JJR bredde: Soultrainet ruller videre

Heming/Frigg JJR- Bærum JJR Bredde 1-3 (0-1)

På dagen før kamp, var vi imponerende 17 på trening. Vi fikk luksusproblem som plassmangel og litt knapt med utstyr. Slike ting ordnes lett til senere, men det og faktisk komme i situasjonen viser hvor vi står på Bredde om dagen!

Tillat meg å skru klokka tilbake et halvt år, da vi startet opp prosjektet med breddelag på øverste ungdomsnivå. Greit nok jeg var feit nok til å ta en del plass, men vi var 6-7 på trening og hadde god plass i BIP-hallen. Vi sto på nippet til og ikke kunne stille lag engang.

Vi valgte å stå «stormen ut», for å se hvor det førte oss. Vi nærmer oss fasit i hånd, og det er godt å jobbe for en stor, ivrig og blid gjeng som nå teller rundt 20 stk!  Alle bidrar på sine vis, det som er felles er en glede i fotballen og samholdet som utgjør breddelaget på jentesiden!

Jeg merket det godt underveis i kampen og, fordi når dommeren ikke møtte, så ble det undertegnede som skiftet og stilte som dommer. Det ga jo meg et annet innblikk i hvordan vi fungerer på godt og vondt i kamp.

Om selve kampen så starter vi med å sette et visst press på Heming/Frigg, og det er i all hovedsak vi som står for sjansene i 1.omgang. Man kunne se på flere at de virkelig var tente foran denne kampen. Eline ledet ann, Tuva strødde seg med pasninger og Kristin var som alltid solid som den kinesiske mur bak i forsvar.

Bakerst sto Elisabeth å ga oss ekstra sikkerhet. Dette var hennes siste kamp for nå, men vi håper å treffe henne som en lagvenninne igjen under en cup i Kristiansand.

Sisteskansens siste kamp!Takk for alt Elisabeth!

Sisteskansens siste kamp!Takk for alt Elisabeth!

Vi skårer riktignok bare en gåll i 1.omgang, men det er kun manglende effektivitet som står i veien for en større ledelse. Særlig på Vilde sin side, så spiller vi godt sammen. Det starter enten med Tuva, Eline eller noen lengre bak som passer ballen ut til løpsmaskin nr 1, Vilde. Hun tar med seg ballen, og kjører karusell langs kanten. Innleggene og skuddene er stort sett farlige hver gang. Det er rett og slett hennes egen lille lekegrind der på venstresiden.

Det er også Vilde som i grunn står for vårt første mål. Et skudd går via en uheldig Heming/Frigg-spiller og etter ca 30 minutter der vi ledelsen 1-0.

 

I pausen så snakker vi mye. Mange har innspill og meninger, og jeg liker det slik! Det viser engasjement og at folk føler at de blir hørt. Etter en runde «Holmgang», så blir vi enige om et par punkter som vi skal forbedre i 2.omgang.

Dagens glimrende og atletiske dommer blåser i høstmørket i gang 2.omgang, og vi har avspark. Fra første spark, så er vi på hugget. Vi har tre store muligheter i løpet av de første minuttene, og kunne/burde ledet med flere enn den ene gållen. Det tar riktignok ikke lange tiden før Eline setter inn «forsikringsgoalen», men som jeg stadig nevner, vi bommet på flere store muligheter i dag.

Eline sin gåll er et raid fra ca 30meter, i «sikk-sakk» gjennom noen hvitkledde, og alene med keeper settes den til siden. 2-0!

 

På en av sine sjeldne visitter så skaper Heming/Frigg spenning igjen. De starter med angrepet fra midtbanen, vi er litt feilplasserte, og spissen løper raskt med ball mot mål. Hun passerer Kristin på rundt 30meter, og har klar bane. Hun gjør ingen feil, og 1-2 er et faktum.

Etter denne skåringa, så bølger spillet frem og tilbake. Heming/Frigg er farlig innpå ved noen anledninger, men selve avslutningene er ikke de store skremmeskuddene!

I de siste 15 minuttene har vi tatt initiativet igjen, og Vilde punkterer kampen med et fint løp (nok en gang) for 3-1 til oss Gule!

Vi har under god ledelse av lagleder Aage byttet spillere, og gjort noen grep. Det er kloke grep, og vi har i bunn og grunn god kontroll kampen ut!

En fin lagseier og jentene er virkelig på fremmarsj sammen!

Vil avslutningsvis berømme Alise som spilte i Gul drakt igjen etter 2 år i «hasjland» (Nederland, red. anm). Det virket derimot ikke som hun hadde spist for mange «Brownies», for du klarte deg veldig bra. Så vi alle håper å se deg igjen fremover!

 

Jeg gleder meg til fortsettelsen!

LOVE TRAIN MED O-JAYS