Jr 4: Minnerik tur fra USA

Det har blitt en tradisjon i breddeavdeling i Bærum SK at man skal langt av sted. Jo eldre, jo lengre. I fjor var vi i Kina, mens turen i år gikk til USA. Nærmere bestemt Washington D.C og omegn.

Vi ankom staslig, og ble hentet i to flotte SUVs. Praktisk etter en tidlig morgen og lang dag over dammen. Fra første skritt inn i huset vi bodde i, så ble vi begeistra. Et typisk amerikansk hus, med altfor mye plass. 5 soverom, spisestue, kjøkken, tv-stue, to terrasser og enda en spisestue. Vår vert var imøtekommende i typisk amerikansk ånd og stilte opp til både frokostlaging og som privatsjåfør.

Fra dag 2 så hadde vi program. Uthvilte som vi var så tok vi fatt på en 16 km spasertur igjennom D.C.  Fra Capitol Hill ned The Mall og så til venstre og inn til Det Hvite Hus. En burger har sjelden smakt så godt som den kvelden

Langt å gå til, men verdt å se

Dagen derpå var det baseball på programmet. Vi var tidlig ute og fikk oppleve at amerikanerne kan det å bygge show før, under og etter kampen. På ettermiddagen så splittet vi oss, og gutta tok turen til Georgetown. Det fikk kredittkort merke. Mang en lønn fra sommerjobb ble borte på kort tid. Jeg selv møtte noen venner fra tidligere kampanjer.

Vi møtte selveste «Honest Abe»

Sent på kvelden ble avsluttet i vår egen «kinostue». For de som ikke alt hadde sovnet da. Det tar på å gå, se, smake og oppleve i 30 graders varme.

 

‘                                   Kongress, Orrin Hatch og speaker Paul Ryan sitt kontor

Så var vi på min favorittdelen av turen. 00 er det tredje breddelaget i klubben som får æren av å besøke Kongressen, og se kamrene + speaker sitt kontor. Ikke fullt så moro er å vandre til Kongressen i dress når termostaten viser +30

Vi fikk gå veien via speaker Paul Ryan sitt kontor

Utenfor Kongressen

Vi fikk en gjennomgang av historie og muligheten til å stille spørsmål. Det hele ble avsluttet med lunsj nede i underetasjen. Der hastet senator Orrin Hatch forbi, uten at noen la merke til det. Han er nok mer kjent i Utah enn i Norge.

På kvelden så tok vi taxi til bowling, der vi kjørte konkurranse. Der stakk Dag av med seieren foran Anders med Tom på tredje. Vi var langt utenfor allfarvei og diskjockeyen som spilte opp til dans (?) var passert 70 år. Merkelig sted, men ok mat og moro med konkurranse.

 

                                                Demonstrasjon, linselus og NASA 

 

Folk begynte å merke at vi hadde gått mye+ varmen som var. Så vi tok det rolig i helgen. En senere start på dagen, som startet med Premier League på tv. Når vi først kom oss ut så kom vi borti en demonstrasjon som i korthet var imot president Trump sin innvandringspolitikk. selv om vi så mange andre plakater også.

Vi gikk forbi TV2 også, og gutta klarte å være linselus der.

Gutta er med i marsjen mot hat

Tydelig budskap

Dagen etterpå så tok vi turen til NASA Air and Space. Noen var mer interessert enn andre. Wilhelm rørte vel alt som kunne røres + litt til, mens andre ikke navngitte tok seg en tur til den virtuelle avdelingen.  På kvelden tok vi en vel flott middag der maten var nydelig (sørstats-bbq), men regningen likeså

Så til det viktigste: For jeg pratet med gutta om neste år. Planen min har hele veien å holde de lengst mulig, og med det samholdet vi har nå så vil samtlige (per nå) fortsette også til neste år.  Denne turen forsterket mye av det gode vi har, og får vi på plass neste års tur så er vi langt på vei. Til at de spiller lengst mulig, og forhåpentlig Rwanda!

Det var en ren fornøyelse å ta de med på tur, dere kan alle være stolte av de personene de utvikler seg til å bli. De tar vare på hverandre, viser hensyn og jeg aner et gryende samfunnsengasjement!