Jr 3: Best når det gjelder som mest

Asker Jr 2- Bærum Jr 3   3-7 (0-1)

La meg starte referatet med å rose Asker. Kampen var lenge jevnere enn hva resultatet tilsier. Det var kun 1-0 til oss til ca 55 min. Som jeg kommer tilbake til, så burde Asker ledet til pause. Samtidig er det jo ikke kun uflaks om de brenner store muligheter. For i 1.omgang er de på nivå med oss, men de i 2.omgang ble slitne når vi skrudde på turboen.

Så tilbake til start som det heter i Monopol. Vi ankommer tidlig, sett bort fra de få som ikke gjør det. Sander var i Rjukan og hoppa i strikk, mens Aalvik måtte jobbe overtid. Tøffe liv for gutter som snart må klare seg uten butler hjemme.

Vi fant et hjørne med skygge og teipet, snakka og triksa med ball. Helt til vi måtte varme opp. Da var det ingen kjære mor lengre. For dette var siste mulighet for noe lag å ta oss igjen i serien. Vel, matematisk er det jo mulig om vi taper de siste 5 kampene. Men det skjer ikke. Vi har ikke tapt på to år, og taper ikke 5 på rad nå. Dessuten fire av fem lag som gjenstår ligger på de fire nederste plassene.

Klart for 12.serierunde: Asker-Bærum

 

                                                         De brente sjansers omgang

 

Tidlig så har begge lag muligheter de burde skåre på. Dog viser man hvorfor man ikke spiller i Eliteserien som pågikk samtidig. Kanskje noen kunne spilt for arme Sandefjord, men ingen hadde kommet inn på Rosenborg. Selv om vi fester mindre enn Nicklas Bendtner.

0-0 står seg lenge. Frem til halvtimen var spilt så kunne det stått alt fra 2-0 til de stripete fra kommunen med høyere Høyre-oppslutning enn oss, til 0-2 til oss. Alt derfra og i mellom hadde vært ok med tanke på sjanser som ble skapt.

Det skal lakke og li før mål kommer. Når en skåring kommer, så er den heldigvis til oss. Fra kanten kommer et innlegg for «ente» gang. Den treffer noen på hode, før Nico er neste mann på ballen mens den fortsatt er i lufta. 1-0 og noe pusterom er skapt.

Dog så bikker kampen frem og tilbake, men det står seg med en enslig skåring til halvtid.

Når det er pause så har Massimo glemt kopper til saft, og det ble kjøpt inn litt lite bananer. Så nå nærmer det seg mistillitsforslag fra en sliten spillergruppe. Det å dele opp melonen glemte vi og.

Derimot så ble det ikke glemt å snakke taktikk og delt ut ros. For selv om det kun er 1-0, som også kunne stått med motsatt fortegn, så var vi gode. Nærmest heldigvis så gjaldt dette også for Asker.  Heldigvis fordi vi elsker en jevn kamp der vi må jobbe for det. Asker stilte et sterkt lag, som ga oss kamp. De var mindre treffsikre enn oss. Som i grunn er den eneste forskjellen mellom lagene i 1.omgang

Vi lot Asker ha for mye lette løp igjennom midten

 

                                                  Ketsjupflaska sprakk som ei boligboble

 

Om det satt langt inne med mål i 1.omgang, så hadde noen tatt melonkniven og stikket hull på den til 2.omgang. For relativt tidlig så fester vi grep om kampen med to raske mål. Det er vel spilt 55 min totalt når vi skårer vårt andre, og 57 min når vi punkterer livet i kampen med 3-0

Riktignok står Asker på og skårer årets vakreste mål på frispark fra 30 meter knallhardt i krysset. Samtlige som ikke hadde noe bedre å gjøre enn å være tilstede på Risenga, kunne bare sette i gang unison klapping. Der jeg, flere av våre spillere og samtlige 8 hjemmefans taktfast applauderte.

Det er en viss nerve i kampen, og hadde Asker skårt neste mål så er jeg trygg på at utfallet kunne blitt annerledes. Men er det noe som kjennetegner Bærum Jr bredde, så er det at vi er effektive. Vi skårer vårt 74 mål for året noen minutter etterpå. Da er kampen like død som Europabevegelsen, ulv på Hedmark og seriehåpet til Brann etter kveldens serierunde.

Nå mister Asker gløden, mens vi orker mer. Så nå kjører vi over de, og skårer noen enkle mål. Gledelig er det at det skjer på ulikt vis og med ulike spillere.

Vi mener det endte 8-3, men dommer eller hjemmelag har registrert inn 7-3. Spiller jo ikke så stor rolle, men vi skal gå 16-0-0 i serien og få +101 i måldifferanse, så vi tar alt vi kan få av mål.

Nå er vi 2 poeng unna et sikkert seriegull. Det skjer! Ingen tvil om det, spørsmålet er bare om vi klarer det alt neste uke mot Høvik?

Dagens tre stjerner:

*** Nicolay Brusegard. Var god sist, veldig god i dag. Skåret det første målet og kunne nok fått 1-2 til om det ikke var fordi vi byttet i pausen. Kreativ, leken og løpssterk på sin kant

** Marius Aalvik. Ble utsatt for justismord når han ikke fikk starte fordi han jobbet overtid/skyldte på Birk. Men i de siste 70 minuttene var en god. Spesielt med å tilrettelegge. Ble hat-trick i assist og innsats ikke sett siden glansdagene under Elverumsturneringa 2014

* Henke G.  Trygg, leser spillet som Phil Mickelson leser greener og tar gode valg.