Jr 3: Russ VS framtidens spillere

Ullern Jr B- Bærum Jr C 3-2 (2-0)

To måneder siden sist vi hadde trening så var det klart for toppoppgjør på den gode banen til Ullern. Vi er som kjent en gjeng russ (03), og på motsatt side sto fremtiden som satser fra årgang 04/05 bosatt på en av Oslos beste postkoder.

To ulike tilnærminger, allikevel ett toppoppgjør

Det er mange måter å skille lagene på, f.eks.:

1 ) Vi hadde sist trening i slutten av mars VS et lag som trener visstnok 4 økter i uka .

2) Ser på oppvarmingstøyey: Våre gutter hadde ulike russe-hettegensere, mens vertene sto ikke tilbake for Kinesisk militær hva uniform angår.

3) Vi varma opp som et old boys lag med en runde og lett kne-knekk før skaden meldte seg, mot organisert gymnastikk hos de rød-hvite.

Vel, som dere skjønner så «leder» Ullern allerede med 4 mål før vi starter. En margin de helt klart også skal vinne med, for dette er kamp mellom noen som har skjønt det ikke er noe vits å satse fotball , mot noen som ikke har funnet ut av det….foreløpig. For hva er vitsen med å trene om utfallet knapt er å skille?

Fra alternativ økt i vår

Ullern er ballsikre og strategiske- det betaler seg godt!

Det er varmt utpå der. Sikkert til glede for de rundt 30 tilskuerne (+1 som må ha rømt fra «sykehus»). For de som spilte der ute ble det en kraftanstrengelse. For varmen er en faktor, noe annet er at Ullern er meget gode i oppbygningen av spill og triller rundt oss.

Våre gutter skal ha ALL ros for all innsats vi la ned. For den lignet hva de 140 amerikanerne la ned for 180 år siden under slaget i Alamo. Sånn når jeg nevner slag (battle), så ble denne kampen også stygg. Hele seks kort til hjemmelaget. Vi fikk ett 3 min på overtid.

Tilbake til de første 45 minuttene, der Ullern har ball. Sånn 70-30 i alle fall. Kanskje mer. Vi var litt for opptatte med å følge med på mobilskjerm og avslutningen i PL til å kunne påstå helt sikkert.

Det at Ullern tar ledelsen derimot vil jeg påstå er rettferdig. Ikke det at så mange sjanser ble skapt, men de kom da til noe ut i fra innehav.

1-0 kommer på ett vakkert frispark.

For vår del har vi mye nesten avslutninger, men selve «finishen» kom sjelden. Så at det står 1-0 til pause er nok helt ok bilde på hvordan de første 45 minuttene forløp.

Drama, moral og nedtur

Etter en tur i skyggen, litt taktikk og bekreftelse om at CITY er bedre enn united, så var vi klare for de siste 45 minuttene. Kamper som denne er grunnen til at vi spiller i 2.divisjon og nå har vi en sjanse på å vise at trening er overvurdert.

Vi har mer ball nå og pga. det flere sjanser også. Så håpet om å få noe med i sekken hjem lever i beste velgående.

Så er det jo ofte fint med noe nedkjøling i varmen, men i form av kalddusj på 2-0 er direkte uønsket. Den svir og fra benk frykter jeg kollaps a la Bondevik 2- regjeringen.

Ullern skal roses for 2-0 som kommer på et flott angrep langs kant og innlegg med dertil hodestøt.

Over HALVE laget til Ullern fikk gult kort!! Så det ble stygt etter hvert

SÅ…. skal jeg rose mine egne. For vi har ingen medlemmer av Bondevik 2-regjeringa!

På 0-2 så blir vi bedre! Nå tar vi over og det forsøkes helhjerta! Derfor er det så moro at vi får betalt for det kun minutter etter 0-2 målet deres.

Alf gjør det på egen hånd og legger den fra 17 meter i motsatt stolperot! Rotfylling er vondt, men slik treff på rota er «just what the doctor/dentist ordered»! 1-2 og vi har like mye håp her som det Mehmet Oz har for å vinne primærvalget i PA per 22 mai (han leder med noen tusen stemmer med få igjen å telle).

Nå kjører vi på og det er ikke så mye blod eller tårer, men svette er det definitivt her!

Så blir Pisani spilt fri, men Ullerns keeper redder. Nå er det ikke bare innsats, men fin fotball.

Fin fotball blir til betinget glede når vi på samme type angrep utligner kun minuttet etter forrige identiske sjanse. Samme kar og 2-2 er moro det. Dog betinget, dette er tross alt jr 2 div og breddeball.

Var nok mer morsomme ting som skjedde i russetida enn akkurat det her.

Det nærmer seg full tid og nå er det Ullern som fører igjen. Så vi er litt i taua som det heter om man driver med boksing. Så fra benken så er vi enige om at 2-2 hadde vært til å leve med.

90 minutter og vi har frispark fra farlig posisjon…

…dessverre ikke noe krutt i foten akkurat der.

Så 92 minutter og corner til hjemmelaget. Etter ett langt opphold der etter eller annet ble debattert (er det lov å håpe om det kommende primærvalget i GA? ) så slås ballen inn..

…det som også kommer inn er to hender strak i ryggen. På oss- mot de. Så det blir (etter min mening) korrekt blåst straffe.

Gutta er frustrerte og det kan man forstå. Men dommeren har like diktatorisk makt som Lukasjenko i Hviterussland. Så han ord/avgjørelse er lov.

Vi håper på sterk vind, en muldvarp opp fra bakken. Vi håper på NOE.

Dessverre er håpet forgjeves, for «elfmeteren» settes i mål og 3-2 på kampens (bortimot) siste spark er så surt, så surt, men likefullt et faktum!

Bondevik 2-regjeringen

Summa Summarum

Ullern har ball og er best i innledningen. Noe de får betalt i form av 1-0 på også. Utover omgangen er vi mer med, men det blir mest halvsjanser av det.

Så i de siste 45 kommer vi først under med to, før vi virkelig står frem med god moral. Vi skårer to mål og kampen vipper. På tampen er vi fornøyd med uavgjort, da Ullern tar oss på kondis/antall økter.

Når alt ser ut å ende med U på tippelappen, så får Ullern en korrekt straffe og vinner 3-2.

At vi i det hele tatt er jevne med de må føles litt bittert for de? For som nevnt noen ganger nå, vi trener ikke. Null og niks. Så hvor mye avkastning så mye fotball gir kan man diskutere.

Kampens tre stjerner:

*** Moralen i laget. Der skårer samtlige.

** Hurleen. Sterk, klok og blant de beste på kondissbiten.

* Alf Fons. Lekkert førstemål.