Jr Bredde: Liberté, égalité, fraternité!

Bærum Jr Bredde- Lommedalen Jr Bredde    6-3 (2-1)

Ja det er kun et ord i overskriften som egentlig direkte kan overføres til vårt lag og til dagens kamp!  Fraternite!  Allikevel så ble dette, til slutt, en gledens dag for oss og for Frankrike! Macron er for øvrig den yngste franske lederen siden Napoleon for drøye 200 år siden. Det var dagens «fun fact», nå til vår egen kamp mot Lommedalens tapre gutter;

Seier både her og der!

Mens franskmennene med stort flertall kastet brunt grums på søppelhaugen, så sto vi brodelig samlet i pausen når vi for første gang på 2 (!) år lå under til pause i en hjemmekamp!

Allikevel, som Macron i Frankrike, så var vår vei til «toppen» lang og uforutsigbar i den forstand at Lommedalen virkelig bød på en god utfordring.

 

                                      En lang dags ferd mot kampen

Blar vi tilbake kalenderen til januar så har vi akkurat slått samme lag 13-1. Da stilte vi et noe annet lag, det var mørkt og kaldt. Nå var det sol og lys, denne gangen var det kun russefeiring som ødela for oss selv. Fyll, fanteri og faenskap er på agendaen for mange i disse maidager!

La meg nå gjøre et ærlig forsøk på å beskrive kampen:

Det starter jevnt, men vi er et strå hvassere offensivt. Selve banespillet er likt, men vi har til tross for utbredt alkoholisme i laget fortsatt mange nok tørrlagte spillere til at de liker og behersker «en-mot-en». Vi er nære flere ganger, men det tar rundt 15 minutter før belønningen i form av mål kommer.

På kanten så er Ivers råsterk og setter inn ballen fra skrå vinkel.

Lommedalen slår raskt tilbake og utligner til 1-1 på en ball vi aldri helt klarer å få klarert.

Om deres første mål var av den mer tilfeldige sorten, så var deres 2-1 skåring rett før pause antagelig dagens vakreste. Det er flere trekk, hurtig og samkjørte bevegelser. Er sjelden jeg har sett vårt forsvar bli utspilt, men det kan jeg altså gjøre nå! Litt internett-applaus er på sin plass.

                                               Solbakken eller Belichick?

Så da er vi altså i den posisjonen at vi ligger under til pause! Det er første gang på 2 år. Så nå var det vel tid for å gå «Solbakken i Kamma-garderoben?»

 

Vi tok ikke med noen håndklær inn i dusjen eller kasta noen inn i ringen for den saks skyld.

En liten svulstig sammenligning er derimot hva Bill Belichick gjorde i pausen under Superbowl LI når (mitt elskede Patriots lå under 21-3)  Rolig, analytisk og saklig så finner vi i fraternité ut hva som burde forandres.

Diagnosen er blant annet at vår formasjon ikke er riktig medisin, så vi legger om fra dagens 4-3-3 til vår vante formasjon (som vi paranoid nok ikke deler her i tilfelle motstandere spionerer på oss, eller for landsfader Putin).

Fra første spark på ballen så er vi på hugget. 1-2 «underlege» med 45 minutter igjen er ikke noe som vi lar oss affisere av. Derimot skal det vise seg at vi tok det som en motivasjon.

For makan til nivåheving er det lenge siden jeg har sett. Selve spillet er bedre. Midtbanen fungerer bedre, sjansene kommer i større grad og skal det vise seg: også målene!

Det tar riktignok ca 14 minutter før vi utligner til 2-2 etter at Bærums egen «Ivers» står for styrke og skudd. Ingen kan si noe på at den er så fortjent. Vi fortsetter trykket og det skapes farligheter på rekke og rad.

Vegard har bytta plass med «Mægs» og det viser seg å funke bedre enn fint!  Vegard ble en magiker på kanten sin!

Magi er ofte bedrag, men Vegard er ikke noen luring. Nordnorsk oppdragelse er tufta på sunne verdier. Så om han ikke er noen luring, så blir han derimot en tomålskårer. Med andre ord, så snur vi kampen med 3-2 og 4-2 like etter hverandre.

Vegard har vært stabilt god i hele år.

Vi har fortsatt Vollen-kampen fortsatt friskt i minne. For gutta er trygge, rolige og smarte i det som vi foretar oss nå. God tid på dødballer, en ikke navngitt lang jævel som bærer et visst bånd som får «krampe» med 15 minutter igjen osv osv osv. . .

Vi punkterer kampen med 5-2. For selv om Lommedalen reduserer en gang til, så er det for kort tid igjen til at faren er noe reell. De tror ikke på det selv engang, for de henter ikke ballen ut av nettet vårt for å få spillet kjapt i gang igjen.

Så da er det derimot vi som rekker kampens siste mål. Sander Caille tegner seg på listen.

Slik var kampen, totalt sett vinner vi fortjent etter en svak første omgang og en god 2.omgang! Det som er mest gledelig er at vi hever oss etter å ha stått samla og vært konstruktive i pausen.

Gledelig er det også at Sander Berg fra 01 fikk sin debut hos oss. Han kom godt fra det, og er velkommen igjen! Videre så takker vi Sigurd fra 00 og Herman keeper fra samme lag. Dere gjør heller ingen skam på slekta deres!

Vive la France, Vive la Bærum et Vive la fraternité!