J98 1. div: Gullet glapp

Etter syv strake seire i høst måtte vi tåle 1-4 mot fotrappe og ballsikre Lyn-jenter. Dermed er Lyn2 seriemestre i J15 1. div siden våre egne 99-jenter slo Oppsal 3-1. Vi er da a poeng med Oppsal, som har to plussmål flere enn oss, og pga omberammede kamper skal vi begge møte Ski henholdsvis mandag og fredag neste uke hvor disse kampene avgjør hvem av oss som tar 2. plassen i 1.div. Vi gratulerer Lyn2 som verdige kretsmestre!

I kampen mot Lyn2, som er blant Norges beste J99-lag (sammen med vårt J99-lag), ble vi presset fra start og første mål til vertene kom allerede etter 5 min etter at vi ikke klarte å få ballen ut av egen boks. Jentene våre ristet av seg sjokkåpningen og kom stadig mer til med eget spill, og etter 15 min ble vi tildelt straffe etter at en Lyn-spiller fikk Astrids hjørnespark i hånda. Alex banket ballen inn fra 11-metersmerket kontant og utagbart helt ned ved høyre stolperot for Lyns gode keeper. Resten av omgangen var mer jevnspilt, dog følte vi at Lyn var hakket hurtigere enn oss i dueller og samspill. Rett før pause skjøt de et frispark rett i mål, hvilket nok en ellers meget god Maria må ta på sin kappe. Det stod dermed 2-1 til pause, men fortsatt mulig å snu.

Dessverre ble vi for tamme i 2. omgang, selv om Alex kunne utlignet midtveis i omgangen og Astrids hjørnespark burde vært omsatt bedre foran Lyns mål, var det allikevel tydelig at det ikke var vår dag. Lyns spillere var utrolig raske til å flytte beina og evnet å bevege lagdelene så hurtig at de til enhver tid hadde nok spillere «over alt» på banen. Når vi til tider taper 3-4 dueller på rad blir vi straffet for det, og i løpet av det siste kvarteret i kampen setter hjemmelaget to mål på løp igjennom i midt som definitivt avgjør kampen. Våre jenter fortjener kred for innstilling og innsats, og de gikk til så det lyste i taklingene. Vi har fortsatt en del å hente på tempo, både med og uten ball, og Anders «fys-general» gleder seg til å ta i dette på vinterens treninger. Vår beste spiller i denne omgangen var keeper Maria, som gikk i dueller i feltet så Lyns angripere lå strødd mens ballen lå trygt i Marias favn, det liker vi!

Vi bretter opp ermene og tar ny sats mot Ski mandag og kvartfinale i Adidas cup mot Asker onsdag. Mye gøy neste uke med andre ord!