JR Bredde: Glatt kjøring mot Ski

Ski Jr Bredde-Bærum Jr Bredde 0-4 (0-4)

Vår siste kamp for sesongen var årets lengste tur. Vi skulle gjennom Oslo-gryta og nedover på andre siden av fjorden. Motstander var gulkledde Ski.

Vi puttet på oss noe for trange røde drakter. Vi ankommer i rimelig tid, og vi rekker sågar finne en lokal fruktsjappe, der vi får handla inn mat til kampen, mens sjåfør Gude får en bot på 800 kroner!

Hjemmelaget gir et godt inntrykk under gode forhold på flotte Ski Idrettsanlegg! Synkron oppvarming er sjelden man ser på dette nivået, og jeg svelger unna en eplebit med sur smak.

Når kickoff tas, så er vi på hugget. I alle fall nok til å ha spillet, og sjansene som følger derfra! Ski blir presset bakpå, og det er vi som står for underholdninga. Heldigvis for de fremmøtte er det gratis inngang, for vi er heller ikke 100 %. Det blir en blanding av sløseri og klønete (avslutnings)-spill.

Vi har ikke israelsk presisjon, og med drøye halve omgangen spilt, så står det fortsatt målløst i solskinnet.

Litt rot og ballen forsvant

Litt rot og ballen forsvant

Når sola forsvinner, så våkner vi som en gjeng troll. Nå byr vi opp til angrepsfotball, og i løpet av siste halvdel så rekker fire forskjellige spillere å tegne seg på skåringslista. Den første gållen kommer med Muland på corner, mens 2 og 3 er det Mads og Mats som står for. Ikke ulikt den lokale fiskerisjappa ned ved Vollen, så står Mats og Mads som servitører. Den siste gållen står vår italienske «fratelli» for, og vi punkterer kampen med 4-0.

I pausen så er det ikke så mye jeg sier. Det jeg vektlegger er defensivt fokus, og at vi skal spille med lav risiko. Et av mine få mantra er å «ikke skape noe gratis for motstander».

Dette blir heller ikke gjort, og de få gangene motstander er nær vårt mål, så står Erling trygt der. Han redder og rydder opp i fin stil. Han står sin beste kamp, og vi kontrollerer kampen uten å være så altfor imponerende i 2.omgang.

Det som er gledelig er at mange står frem i denne kampen, og i grunn høsten sett under ett!  Gianni har pace, men er også en liten «Pirlo» med ball. Er definitivt et angrepsvåpen i kommende sesong. Det samme er Muland. Han har blomstret utover sesongen, og når han i tillegg kan være god i forsvar så er han en spiller de fleste trenere burde elske.

Videre så er det flere som gjør de mange små tingene rett. Mats er servitør på midten, og har defensiv jobb i bakhodet når det trengs. Søbye spilte ikke denne kampen, men han er som Toten sin beste potet: anvendelig, 100 % jobb og sterk i duellene.

Noen ble mer slitne enn andre

Noen ble mer slitne enn andre

I de bakre rekker har vi gradvis tapt spillere i høst (med 96ere som «går av med pensjon»). Der har flere steppet opp og vist seg frem med hår på brøstet! Spesielt Thomas Markus. En gutt med verdier like gode som Berlusconi, samme sjarm og like ofte i angrep/forsvar og tilbake som nevnte italiener har sittet i sjefsstolen i Palazzo Chigi.

Tilbake til kampen. Vi vinner 4-0 på en ok dag. Det går på skinner, og vi har kontroll (med eller uten blå Swix under skoa). Dette betyr at vi vil bli nummer 2 eller 3 på tabellen, og snuser på opprykk også i år! Hvor terningen til slutt viser vet vi etter høstferien!

I fint driv før kamp

I fint driv før kamp