JR Bredde: Fasit på effektiv fotball

Stabæk Jr 3- Bærum Jr 4      0-8 (0-5)

Som alle våre kjære fans husker fra forrige uke, så stanget vi i mot. God keeper, stolper og unøyaktighet i offensiv boks bidro til at vi tapte 2 poeng sist søndag.

I dag skulle det fryktelig tidlig vise seg at det motsatte er tilfelle. Slik er fotballen, kanskje også selve livet.

For avspark tas. Vi vinner ballen, rett i angrep og Emil blir servert ballen. Det er 1-0 etter 52 sekunder. Skal ikke gjenta forrige setning, men jeg kunne like gjerne klippet og limt. For etter avspark:

Vi vinner ballen, opp til Emil. Tar en vending og er alene med keeper. Han skyter over keeper, men under tverrliggeren og 2-0. Game, set and mat**…. vi skal ikke helt ta det for gitt, for vi husker vi rota bort 3-0 sist.

Samtidig må det være lov å si at Stabæk ikke er like hvasse. Ikke noe svakt lag, men lite kollektivt farlige. Omtrent som når Robert Ritter von Greim overtok Luftwaffe.  https://en.wikipedia.org/wiki/Luftwaffe

Vår trofaste sliter Basir får et stygt sår etter han selv sklir og feller en motspiller. For øvrig en takling han burde fått gult kort på. Karma skjer når han må bytte ut med et sår med 12 cm omkrets.

Det gikk fort langs kantene vårt i dag!

Jacon Hjermann kommer inn. Om Emil har vært god så langt, så vil ikke «Mario» som han kalles på folkemunne være noe dårligere. På sitt første touch så kan vi legge til C i MATC* . …nå er det bortimot avgjort!

Hat-trick er kanskje verdt en six-pack?

I alle fall så skaffer spiss og superruss (eller er det omvendt?) får siste bokstav i ordet matcH. Med sitt tredje for dagen så får de Blaa en skikkelig på trynet. Heldigvis får ikke Emil det når han modig hopper inn i en duell på en ball som keeper burde hatt. Emil er først og header over og i mål.

Vårt siste mål for omgangen er det Mario som står for, i alle fall har han siste touch. En lekker plassering i hjørnet. Denne gang er Emil servitør med en frekk liten stikker.

Vi glemmer å spise frukt i pausen, og slår fort fra oss å bytte formasjon. Nok en feil fra siste kamp skal unngås i dag. Bytter gjøres og «Staavi» får sin debut!  Tommel opp

Etter hvert så gjør russetiden seg tellende. Fotballen på matta er lite inspirerende. Er som Vincent von Gogh uten absint. Man ser få farger da.

Ikke så mange fans her som inne på Stadion.

De eneste fargene vi ser noe til er skuffa Blaa-fans fra hovedstadion. A-laget hadde kamp samtidig, og merkelig nok hadde noen forvirret seg inn på Stadion fremfor å se oss ute på kunstgresset. A-laget tapte 3-0 mot Haugesund, mens vi sendte til slutt dems junior breddelag med stygge 0-8 i sekken.

2.omgang som helhet er ikke noe fyrverkeri. Dette var til dels avtalt i pausen, for vi skulle minimere risiko. Samtidig så får vi mindre til. Det er ikke før Stabæk legger seg helt på ryggen som en gammel prostituert at vi virkelig kan kjøre over. Da trengs det ikke mange pasningene mellom oss før vi er fri foran mål.

Emil skårer sitt siste for dagen når han får en nok en stikker fra lagets store «gaming-stjerne», og til tross for en litt dårlig første touch så henter han balanse og teknikk for så på vakkert vis bruke yttersiden å tre den i motsatt hjørne.

Fornøyde på sidelinja også

Rosenborg har Bendtner, vi har vår egen versjon i «Bosse». Med 30 minutter igjen så kommer målsniken innpå, og rett nok. Det tar ikke mye tid før han putter sitt første (av i alt to). Selvsagt er det på en retur. Men som jeg alltid sier «mål er mål, like mye verdt». 7-0.

Vårt siste for kvelden er med samme kar. Nå har Stabæk resignert helt, omtrent som Frankrike i hvilken som helst krig. De venter kun på at dommeren blåser av kampen. Vi er sånn halvveis fokusert, nok til at det er vi som har ball og sjanser. En gjennombruddsball til «Bosse» medfører at han fra 20 meter kun har keeper igjen. 20 meter er for langt å løpe, så han skyter, men det skal ikke mer til for å få lærkula i mål. Game, set and MATCH på 8-0

Jeg har brukt mye spalteplass på å beskrive mål, og i en slik kamp så kan det offensive få mye blekk, Samtidig så er Stabæk brukbare så lenge de gidder. Til da skal vår forsvarsfirer få ros for å ta dem ut av kampen. Vi er kompakte bak, sterke i duellspillet både langs bakken og i lufta.

Høyere og sterkere i lufta!
Her med Vegard «Mertesacker»

Kristian skal ha ros for å stille opp som keeper på en dag ingen av klubbens keepere kunne. God holdning!

Det er klart ingen er dårlige i en slik kamp, men jeg er usikker på hvor gode vi er på midten når vi møter god motstand (Ullern 3).

Nå er neste utfordring Lommedalen på søndag, da med TV3 og Warner Bros med på slep. Værmeldingen ser lovende ut og det ligger til rette for fotballfest!