JR 4: Demonstrasjon, TV2-nyhetene, NASA og sørstats-BBQ

De fire ordene oppsummerer de siste dagene. Men mange adjektiv, verb og substantiv må brukes for å yte opplevelsene rettferdighet.

Så i går gikk vi i området rundt Det hvite Hus. Det er alltid noe som skjer der. En og annen gærning som kjemper for/mot aliens, fortsatt viser motstand mot Irak-krigen eller hva det skal være.

Vi ser på lokale nyheter at nynazister og annet avskum skal markere at det er et år siden hendelsene i Charelottsville. Med en gjeng idioter, så kommer det alltid mange flere motdemonstranter. Alt fra hippier, sosialister til vanlige folk i alle former og samfunnslag. Vi tok metroen for å delta. Jeg liker at breddelag har politisk bevissthet og dette budskapet mot rasisme og president Trump var det bred enighet om.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Gd49V/norske-fotballspillere-hjelper-hillary

Når vi ankommer plassen så er det allerede flere tusen der, i motsetning til ca 300 nazister som vi aldri så. Da de var pakket inn i politibeskyttelse.

Gutta er med i marsjen mot hat

Tydelig budskap

Et stort område var sperret av, men heldigvis kom det aldri til vold. Et massivt politioppbud hindret nok det greit.

Vi kom i prat med mange amerikanere, som seg i mellom hadde ulike meninger og livssyn. Det som forente var motstanden mot den retningen USA har tatt under president Trump.

På kvelden så tok vi turen til nabolaget i Maryland hvor vi bor. En intern bowlingkonkurranse der Dag vinner foran Anders og Bo på tredje.

 

                                                               Siste dag:

 

Vi tok først turen til NASA Air and Space. Her delte vi oss i mindre grupper og mange var nysgjerrige.

Vi rakk alt fra brødrene Wright til utgående forklaringer om kappløpet mellom USA og Sovjetunionen.

På dagtid skiltes våre veier for noen timer, og på kvelden hadde vi et særs vellykka besøk på sørstatsrestauranten Due South.

Nå venter en god natts søvn, så en lang reisedag. Vi får 7 timer layover i Brussel og tar turen kjapt innom byråkrat-hovedstaden.

Etter planen er vi hjemme onsdag kl 1730 på Gardemoen.  Et helhetlig reisebrev kommer torsdag.

Nå sitter jeg med James Taylor på øret, et glass cola og et stort smil. Turen har vært så variert og vellykka. Samtidig så vil gutta per nå fortsette enda et år med fotball, og da er hensikten oppnådd!