JJR Bredde: Strålende jenter gir strålende spill

Bærum jjr Bredde- Amasone jjr 2   5-4 (1-0)

Sommeren i Norge har vel ikke akkurat vært bare solskinn, men i dag viste sola seg i full monn når vi skulle være verter for våre venner fra Amasone Asker.

Når vi beveger oss fra klubbhuset mot bana, så bader den grønne firkanten i sol. Det er rett og slett perfekte forhold, men hvordan ville de Gule starte høstsesongen når vi kun hadde hatt en eneste trening i forkant av dagens kamp etter en lang ferie? For min del så vet jeg at jeg knapt kan gå til butikken før «pølse-kondisjonen» gjør seg gjeldene.

IMG_2034

Vi starter med ball, og spiller med sola rett imot angrepsretningen. Det bølger frem og tilbake, og både vi og de lyseblå er farlige frempå. Amasone har blant annet et skudd tidlig i kampen, men Elisabeth er som en panter og viser frem reflekser av en annen verden.

15 minutter er spilt og fortsatt er det 0-0. Dog kunne det vært både 2-2 og alt i mellom det og målløst. Begge lag er farlig frempå, men avslutningsegenskapene befinner seg lettere henslengt på en strand med en paraplydrink!

Det hele minner om en klassisk Wimbledon kamp mellom Federer og Djokovic. Det bikker frem og tilbake. Sagt på en annen måte, de rundt 50 (!) på tribunen trengte ikke noe sterkt til kaffen!

Når drøye halvtimen er spilt, så starter Heidi et angrep fra rundt midtsirkelen. Hun fortsetter som en rakett langs kanten, og med sin superfart er hun alene nede ved 16-meteren når hun legger inn ballen mot 5meteren. Der er det flere Gule, men ved dette tilfellet så er det Line som sier «takk som byr», og setter trygt inn en styring for 1-0 til oss!

Vi jubler, på banen, benken og tribunen. Det beste er at både dette angrepet er vakkert, og at det slettes ikke er ufortjent! Da blir det noen lette dansetrinn.

Gul jubel!

Gul jubel!

Amasone presser på, og er nære noen ganger. Men vi går til pause med 1-0 i vår favør, og jentene fyller på med vann og bananer.

 

Pausepraten går ut på at vi må smarte i valgene med ball og at vi også ikke må stresse med spillet vårt. Vi har nemlig kun en innbytter i dag. Så med varmen og ferie rett bak oss, så er vel knappest kondisen der den har vært.

 

Fra første spark på ballen i 2.omgang så er Amasone virkelig på hugget. De går rett i angrep og er så nære ved å utligne. Vi redder første mulighet, men knappe minuttet etterpå så er vi nok en gang hardt presset. De spiller seg fint igjennom vårt forsvar og kan sette utligningen.

En marerittstart, og sittende oppe blant skyene i tårnet så håpet jeg at nå skulle det roe seg. Mer feil har jeg sjelden hatt i livet. Amasone er slettes ikke mette, og spiser seg oppover banen med en gang. Denne gangen er forsvaret vårt som seig spaghetti, og kun en felling hindrer at Amasone får avsluttet. Dessverre er fellingen av den ulovlige sorten, og de lyseblå får et straffespark. Det settes kontrollert i mål, og på knappe 4 minutter er ledelse snudd til nederlag.

IMG_2033

Skulle dette bli vårt Waterloo?

Det kunne tyde på det, for Amasone har initiativet nok til å avgjøre kampen. Men vår fantastiske innsats gjør at vi holder stand! Det har kun gått noen minutter siden Amasone skåret, men vi klarer å skape en corner. Den setter Heidi like godt rett i kassa. 2-2 og ny energi!

Nå er Amasone i sin beste periode, og de rekker å ta ledelsen med både et og to mål til i løpet av kort tid. Det virket en periode som vi ikke var på «Kadda», men i Nadderudhallen og at vi spilte med en mindre ball som er hands!

 

Med drøye 20 minutter igjen er altså stillingen 2-4 og vi ser ut til å gå mot et hederlig tap. Hva som nå skjer vet jeg ikke. Jeg trur ikke det finnes lang nok teologiutdannelse for å kunne gi det en forklaring. Så la meg heller forsøke etter et glass rødvin:

Det kommer av at jentene har så god holdning og fightervilje. De er fantastiske, og står samlet som ett eneste lag!

Vi tar over spillet mer og mer, og vi reduserer til 3-4 når Tuva legger en fin pasning til Vilde som sikkert plasserer ballen ned i hjørnet. Håpet er herved tent ved Lindenes Fyr!

Også jentene er nå i fyr og flamme! Maken til innsats. Til tross for (ble fortalt etter kampen) krampe i tær, bein og hodet, så legger vi inn en fandenivoldsk innstilling. Det gir avkastning større enn gresk lotto!

Først 4-4 med Heidi, før samme jente som herved blir døpt om til «Hat-trick Heidi» når hun gir oss ledelsen 5-4 med kun noen minutter igjen.

Dette står seg kampen ut, og ikke bare vinner vi! Vi viser lagmoral ved å hente opp 2-4, vi spiller bedre og bedre, for så å avslutte klart best!  Det smaker hummer, kanari og Bamsemums av en sånn seier!

 

Honnør til alle!

Jentene Bærum

Kan jo avslutningsvis fortelle/advare alle med at jeg lovte før kampen at jentene skulle få lov å farge håret mitt hvis vi vant i høst!

Nå har de bestemt at jeg må gå EN uke med ROSA hår!

Jeg er stolt av alle dere, sats og bredde, forsvar som midt og angrep. Vi viser ved handling at vi står samlet som ett GULT lag!