JR Bredde: Nesten er ikke godt nok

Bærum Jr Bredde-Huk Jr 1-1 (0-0)

 

En kamp med to ulike omganger. Der nesten er stikkordet for ofte. Dog er nesten det enkeltordet som beskriver kampen.

IMG_5234

De første 10 minuttene så er de rødkledde fra Norges beste boligområde best. De triller, vi løper imellom, og klokka tikker av sted. Det blir derimot lite ut av pasningene og spillet til gjestene. Vi er solide i egen boks, og klarer å holde stand.

Vi er som slavekoret i «Nabucco», en av Verdi sine tidlige operaperler. Jeg husker godt refrenget «Va, pensiero, sull’ali dorate«, som forandret Verdi som komponist. Myten skal ha det til at han var utbrent og holdt på å gi opp når han så akkurat denne strofen på et ark henslengt på gulvet.

Det betyr «fly tanke, på skjebenes vinger», og skal vi gå over til å tenke fotball, så ville jeg brukt denne frasen for å finne inspirasjon. Den større mening er samhold, og det å stå ut stormen.

For det å stå ut «stormen» var det vi gjorde, vi vant hverandre bedre etter hvert og lignet slik på Italia etter 1860-tallet. Det ble et sterkere samhold, man samarbeidet bedre og til slutt sto man som en forent nasjon (i vårt tilfelle gruppe).

Fra etter de første 15, så er det vi som har initiativene og mulighetene. Det som er vårt hovedproblem, også i denne kampen, er at vi ikke setter sjansene. Vi skaper selv, men får også servert av motstander, men intet hjelper. Ballen vil ikke innenfor målet. Hovedsakelig skyldes det at vi ikke er presise nok i avslutningene. Det blir over, ved siden av og på keeper.

Det ebber ut i 1omgang med 0-0, noe jeg føler vi ikke skal være fornøyd med. Det som derimot stråler som «triumfmarsjen i Aida» er forsvarsspillet. Der er vi solide. Rydder opp når de kommer etablert, mens dødballene vinner vi 9 av 10 ganger.

Instruksjoner gis.

Instruksjoner gis.

 

Det er ikke noe vits å si så mye i pausepraten. Det meste er godkjent. Om noe så måtte det være at vi søkte avslutninger noe mer. Det hele stopper opp når det nærmet seg motstanderen 16-meter.

 

Ofte lever kamper sine egne liv, og 2.omgang er ikke som første. Huk har nok lært noe av hvordan vi forsøkte å angripe. Så de justerer seg der etter. Det er ingen spenstig omgang av noen. Klart, begge lag forsøker og har noen halvmuligheter. Det hele forblir ganske så tannløst. Så for å unngå å trekke ut i det lange og det breie, så kan jeg nevne at Huk skårer på et skudd fra 16meter med drøye kvarteret igjen. Det er hardt, og mer skal ikke til får man kan få en goal.

Mål i mot har vi fått før, og det skal denne kilevinken til før vi skrur opp alt et hakk. Som Vivaldi sin vår går over til en mer kraftfull sommer, så slår vi kraftig fra oss. Vi legger om til 3-4-3 med Muland som midtspiss. Det viser jeg at jeg traff yatzhee med terningene på dette trekket. For kun minutter senere så presser vi motstanderen over flere sekvenser. Til slutt kommer en ball, som Bo stusser videre og til slutt kan Mats få sin første gåll for oss Gule!

Vi ble etter hvert best i de fleste en-mot-en dueller

Vi ble etter hvert best i de fleste en-mot-en dueller

Det er fortsatt 10 minutter igjen. Men ute merker vi at sommer blir til høst, og for de av dere som kjenner Vivaldi sin «De fire årstider» kan kjenne melankolien langt inn i sjela. Vi var omtrent litt over midtpartiet i «Høst» når vi skårer. Omtrent når fiolinene går over til en enslig stemme, for så at alle plutselig våkner til liv i en siste krampetrekning før vinden, kulda og mørket senker seg ned som et teppe for et halvt år.

Men der vi var samspilte, sterke og tøffe som 8 Stradivariuser, så ble det noe ustemt på slutten. Det endte med et ok resultat etter en godkjent prestasjon.

Det gledelig i dag var det defensive, det sitter så langt vi kan forvente. Bendik og Erling er trygge, og backparet TM med Balder gjordet det meste på en god måte.

Sander er og blir en maskin, og er i grunnen hele «Halleluja-koret» alene i tråd av sin kraft, styrke, hurtighet og et klokt spillehodet på toppen av det.

Mats får sin første gåll, noe som jeg er trygg ikke er den siste!

Muland klarer seg bra på topp. Både som oppspillspunkt, og som trussel. Videre leverer han god defensiv jobb når det faller seg slik.

 

Alt i alt. Ja, nok en uavgjort, men vi burde ha avgjort kampen 1.omgang.