Kadda» enn de fleste våre. Nemlig gutta som av en eller annen diffus grunn velger å ikle seg fangestripene til Høvik. Mange som spiller der er gamle kjenninger av våre egne gutter, da de for noen år siden spilte sammen på Bærums mer eller mindre gylne 99årgang.

Tilbake til i dag. Vi er slagkraftige og har til med egen keeper som ryktene vil ha det til snart signerer for oss for en ukjent sum (men som antagelig sprenger «bredde-banken» hva transfersum angår). La det være sagt med en gang, skribenten føler Andre kom godkjent ut fra det. JA, det er noe rust, men det har sin naturlige forklaring: gutten har ikke spilt fotball siden Tjernobyl var aktuelt nyhetsstoff!

 

Ting tar tid!

Åpningen av kampen er avventende. Begge lag triller, eller forsøker å trille. En 4-5 pasninger, så balltap til motstander. Det er som tidenes mest «hypete» boksekamp «Floyd Mayweather Jr. vs. Manny Pacquiao». Begge får inn noen slag, men mest små sting som ikke sitter i lenge.

Vi fester et visst initiativ og skaper stadig mer. Artig nok for de to på tribunen som heier på Høvik, så er det da de stripete bestemmer seg for å skåre. Et balltap lavt på vår halvdel gjør jobben med å skyte enkel. Fra ca 20 meter, så er veien til mål så kort så skuddet sitter. 0-1.

Høvik tar ledelsen

Uvant for oss, som har ledet i alle kampen vi har spilt i vinter. Nå er vi på ukjent terreng. Det skal tidlig vise seg at vi takler dette bra. Vi spiller vår beste fotball i kampen etter Høvik sitt mål og frem til pause. Det holder til at vi skårer ved selvutnevnt målgarantist «Kaptein Clu». Balanse i regnskapet. Vi kommer langs kanten, ballen spilles fint inn til flere som kommer på løp og da er det bare å «tappe» ballen i mål.

Vi presser på videre og det er målfarlige Emil som står for ledermålet vårt like etterpå. Det er en gjennombruddspasning og han passerer keeper. Det er jo lett når beina hans er som «Hanso» på Jr Elite. Trommestikker og «vosj» så er han alene og kan lett bredside kula i kassa!  2-1 som står seg til pause.

En omgang som starter tregt, men som gradvis tar seg opp. Så den står til godkjent!

Pausen brukes mest til å holde seg hydrert, spise frukt og gjøre noen bytter. Så må Sander i bursdag, så nå venter vi andre i spenning på om det blir noen kakerester på trening i morgen? (edit: det ble ikke noe kake på mandagstreningen)

 

Debutantenes omgang 

Så var byttene gjort, og flere debutanter kommer inn!  Aksel, Vetle og Oskar er klare for å vise seg frem og samtidig få jobbet litt med «tanen». De setter i alle fall farge på spillet i den omgangen de spiller. Klart: som med Andre i mål, så er det noe rust. Det er vel dessuten en generell regel at debuten er ikke den beste!

Jeg hadde forventa at vi skulle løpe mer fra Høvik. For allerede tidlig i 1.omgang så måtte mange av de bytte. Ofte og mange. Skulle tro de hadde gått i ringen med Vitali Klitschko. Dette viser seg ikke å være (noe særlig) tilfelle, så spillet og muligheter som skapes er jevnere i 2.omgang enn hva tilfellet er i første.

Derimot så er vi mer effektive, så vi trenger ikke så mange muligheter. Vi setter mer av det som skapes, og nok en gang er det Emil som skårer etter ca halvspilt 2.omgang. Rett før skåringen hadde han blitt grundig felt for 345 gang og kroppen fikk juling av Høvikspillere som ikke hang med på hans tempo når han bø opp til vals i #/4 takt! Jeg tror ikke det er ofte gutten som kjører Jaguar er alene på dansegulvet, men når parkett er erstatta med grønt kunstgress, ja da blir det ofte ensomt mot keeper.

Man tuller ikke med gutten fra østkanten.

3-1 og kampen dør ut. Som en politisk sak som ender opp som kasteball i amerikansk rettssystem (f.eks Brown v. Board of Education of Topeka), så tar det tid før det blir endelig avgjort. Enten vi er i 1954, eller spiller fotball på gode, gamle «Kadda» i 2017.  Vi burde avgjort kampen før, men med 3-1 og ca 20 minutter igjen så har vi full kontroll på kampen.

Vi skaper mer og får en kasse til før kampslutt. Onde tunger skal ha det til at Kasper «KLO» er det «CLU» ikke er, nemlig målgarantist. De ordne blir i alle fall gjort til skamme i dag. Dagens mest akrobatiske mål står han for når han feilvendt setter inn 4-1.

 

Tja, hvor står vi før seriestart?

Så ja, vi vant. Det er alltid kjekt, men jeg ser på spillet bak. Det var ok til tider, mens andre deler av kampen så holder det ikke det nivået vi ønsker. Vi lykkes halvveis med å holde ball i laget, her kan vi bli bedre. Samtidig er det lov å ønske seg at vi skårer på flere muligheter. Det vil nok ikke være i alle kamper i år at vi faktisk får så mange sjanser som i dag.

Vil også gi honnør til midtstopper duoen Martin og TM. Det er ryddig som en vilkårlig gate i Singapore baki der. Vår egen Hivju må faktisk bytte etter at han også ønsker å briljere offensivt og går på et seigt løp. Det vil seg nesten, men pasningen og skuddet like etter forklarer for alle 7 tilskuere hvorfor du er bedre i forsvar enn i angrep.

Sistemann jeg vil skjenke litt heder og ære er Vegard. Han er stålmannen som aldri blir sliten. Kanskje det er fordi han bor innerst i Lommedalen og kanskje gikk mye til skola i barndommen? Eller fordi han gikk opp i fjellene i barndommens sommerferie i Harstad?  Uansett er han overalt på sin side. Defensivt og offensivt. På «overlap» og på vei hjem for å bryte spill når motstanderen kontrer.

Vegard leverte nok en solid kamp

 

Asker og Donald Trump. To av samme alen?

Nå har vi hatt en rekke kamper. Vi viser tidvis solid spill, og vi begynner å bli samkjørte. Allikevel så skal vi være skjerpa når Asker kommer på besøk kommende søndag. Jeg har forsøkt å gjøre research på våre motstandere i serieåpningen, og det eneste jeg fant var at Asker Fotball sin daglige leder skrøt av de på hjemmesiden, uten å spesifisere hva som har skjedd eller skal skje. Intet referat eller livstegn på hvorfor de har gått fra 4 lag i fjor til å kun stille 2 lag i år (alle juniorserier inkludert).

At ord fra den kanten høres ut som en vilkårlig Donald Trump «tweet» er intet nytt.

Kanskje Asker og USA sin president samarbeider om en helt unik helsereform nå som «American Health Care Act» ikke engang kom opp til avstemning i Kongressen.

Nå gjenstår tre treninger til uka før kampen på søndag, så skal vi etter beste evne stå klare til å gi Asker en utfordring når de kommer på besøk på søndag. Så får vi håpe alle klarer seg uten evt .helseforsikring