Jr Bredde: Høyt og lavt mot Asker i høydramatisk kamp

Bærum Jr Bredde-Asker Jr Bredde 4-3 (2-1)

Årets siste hjemmekamp er årets rivalkamp. Halve Jr Bredde kommer jo fra Asker, og de er gode venner utenfor banen. Så den årlige kampen mot de hvitkledde fra den eneste kommunen med mer stabil Høyre-oppslutning enn vår, er alltid en intens og jevn batalje!

Klare for lokaloppgjør

Klare for lokaloppgjør

Denne utgaven levde opp til dette rykte og mer til. Jeg vil faktisk si dette er den mest dramatiske kampen jeg har opplevd i mine 5 år som trener.

Engasjert fra sidelinja.

Nå skal du opp i lufta! 12000 fot

Vi tar avspark og fester grep det første kvarteret. Dette er vår eneste gode periode i kampen, men heldigvis så klarer vi tidlig i denne kampen å omsette sjanser til mål. Det første er utrolig nok på dødball, og etter litt rot i feltet så klarer vi å få en lang fot på den. Det er alltid godt å få den første goalen, og spesielt i en kamp vi vet blir tøff og jevn, der effektiviteten er det som vil avgjøre hvem som vinner.

Det tar ikke mange minuttene før vi setter goal nr 2. Dette målet er en typisk «Gerrard-skåring». Altså et halvdårlig skudd som går via en motspiller og i mål. Mål er mål, enten det er vakkert eller stygt. 2-0 til oss Gule!

Ikke det beste skuddet, men mål er mål. 2-0 til oss!

Ikke det beste skuddet, men mål er mål. 2-0 til oss!

Nå er omgangen litt under halvspilt, og dessverre faller vi veldig i prestasjonene etter vår andre skåring. Er noe merkelig, men all respekt til Asker som nå tar seg sammen, og det til gagns. De blir bedre og bedre utover omgangen, og at vi leder 2-1 til pause kan vi bare beskrive som flaks i vår favør. De burde ha skåret mer enn den ene goalen de faktisk klarer å sette.

Marginer og flaks på vår side

Marginer og flaks på vår side

I pausen forsøker jeg å roe ned. Ordet nullstille er en klisje, men faktisk også av den grunn beskrivende nok i denne sammenheng. Gutta våre er sjokka når de kommer inn til pause, og selv om kampen ikke er stygg, så er stemningen amper. Asker har jevnt og trutt klaget på samtlige dommeravgjørelser. De er mer partiske i sitt syn på dommeren enn det Høyesterett i USA var under ledelse av Roger B. Taney!

Det blir ikke mange taktiske forandringer, men jeg vektlegger verdien av å oppføre seg rolig i slike situasjoner. Verdien av det skal vise seg som avgjørende på slutten av kampen.

Når Asker tar avspark så ser man tidlig at de er på hugget. De har spillet og vi løper mye i mellom. Det er ingenting å si på at de både utligner og tar ledelsen 2-3 selv om vi kun har spilt 14 minutter i 2.omgang. Nå ser det stygt ut for oss, og vi fortsetter å slite utover i kampen. Det er kun vår herlige lagmoral og jobbing holder oss så vidt inne i kampen.

 

SÅ: Ut av absolutt ingenting så utligner vi til 3-3. Vår 98spiller for anledningen, Jakob Sverdrup, viser at han har gode gener fra flere generasjoner tilbake av. Han setter fart langs kanten og utligner til 3-3 på eget initiativ. Jeg er usikker på hva og hvorfor, men dette får Asker sin trener til å totalt miste hodet. Han er uenig i en avgjørelse i forkant av skåringen, og etter at utligningen er et faktum så spurter han inn (!!!) til midtsirkelen, og kjefter dommeren huden full.

Som to dråper vann, Johan og Jakob Sverdrup (vår spiller i bilde 2)

Som to dråper vann, Johan og Jakob Sverdrup (vår spiller i bilde 2)

Som to dråper vann, Johan og Jakob Sverdrup (vår spiller i bilde 2)

Som to dråper vann, Johan og Jakob Sverdrup (vår spiller i bilde 2)

Det hele er pinlig,  og jeg trur nok samtlige rundt kampen ikke helt trur det de ser. Han blir selvfølgelig bortvist. Men når man oppfører seg sånn så påvirker det spillerne. En trener er et forbilde, og spillere tar bevisst og ubevisst etter hvordan lagets lederskikkelse agerer. Dessverre også her, og TO Askerspillere blir utvist for munnbruk og truende adferd!

Det er kun 10 minutter igjen av kampen, men selvsagt så forandrer dette kampbildet. Vi har blitt rundspilt i hele 2.omgang og Asker hadde full kontroll på kampen. Så søler de bort dette på tullete oppførsel fra benk og på banen. Vi skaper sjanse på sjanse, men vi brenner de.

Ingen skjønner noe når vi ser at klokka viser 5 min på overtid og at spillet fortsatt er i gang. At kampen skulle ende uavgjort virket opplagt, og noe vi Gule burde være mest fornøyd med.

Men så: Der dukker Hope inn som superinnbytter ikke sett siden arbeidsledige Ole Gunnar Solskjær sine glansdager for 15 år siden. Han mottar ballen i bakrommet og gjør ingen feil med keeper. Da tar det fullstendig av på øya! Hadde vi hatt stadionanlegg der ute, så hadde «Ode To Joy» blitt spilt!

4-3 er snart et faktum.

4-3 er snart et faktum.

Vi feirer, Asker fortviler og dommeren blåser av kampen! Det er helt surrealistisk det som har skjedd her (på slutten). Det er glede, sinne og fortvilelse. Jeg er helt sikker på at denne kampen hadde Asker vunnet (slik de hadde fortjent basert på spill) om de hadde oppført seg sivilisert.

Men når trener ikke setter standard, så ser man at slik forplanter seg også utpå gressletta. De blir straffet for det, og en utgave av «Rules of Civility & Decent Behavior in Company and Conversation» av George Washington er avsendt Asker

 

Denne seieren gjorde at vi nådde vårt sesongmål om minst 75% seire, og før sesongen var da straffen/belønningen at gutta skal sende meg ut på fallskjermhopp!

Fallskjerm

Så til tross for at jeg har høydeskrekk om jeg står på balkongen på «Kadda», så skal jeg nå kjenne 12000 fots høyde i Thailand om 1 ukes tid!

Gutta fortjener sesongen sett under ett å se meg hysterisk, nervøs og anspent frem til den tid!