Jr 4: Pottetett forsvar la grunnlaget for seier

Bærum Jr Bredde- BVH 2 (bredde?)  5-0   (2-0)

Vi har hele helgen vært involvert i vårens vakreste eventyr: Kalvøya Cup!  Som frivillige, der vi har dømt massevis av kamper med småbarn som har dekket hele den (en gang) vakre kortklipte gressbanen. Nå foran vår kamp senere samme kveld, så var det brunt og humpete.

Med andre ord, det skulle bli spennende å se hva som ventet oss når vi møtte et ballbesittende Bærum Verk Hauger lag. Denne klubben som består av to klubber fra beste side av den «verste» siden av Bærum. Fra og ha vakre grønn-røde drakter, så spiller de nå i noe som ser ut som de kollektivt skal på audition til «Jul i Blåfjell».  Helblått.

Banen tidlig i kampen

Banen tidlig i kampen

Når vi kommer i gang, så tar gjestene tak i ballen, men i grunn ikke kampen. De er gode med ball og spiller frem og tilbake. Det minner om McEnroe mot Borg. Grunnlinjespill frem og tilbake, men det skjer lite. Så også her på Kalvøya. Jeg trudde tidlig i kampen at de tidlig ville finne rom og løsninger som skulle bety farligheter, men her tok jeg grundig feil. Så utover kampen justerer vi noe, og vi «blitcher» den bakre fireren dems fra tid og annen.

Nettopp ved et sånt press på bakre firer, så vinner vi ballen høyt oppe og har kort avstand til mål. Vår grasiøse spiss, Iversen, har lenge vært skadet. I dag tester han formen (nærmere bestemt kneet). Om formen var rusten, så var ikke avslutningsteknikken det. For som sagt, han vinner ballen høyt og fører den alene mot keeper. Da settes den fint til høyre for keeper og om det ikke hadde regnet nok denne søndagen så får nok BVH en kalddusj når vi tar ledelsen.

De fortsetter å trille ball. Her er de bedre enn oss, men de skaper like lite som kunstnere i Norge som mottar statsstøtte. I beste fall noe uorginalt kitsch, i verste fall et rent ran av statlige midler (beklager Vibeke Løkkeberg og Aune Sand)

Vi tok de igjen på egen halvdel!

Vi tok de igjen på egen halvdel!

Så kampen er mer inne i vårt spor. Som reneste NSB-lokomotivet så er det våre lynkanter som skaper det meste. Jeg har alt nevnt at «Ivers» gjorde comeback, men også på kanten var KP Aubert tilbake. Fra lang tids sykdom, så bidro han med både med smittende humør og raske vendinger. Det sistnevnte skapte hodebry for backen til BVH. Når han i tillegg viser frem skuddfoten som er bedre enn sin storebror på A-laget, så ligger alt til rette for at vi øker ledelsen.

En kanonkule treffer tverrliggeren og vårt tredje hurtigtog Gianni er som Berlusconi. Nemlig det å lukte muligheten bår forholdene ligger til rette for det. Det er en enkel «tap-in» og vi tar med oss 2-0 til pause.

Så langt har angrepet og de som har gjort comeback fått skryt. Det som fort glemmes er de defensive. For BVH blir fullstendig nøytralisert når de er over på vår halvdel. Vår lyslugg Sander virker som han skulle tatt 10 valium, for han er like rolig som den berømte «skjæra på tunet». Markus og Jo er solide i både dueller og med ball. Da trenger ikke vår sisteskanse Cedric å gjøre noe  Foruten ett og annet utspill.

I pausen er det ikke mye å korrigere, men vi snakker om å unngå å gjøre naive valg i bakre ledd. I tillegg spises det bananer, og nå nærmer jeg meg snart både trippel-trumf og gratis Kiwi-paraply for all frukten som har blitt kjøpt. Så i alt, gode tider!

Øyvind (med A.Johnson 15 på ryggen) vant det meste av dueller

Øyvind (med A.Johnson 15 på ryggen) vant det meste av dueller

Vi er bedre med ball i 2.omgang. Der BVH var gode i første omgang, er vi på nivå eller bedre nå. De skaper som sagt lite, mens vi viser stundom positivt angrepsspill. Vi punkterer kampen på samme vis som en vilkårlig motstander gjør mot Norge under hvilken som helst landskamp. 3-0 ved Gianni!

Resten er transportetappe, men klokka viser en god halvtime igjen. Faktisk er denne biten den beste delen av kampen. I alle fall offensivt. Det skapes nok muligheter til at man har behov for kuleramme, men en uspesifisert blanding av mangel på ferdigheter og baneforhold gjør sitt at det stopper på 5-0. De to siste målene er ved Thomas Berntsen og Øyvind. Thomas sitt mål ble lagt til rette fra Øyvind som gjorde alt forarbeid, mens Øyvind sin er en lekker lobb fra det vi trur er 16meteren (som sikkert egentlig var på et par-og-20 meter)

Vi holdt BVH borte fra eget mål. Her også feilvendte!

Vi holdt BVH borte fra eget mål. Her også feilvendt.

Når nå bunnen i rødvinsglass nærmer seg og kreativiteten til skribenten vil avta, så får det være tid for oppsummering. Først av alt, kanskje jeg har et alkoholproblem 😉  Klokka er 11.36, men i Italia kaller man det lunsjdrikke.

Grunnlaget for seieren ble lagt av et forsvar som er så tett som Trump sin våteste drøm: En mur der intet trenger igjennom!  Vi tilpasser oss BVH sin balltrilling og er de som står for farlighetene. Det resulterer i totalt 5 mål under vanskelige forhold. Så alt i alt godkjent + i boka.

Så vi kan være fornøyde med helgen , både mtp at vi hjalp til med å skape fotballglede for unge barn hele helgen under Kalvøya Cup, men vi skaper også vår egen «happyness» med å øke forspranget på tabbelltoppen!

 

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=148387