JR 3: Nesten gir ingen sigar

Gruner Jr 1- Bærum Jr 3 5-3 (3-2)

i forrige uke gikk vi på en smell. Da var vi ikke særlig gode. Jeg vil understreke at i dag er vi likt eller bedre på alt, minus i begge 16-metere. Der ble kampen avgjort i dag.

Vi møtte en defensiv mur i dagens kamp

For som jeg sa alle gangene jeg ble spurt «Hvor gode er Gruner?«: – jeg vet ikke. På dette nivået så er det så mange tilfeldigheter at vi ikke vet hva vi møter. Derfor ble fokuset lagt på oss selv og hva vi kan gjøre bedre fra forrige kamp. Hovedmomentet da var:

-Søke flere avslutninger fra 25 meter og inn.

Vi havner bakpå!

De første minuttene så byr gutta fra Løkka virkelig på fin pasningsfotball. De finner hverandre og vi ender med å løpe i mellom. Så det er et varsel på hva som skal komme. I alle fall de første 20 minuttene.

For da tar de ledelsen på ball i bakrom. 1-0. Vi må opp i ringa. Dessverre så skårer de en del når defensiv midtbane er feilplassert og de får skyte fra 16-meteren. Ned i hjørnet og en blåveis av en start.

Så vi tar grep. Gjør et bytte på nevnte plass, og vi stabiliserer oss mer. Faktisk så er det fra 20 min til 44 min da vi har vår beste periode. Som også ender med to mål. Problemet er at vi brenner for mange sjanser (til tross for regn).

Så da skjer det som «må» skje. Motstander skårer. Rett før pause så tar de tilbake ledelsen 3-2, og vi kan litt svimle gå til pause.

Vi forsøker med en dødball

Vi vil og vi kan…nesten

For fokuset på pausepraten er at vi styrer dette. Midtbanen fungerer mer med MR på banen, og vi skaper nok til å burde lede. Men burde er dessverre noe annet enn skal.

Når vi går ut i 2.omgang så er det med fornya tro. Vi forsøker så godt vi kan, og vi kommer til sjanser. Kampen er stillingskrig der vi skaper det meste, men bommer. Samtidig så kommer Gruner på overganger og der er de som Svartedauen fra 1340-tallet. Dødelig effektive.

Så 4-2 halvveis, før vi skaffer oss nytt opp med 4-3. Det er god tid igjen, og vi skaper nok til å skåre. Både en-to og antagelig tre. Dog vil det seg ikke. Tverrligger, god keeper, offside, onside og centimetere er årsaker til at vi ikke får flere mål.

At da Gruner skårer på overtid, når vi sender alle opp, betyr lite. Vi taper 5-3 fordi vi er for svake i egen defensiv boks, samtidig som vår store akilleshæl er at vi bommer på for mange av de sjansene vi tross alt skaper.

Haslum vant, så nå leder de med tre poeng. Det må vi se som motivasjon, og vi går for å spille bra og derav vinne de to siste kampene i serien før ferien!

Kampens tre stjerner:

*** Ingen

** Anders Løfqvist. Sterk, leser spillet og trygg med ball.

*MR. Kampen forandrer karakter når han kommer inn. Liker også at han kommer med gode innspill og snakker på og utenfor bana!