Jr Bredde: Munker, elefanter og regn!

Vi ankom uten å bli stående «Kjos-fast» tirsdag morgen. Det som ventet oss var 30 grader, kø og et glimrende hotell som tok oss i mot på beste vis.  Det var mange trøtte ansikter og slitne hoder når sjekket inn. Så dag 1 var en åpen dag der vi trasket rundt i Bangkok og fikk et førsteinntrykk. Det skjedde ikke de store hendelsene, sett bort fra at maten hadde all verdens farger og smak.

Dag 2 så var vi oppe i 6tiden. Vi skulle mot grensa til Myanmar. På vei dit stoppet vi på det flytende markedet, der vi ble lurt for penger til å kjøpe ting vi ikke trengte. Ingen skade skjedd, men vi går i den sedvanlige turistfella. Dog var det en opplevelse å sitte i smale båter å se frukt, slanger og alskens lukter passere oss i skjønn harmoni.

i smale båter med marked på begge sider.

i smale båter med marked på begge sider.

Etter to timer der, så gikk ferden opp til River Kwai. Der gikk vi over broen som ble kjent igjennom klassikeren «Bridge over River Kwai». Det er fortsatt togtrafikk over den brua noen ganger om dagen, og vi var heldige nok til å stå på brua når et tog signaliserte sin ankomst. Da får vi oppleve Thailand og sikkerhet på sitt beste. Det er nemlig bygd lommer ut på brua der vi kan stå mens toget passerer (skal nevnes at toget passerer i kun 5 km i timen, så vi er ikke så tøffe som det kan virke som).

Gutta på broen over elva Kwai

Gutta på broen over elva Kwai

Siste stopp på dagens ferd var til en elefantpark der vi matet, ride og badet (!!) med elefantene. De er så vant til mennesker, så når Gude sågar står under de så er det ingen fare. Heldigvis er elefantene tatt godt vare på, og i denne parken forekommer ikke den mishandlingen Thailand opplever i mange andre parker. Det å sitte på hodet til en elefant mens den går i bratt nedoverbakke var småskummelt, og vannkrig der vi brukte elefantsnabel mot hverandre var en surrealistisk opplevelse!

en litt ustø Heggen

en litt ustø Heggen

Sigurd Gude viser mental toughness!

Sigurd Gude viser mental toughness!

på hode til elefanter på vei til vannkrig

på hode til elefanter på vei til vannkrig

Veien hjem gikk fint, men vi er glad for at vi ikke bruker bil(minivans) ofte inn og ut fra Bangkok ofte. For trafikken er brutal.

Dag 3:  Da sto tempelbesøk på programmet. Vi er oppe tidlig, og været er strålende sol når vi reiser. Vi får dessverre sake asiatisk væromskiftning, for under tempelbesøk så åpner himmelen seg. Da mener jeg, virkelig åpner seg. Fra 0 til 100 raskere enn Audi V8. Kliss våte, men like glade så vender vi hjemover i båt langs elva. Etter et kjapt skifte, så går vi ut på byen for å smake på lokal mat. Her i Bangkok er det virkelig alt å velge imellom.

Hittil har oppholdet gått strålende. Vi er tidlig oppe, ingen syke og opplevelsene er mange og veldige varierte. I går kveld fikk Preben og Sigurd besøk på rommet av en arabisk familie på 6 personer, da hotellet gjorde en feil med nøkkelkortet. Ryktene skal ha det til at Preben løste dette galant på egen hånd.

IMG_1467

Vi har masse igjen, deriblant Kambodsja som vi reiser inn til i dag. Så skal vi ut på øy. Videre står alt fra boblefotball og fallskjermhopp igjen på programmet (for undertegnede).

ALT VEL, vi lever, spiser og sover i utmerkede forhold (enten det er på tempelgolv eller hotellet).