J98 med 6 poeng og 9-1 på 4 dager

Solid høstform før august er over ga J98 to flotte seire i J15 1.div: Først feide jentene våre Oppegård av banen med 6-1 (5-1) på mandag, for så å kjempe serieleder Oppsal ut av stilen med en sterk borteseier 0-3 (0-2) torsdag.

Mot Oppegård ledet vi 5-0 etter 17 minutter ved nydelige angrep rullet opp på kant med gode innlegg, og stikkere fra midtbane/forsvar gjennom til spissene. Dette ga oss tre mål av Alex, et av Thea og et av Vilde før halvspilt første omgang var unnagjort. Deretter slapp jentene seg ned litt og Jawad rokkerne om på laget, men vi fortsatte å kjøre kampen uten å sette flere sjanser før pause. Oppegård fikk sin redusering med et heldig skudd oppe i vinkelen fra langt hold, dette var ett av få muligheter vi ga dem. Andre omgang fortsatte i samme spor, og Ida satte inn 6-1 med en hard markkryper, etter en flott frispilling fra Thea, ca 15 min etter pause. Ida ble forøvrig dagens servitør med to målgivende innlegg fra kant. Bra match av alle mot en motstander som, i følge trenerne deres, hadde slurvet med egentreningen i sommer..

Kampen på Trasop ble av en helt annen karakter, det er ikke tilfeldig at Oppsal ligger i toppen av vår liga. I en jevnspilt første omgang, der vi til tider ble presset hardt bakover av vertene, klarte vi å omsette våre sjanser til mål ved Eline på et vakkert langskudd og Vilde etter en corner fra Astrid. Alex tok tak rett etter pause, startet et raid fra midtsirkelen, driblet av 3-4 spillere og skjøt perfekt i keepers lengste hjørne til 3-0. I andre enden av banen hadde Maria flere avgjørende redninger som hindret baklengsmål. Etterhvert gikk lufta ut av Oppsal, som knapt produserte noe som helst siste halvtimen, bortsett fra noen langskudd til side for mål. Vi trillet ball, løp, vant dueller, og var over alt, slik vi liker å se laget. Topp innsats av alle spillere og dønn solide i alle lagdeler, et godt treningsgrunnlag i sommer og de siste ukene betaler seg nå! Takk til Sofie og Mathilde fra J00 som kjempet hardt mot store forsvarere.

Dette lover veldig godt foran de fire siste seriekampene og, ikke minst, før vi drar til Stord for å spille 1/8-finale i Adidas cup. Vi gleder oss!