Jr 4: Soleklart årsbeste

Bærum Jr 4- Kolbotn Jr 3    4-0   (1-0)

Jr 3 spilte sin verste kamp noensinne i går. I dag var det 00-gutta sin tur. Hvordan skulle det gå mot det andre topplaget i serien- Kolbotn ?

Vi kom til merket bane, solskinn, og med god tid. Så det ble snakka om alt fra Fortnight til kommende USA-tur. Eksamensbekymring var som blåst bort. Nå sto siste kamp for døra før vi tar en herlig lang sommerferie. Som alt nevnt, toppkamp mot det andre gode laget i serien. Med skryterettigheter på spill «laget som vant i dag vil lede serien til over sommeren«.

 

                                              Lets get ready to ruuuuuuuuumble!!

 

Kampen startet med herlig intensitet!  To gode lag som forsøkte etter beste evne å spille fotball. Det bikket frem og tilbake, som den kalden krigen selv. Begge lag yppet seg, og det hadde ikke vært noe å si på om bortelaget hadde tatt ledelsen. De har to stykk tverra og ut. Vi har et par der vi alene med keeper bommer på avslutning.

Det takles med trøkk, løpes en god mil og det hele lukter toppkamp jr 4 div!  Når det var 20 grader og ingen mygg, ja det er det herlig å drive på med fotball dere!

Enda bedre blir kvelden når vi tar ledelsen når Henrik Kristoff og Martin Westrum spiller 3-dimensjonal fotball. Martin holder, holder… og holder ballen litt til. Så kommer en stikker til Henrik, som ikke gjør noen feil med keeper. 1-0, og de stadig flere Gule supporterne på «tribunen» kan juble, danse og klappe.

Det blir en stillingskrig. Kolbotn er det klart beste laget vi har møtt så langt, og nå har vi jo møtt alle lag en gang. Gledelig er det at jo lengre kampen pågår, jo mer sikre blir vi i forsvar. Mads, Tom, Martin og Kristian er alle solide. Også Johan, som spilte sin foreløpige siste kamp, sto solid.

 

                                                   Råtten frukt og ferske krefter

Vi pleier jo alltid å ha så fersk frukt som Kiwi tilbyr. I dag hadde jeg glemt å kjøpe rett og slett, så vi sto der med gårsdagens råtne frukt i en pose. Den fristet lite, så vi fikk heller satse på at ord skulle fylle energitanken. Ja, også flere innbyttere da!

Fire bytter gjøres, noen kom sent, men godt. Nå som de akkurat har fått lappen måtte opptil flere kjøre ærender for sine foreldre. Dermed rakk de ikke kampstart.

De er i alle fall i godt driv fra første spark på ballen i 2.omgang!  Dag har ikke spilt en dårlig kamp på to år. Tobias vet vi er som postmannen- leverer. «Løk» og «leauge of Legends» er også spillere som gjerne tar seg et døgn foran pc, men kan også blomstre i fri luft med ball mellom beina!

Det var jevnt i 1.omang, men nå i 2.omgang så er det forskjell. Kolbotn er gode, vi er veldig gode!

I den grad det er mulig, så spiller vi «klikk-klakk»-fotball og vi har en rekke muligheter. Kampen lever til et godt stykke ut i 2.omgang, men omtrent fra siste 20 og inn så har vi kontroll.

Slitne gjester tyr til ulovlige midler. Holder Bo, dommeren dømmer straffe. Den settes i mål, og nå er lufta ute av motstanderen. Enkelte lar frustrasjonen renne over, og de er nærmest som en ulovlig pokerklubb å regne mtp alle kortene de pådrar seg nå.

Bo gjør seg klar…

…da blir det MÅL! (se opp i venstre kryss for ballen

Et rødt dukker også opp, så vi får mer tid og rom. Noe vi utnytter fint. Tobias Sivertsen skårer på et herlig innlegg fra Dag, og 3-0 er et faktum.

Det ender 4-0, men på slutten er jeg for opptatt med å sjekke en skadet Bo til å få med meg selve målet. Storskjermen på Kalvøya er også gått i svart….så da får kun gammeltestamentlig kilde være nok. 4-0 sier man på folkemunne, og jeg skriver 4-0 her.

 

                                                                 Oppsummering

 

Kolbotn var en god motstander. Årets beste uten tvil. De kunne/burde tatt ledelsen, men vi får første målet som igjen setter preg på kampen. Dessverre er det enkelte på bortelaget som mister fokus da. Dog skal trener og kaptein ha kompliment for måten de håndterer og bytter de ut på!  En sympatisk gjeng med foreldre beklaget etterpå, men det trenger de ikke. For måten man håndterte det på når det oppsto er eksemplarisk.  Følelser kan få det beste, og verste, ut av oss alle.

Samtlige spiller bra i dag. Fra Johan i mål, til alle mellom der og de på topp.  Rett og slett en herlig kamp!

Nå tar vi ferie på tabelltopp, ubeseira og med leken målforskjell.  Dagens to bacongrill skal smake ekstra godt!

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=159005

 

Dagens tre stjerner:

***   PP.    Elegant, leken og med defensive fibre

**    Resten av laget!  Vi var alle veldig gode, mange på sitt beste!