JR 4: Tøffere motstand, men solid lagspill førte til seier mot et godt Holmen

Bærum Jr4-Holmen Jr 2      6-2 (3-1)

Hittil har laget spilt til full poeng både ifølge tabellen, men også i min bok. Derimot skulle vi få en utfordring i dag. Vi hadde forfall fra folk som er russ, sjukdom, noe jobb og en som skulle omskjæres. Sir Elton John sin store hit «Circle of Life» fra 90-tallet oppsummerer vel det fint.

Jeg har jobbet iherdig siden torsdag for å stille (slagkraftig) lag, men etter mye om og men, så ender vi opp med 14 stykker. Dog er det noen som sliter med alt fra overtråkk til leddgikt (i alle fall om noen år).  Et annet spørsmål var hvor mange av våre russ som stilte, faktisk var edru nok til å sette en godkjent offsidelinje?

Det skulle vise seg når vi omsider kom i gang under Kadda`s  «dempede belysning» at motstander antagelig hadde tatt en kjapp titt på tabellen. For ingen har presset så lavt siden noen «striler» (fra utkanten av Bergen) møtte guttelaget til «Kniksen»  som ble spilt på grusen rett utenfor Brann Stadion på 50tallet.

God kontroll bakover, så vi kan tillate oss å spasere

God kontroll bakover, så vi kan tillate oss å spasere

De hadde (for stor?) respekt for oss, og det gjorde det noe vanskeligere for oss å finne ledige rom. Det kladda seg, stoppet opp og kunne ledet til frustrasjon. Heldigvis for oss, så tar vi ledelsen når vi har en god mix av marginer med oss og en dose ferdigheter. Pakistans gave til fotballen, Baba Mir, får nok kraft på pasningen som vår lynhurtige kant, Øyvind L, får den lengste tåa på rett foran en god Holmen-keeper. Ballen triller under og har nok kraft at den finner nettmaskene, 1-0 til både jubel og ledelse for oss!

Kampen roer seg noe fra det første kvarterets tjas og mas. Vi holder ballen mer, og lar også Holmen gjør det når de har. Forskjellen ligger at vi skaper mer enn de når vi har ball. Vi er noe raskere, tøffere og har en polert «finish» når vi angriper.

Det fører til at vi skårer 2-0, og kampen er der vi vil ha den. Nå har vi skaffet oss noe feilmargin, og det er alltid kjekt. Vi får brukt for denne, for noen minutter før pause så reduserer de på en dødball. Vi glipper i markeringen, og en for anledningen hvit Holmen-spiller kan fra kort hold skåre.

En noe uvant situasjon for oss at kampen er jevn, men vi takler dette bra. For knappe minuttet etter, så øker vi til 3-1. Vi bruker kanten nok en gang, og legger inn til et «gratis» mål foran kassa. 3-1 og pause fra avspark omtrent. Timingen på skåringen er upåklagelig, omtrent som å rekke polet med 2 minutters margin uten å få fartsbot!

Pausepraten var rolig

Pausepraten var rolig

 

I pausen kan de 9 som er hjemmefans, og de 12 jentene som heia på bortelaget kose seg enten med medbrakt bakst, eller at Holmens trener og dommer havner i en debatt som man ellers kun finner i «House of Commons» under «Prime Minister Questions» ETTER at samtlige MP`s har fått i seg to innabords 😉

Når vi kicker i gang etter «halvlek», så er Holmen en trener mindre, mens begge lag er fulltallige. Vi med høyt blodsukker etter inntak av frukt, mens når jeg ser på motstanderne så virker det som de ikke har helt troen. De virker småkalde og ønsker nok vi spilte i «den svette gymsalen til Stabæk» som vår eminente A-lagleder kalte Telenor Arena for noen år siden.

Fin dag for fotball, her er vi på vei oppover!

Fin dag for fotball, her er vi på vei oppover!

Det starter jevnt, noe avventende og begge lag har en feilprosent på pasningene som hadde fått enhver Barcelona-supporter til å grine av.

Mens vi er inne på det, Barcelona har Iniesta, vi har Mats «gamer» Hellan.  Gutten har til tross for russetid nok skills til å vise at han spiller på et Level vi andre dødelige ikke er verdige. For å si det på Mats eget språk «Olafs øks når han bruker sin W er dekket av blod og lyn som en referanse til orkenes kamprop i «To Tårn»!

Setningen ovenfor gir lite mening til oss som ikke spiller data. Det som derimot gir mening og varmet hjemmefansen som nå var 6 stykker, er at vi spiller solid nok til å vise at vi var det bedre laget. Vi er ikke mye bedre, men nok til at det er vi som fører kampen. Spesielt offensivt var vi like potente som Hugh Hefner i «playboy-mansion»

Skal ikke påstå at nevnte Øyvind har proppet seg med noe substanser av ulovlig art, men han var veldig god i dag! Nok en gang kåret en lokal jury han til banens BESTE!

Vi skårer 4-1, mens Holmen holder et visst liv i kampen ved å redusere rett etterpå til 4-2. Målet de skåret er nok på en dødball imot, og det er vår svakhet i dag.

Fra benken så ser vi at til tross for at kampen holdes liv i via en «pustemaskin», så er det ikke noe som viser at vi har tegn til panikk, Holmen er rett nok aggressive i noen minutter, men deres angrep ender sjelden med noe farlig. I etablert forsvar er vi gode, og vi dreper kampen når Mats tar frem pasningsfoten og serverer på sølvfat en ball til Baba. Det er 5-2 og vi har i grunn servet inn både set- og matchballen!

Benken ble kald, men kan fornøyd se a vi har kontroll på kampen

Benken ble kald, men kan fornøyd se at vi har kontroll på kampen

Vi rekker også å øke til 6-2 noen minutter før slutt.

En oppsummering fra kampen vil være at vi møter et godt Holmen-lag, som kommer med både plan og defensiv struktur. Det vi tar dem på er at vi er farligere offensivt, vi har enkeltspillere som er giftige som et hvilket som helst australsk dyr og at vi er smarte når det gjelder når vi skal holde ball, og når vi skal spille.

Så totalt sett er 6-2 et riktig bilde av kampen. Vår fjerde seier er i boks:

og da kan vi rulle ut i natta med «ice ice baby » på høyeste volum mens vi drikker «skumma melk» på bussen!