JJR Bredde: Spilleglede ga pizzafest!

Nordstrand JJR Bredde- Bærum JJR Bredde 0-5 (0-5!)

Dagens motstander, Nordstrand, var et lag vi slo hjemme på «Kadda» i vårsesongen. En kamp de fleste husker, samtidig bemerket noen at de burde ha slått oss i våroppgjøret. Det fordi de skapte nok store muligheter til å skåre nok for å vinne, men de brant på det aller meste. Små og store, selv utrolige sjanser bommet de på.

Så da sto vi fulle av forventing når vi samlet oss på p-plassen ved klubbhuset. Det kan delvis skyldes at tivoliet har kommet opp vegg-i-vegg ved klubhuset, dog begynner vi vel å bli for gamle til te-kopp og radiobil.

Vi dobbeltsjekker adresse, stiller inn GPS og drar til Oslo`s beste østkant med friskt og freidig mot (som Margrethe Munthe skrev i en eller annen barnesang for 110 år siden)

I sedvanlig god sportsånd

I sedvanlig god sportsånd

Vi derimot stormet ikke inn i stuen uten å ta av oss luen når vi først ankom Nordstrand. Vi spurte pent om garderobe, og vi trasket ned til en henvist garderobe. Der kunne vi beskue et falmet bilde av A-laget a la 1995. Hockeysveis og Ball-genser var hot da, og om jeg husker rett så er det vel fortsatt mote i Elverum.

Vi finner oppvarmingsplass, jogger, sentrer og tøyer. Noen bananer blir fortært før kamp. Så vi har gjort oss klare på alle vis, minus «Russland-varianten». Dessverre glimret IOC med sitt fravær denne høstkvelden der skyene lå tett i tett.

De hvitkledde vertene starter med ball, og de står for første småsjanse når forsøker en stikker igjennom ved 16-meteren. Der stopper det derimot, for Adriana er våken som keeper. Med ordnet barnevakt og hunger for pizza, så var det katteaktige reflekser fra vår sisteskanse.

Ballen spilles oppover, vi forsøker langs kanten. Det ender med corner. Noe vi aldri har skapt noe særlig på før. I dag er Tuva tilbake, og hun har tydeligvis både trent på dødballer og knytt skoene. For i dag er samtlige hennes pasninger lagt av en silkefot!  Tilbake til vår første corner:  Den slåss inn med fin bue, havner rundt ved midten av målet og det er Siri som får en eller annen del av kroppen på ballen og spretten riktig vei. 1-0 til oss, klokka har passert kun 2 minutter.

Tuva (18), her ved ball på midten sto for mange målgivende med sin gode fot!

Tuva (18), her ved ball på midten sto for mange målgivende med sin gode fot!

Skulle dette være en tilfeldighet, eller mer representativt for kampbildet?  Svaret fikk vi fort. I dag var samtlige gode. Ikke bare skårer vi, men vi spiller fin fotball i forkant. Det må flyttes en rekke kuler på kuleramme. Totalt fem stykk.

Målene kommer også på ulikt vis. Det er via cornere, men også via vanlig spill. Skudd, enkeltmannsprestasjon, lagspill. Hode og fot. Det er Thea og Maria som står for resten av måla. Imellom hosteanfallene så husker jeg ikke alle her og nå, så dere får tilgi en selvmedlidende skribent.

Vi blir en gang i blant testet bakover, men Kristin, Sofie, Thea og Julie er gode på å rydde opp. Når vi i dag også får bedre tid, så hender det også tidvis (eller stundom som Hamsun ville skrevet), at våre angrep begynner fra vårt bakerste ledd. Ut på kant, eller inn i midten og videre derfra. Fint å se på.

Vi skapte mye offensivt i dag. Spesielt giftige var vi på cornere!

Vi skapte mye offensivt i dag. Spesielt giftige var vi på cornere!

Når dommeren blåser av til pause med den flotte «Donald Duck-fløyta» si, så smiles og stråles det. Det er ikke bare det at vi leder, mer at vi fortjener det ved å spille så sabla bra sammen!  Litt (vel) seierssikre så blir vi enige om pizzabestilling, og så kommer jeg på tidenes dårligste ide:

«La oss bytte formasjon«.  Det heter at veien til helvete er brolagt med gode intensjoner, og jeg kan jo forsøke å forsvare meg ved å si det ble gjort i beste mening. Flere i midten og i påfølgende angrep høres jo fornuftig ut, men teori og praksis er jo ikke det samme. I tillegg ønsker jeg at flere spillere skal få teste ut nye posisjoner, så jeg sjonglerer på plassene omtrent som en full sjømann gambler.

Så jeg holder hva som skjer i 2.omgang kort og konsist. Det funket ikke!  Denne omgangen blir jevnspilt og det skapes lite av begge lag. Når det skjer noe, så er keeperne i hver sin ende våkne (kalde?) nok til å være på «alerten».

Dette bildet oppsummerer forhåpentlig kampen. Dere er som alltid positive og ivrige. I dag får vi belønning ved å få til mye fint samspill, og etter kampen velfortjent pizza og cola (rømmedressingen falt ikke i smak trur jeg. Kastet 4 uåpnete bokser).

Happy jenter inntar seiersmåltidet!

Happy jenter inntar seiersmåltidet!

Takk også til foreldre, trener Stian som kom å så på og Pål for gode råd (vi tilgir et uskyldig innspill mot dommeren 😉