Jr 3: Satt langt inne i Gobiørken

Nesøya Jr1- Bærum Jr 3    1-4  (0-0)

Det er alltid kjekt å komme til Nesøya! Fint anlegg og hyggelige folk. I dag stilte de med 2-3 kjenninger som tidligere har spilt for ulike lag i Bærum!

Vi har hatt lette kamper frem til nå. Derimot foran denne kampen så hadde Massimo sjekka tabellen som den nevrotikeren han er, og funnet ut at Nesøya også har hatt full kontroll i sine to kamper. Dermed et tidlig toppoppgjør i sola denne svale søndagskvelden!

Russebenken med div vondter og sykdommer

Vi snakker om våre faste oppgaver, i tillegg til at latteren ligger løst når historien om «haikeren Oftebro» blir gjenfortalt til gapskratt i garderoben!

Når vi forlater Nesøya sitt flotte klubbhuset er alle enige om at vi må «holde oss fast om så farten blir høy»!

                                                           

                                                                       Gode med ball!

 

Det skal tidlig vise seg at det er vi som setter premissene for hvilken type fotball som skal spilles. Vi er veldig gode på å bruke ball de første 20 minuttene, gi og ta litt tid. Så Nesøya må bruke krefter, og vi så ingen buss fullasta med astmamedisin. Så fra min plass på benken så likte jeg utviklingen av kampen, da jeg håpet at de ville gå tomme for krefter!

Hjemmelaget som både bor i mørkeblått område og spiller i tilsvarende tøy er gode defensivt. Til tross for vårt massive ballovertak, så klarer de solid nok å demme opp for vårt spill i sin egen defensive 1/3.

Så etter hvert så jevner kampen seg ut. Vi går fra dominans til overtak. Til så å være jevnbyrdige. Dog aldri dårligere!

Hit, men sjelden lengre. I 1.omgang så fant vi sjelden ut av den bakre firer

Det som kjennetegner hele omgangen er at det er få muligheter!

Da dommer blåser for pause, så ville resultattavla om den hadde vært der vist 0-0 og alle utfall mulige foran den andre omgangen.

                                                       Pausepreik

 

Vi ber om litt ekstra tid til pause for å snakke og løse utfordringene sammen. Dommeren er glad for en liten rast og innvilger oss noen kjærkomne minutter. Når det er sagt, så hadde vel Nesøya fysisk sett mer behov for de enn oss.

For det var faktisk ikke så mye å si. Kun understreke en ting:  tålmodighet- tålamod- patience-   For vi er vant til å ha motstander i kanvassen tidlig, men i dag var det en verdig motstander!

Pausemat

 

                                                         Marerittstart!

 

Vel, start og start. De først 10 minuttene er vi noe bedre. Kommer til litt flere halvsjanser. Dessverre så får Nesøya godt betalt på sin første visitas i vårt felt. Vi feller og korrekt straffe. Vår keeper Anders har god statistikk på straffespark, men denne gang satset han «på feil farge på ruletten». Så 1-0 til de mørkeblå.

Jeg titter ned på klokka og ser gode 32 minutter igjen. Så ingen grunn til panikk. Gledelig nok er det få tegn på det blant våre 11 utvalgte utpå banen og. Det ville vært interessant å se hvordan vi hadde respondert om Nesøya hadde økt til 2-0

 

                                         Ketsjup og Zen-buddhisme

 

Vi får aldri vite det. For vi slo kraftig tilbake. De fikk 1 slaget og «vant» 1 runde på poeng, men nå var villdyret våknet. Vi hamra som Mike Tyson i sin «prime».

Fra avspark så skaper vi mer de nærmeste minuttene enn hittil i kampen. Vi er nære, men får ikke en definitiv avslutning. Så hva er da mer typisk enn at vi utligner på et drittmål. Om det er Vegard eller selvmål, det får de skriftlærde slåss om. Kanskje det var Harry Kaine? La oss gi den til Kaine så blir han glad for noe denne sesongen

1-1 står seg kun minuttet. For vi slår tilbake og nå er det banenes beste Torjus som snur kampen. 2-1 og gul jubel!

Torjus er vant til pokaler i Stabæk. Han var best i dagens jakt på vår tredje strake seriemesterskap

Som knapt rekker å legge seg før vi knocker de ned for telling. 3-1 etter et massivt press. Vi spiller som vi er i transe jeg ikke sett siden jeg besøkte Lørenskog buddhisttempel i min søkende ungdomstid.

Er herlig å se glød og entusiasme! Klart, gutta har fått vite vi har noe å spille for, mer enn kun ære.

 

 

                                  Vi kan skimte Tom Brady, burger og BBQ i det fjerne

 

For vi har full kontroll nå. Nesøya yppa seg, men vi er sterkere, større og bedre. 3-1 blir til 4-1 når Ølnes skårer på sin gjestevisitas for oss. Etter nok et angrep der vi er mange og trekkene er like geniale som Bobby Fischer når han herjet i sjakk på 70-tallet!

Vi unngår kort og skader. Alle får minst 15 minutter og vi er klare for neste utfordring:  Asker hjemme neste søndag.

Ei solid mil ble det nok lagt ned i dag av Marius. Vi får håpe han får sitteplass på rullingen

Nå kan gutta rulle ut i vårnatta med god samvittighet. Forhåpentlig uten å henge seg på andre!

Vi viser vi kan skape moroa vår sjæl! Så får vi håpe USA returnerer den om vi klarer å holde fokus på vår jobb frem til da. Patriots spiller hjemme 4 oktober 😉

 

Kampens tre stjerner:

*** Torjus. Vår egen Pogba-overgang høster frukter. Solid fyr, på og utenfor banen. Jobber steinhardt i hele kampen og skårer 2-1 målet.

** Midtstopperne:   Både Henrik og Martin er trygge med ball. Sterke i duellene og er med i en-mot-en duellene.

* Aalvik. Jobber utrettelig og bidrar til farligheter offensivt. Å spille en hel kamp i russetida står til applaus!