JR 3: Ut av vinterdvalen

Bærum JR 3- Høvik JR 1   5-2  (2-0)

Så var det på tide å børste av støv, rust og hva enn annet som forefaller i løpet av vinterens svøpe!  Fire måneder siden vi sist spilte, var det dukket for kamp igjen. Med noen nye spillere og med gamle som har lavere O2 opptak enn hva Northug har om dagen. Trøsten er at dette er gjengs melodi for alle lag på breddenivå. Så det burde ikke utgjøre noen forskjell

Det gjøres klart for årets første kamp

Emil Myking spiller sin første kamp for laget, mens Peter P spiller sin første 11er kamp som midtstopper. Dette var noen av nyvinningene.

Innledningsvis så tar vi et visst grep. I alle fall har vi mest ball, samtidig så viser Høvik at de er farligere på overganger. Dette kampbildet setter seg like godt som den friske vinterbrisen som røsker opp i lungene på Kadda!

Slik sett er det helt ok at vi tar ledelsen etter ca 15 minutter. Vi hadde brent noen sjanser i forkant, men Martin Westrum og Bo Baltazar kjenner hverandre siden barnehagen, og det syntes også i form av vakkert spill.  «Klikk-klakk» rundt bortelaget og 1-0 lyser på tavla (hvis den hadde hatt batteri).

Noen minutter øker vi til 2-0. Det er ikke like vakkert i forkant nå, men på tavla er alle mål like mye verdt. Være seg om de er «malt av Monet eller Dali i absintrus».  Denne ledelsen står seg til pause, og det er i og for seg helt ok. Like ok som det er å spille en kamp etter lengre avbrekk, i minusgrader og med frisk vinterbris stikkende langt ned i lungene.

 

                                                        Høvik byr opp til dans!

 

Mange på Høvik er godt i gang med russeforberedelser, mens våre har alt begynt feiringen. I alle fall virker det som vi er langt ned i glass nr 3 med Moet.  For innledningsvis er det Høvik som er best. De viser at de kan og blir en spennende motstander i årets serie!

De skaper både spenning og drama ved å redusere til 1-2 for så å utligne kun øyeblikk etterpå.

Med 2-2 så blir vi som er seiersvante raskt usikre. Hva funker? Hva funker ikke?   Og alle spørsmål mellom de.

Etter litt omrokkering så finner vi tilbake til 2018-rytmen og vi skaper en rekke sjanser. På en kontring blir vi felt og får straffespark. Antagelig riktig, men uansett har vi ikke råd til VAR (videodømming), så avgjørelsen blir stående.

«Henke» i fint driv

Torkel går frem og gjør ingen feil. Hardt i retning av stolperota og vi er tilbake i førersetet! 3-2, ca 25 minutter igjen.

Vi har kontroll på banespillet og har flere innbyttere (som nok betyr mer krefter). Da vinner vi 75 % av duellene og med det så spiller vi oss til sjansene som skapes. Vårt andre straffespark for dagen står Bo bak, og samme kar står også bak sparket på ballen. Ei heller Bo gjør noen feil, og kampen er avgjort med 4-2 og 10 minutter igjen.

Det kommer riktignok et mål til, også denne til oss. Nå er det Markus som er arkitekten. Han ser keeperen til Høvik er feilplassert og legger ballen i motsatt hold fra ca 27.43 meter. 5-2 og game, set and match Bærum JR 3.

 

                                                      Oppsummeringens time!

 

Det er vanskelig å lese for mye at av første kamp. Til det er 11er spill uvant, noen nye spillere er ikke samkjørte og jeg er for spent foran nattas Superbowl til å kunne skrive noe sammenhengende som gir mening. Allikevel drister jeg meg til følgende:

Defensivt er vi rustne og vi eksperimenterer Det lykkes i beste fall halvveis, men det er godt å ha Johan tilbake i mål. Han er en av våre beste i dagens kamp.

Sentral og offensivt er det noe bedre, men det flyter ikke a la Bobbysocks i 86. Lite sving og enda mindre rock and roll. Allikevel er det glimtvis preg at vi er bedre her enn hva Jahn Teigen gjorde det i Eurovision.

Det endte med 5-2 seier

Så en kamp til tenringkast 3. Helt forventa på denne tiden. Vi jobber videre, men første venter altfor mange kyllingvinger, bbq og nattas store drama som er Superbowl!

 

Takk til Høvik, dommer og tilskuere for fin kamp!