J19 vant OBOS-cup med 4-2 over Lyn

Solid, oppofrende, snuoperasjon, innsats, lykke, det er vanskelig å velge adjektiver i denne kampen som ble så spennende som en finale kan være.

Vi tok tak i kampen fra start og Alex sendt oss i en tidlig ledelse, der hun stjal ball fra forsvaret og gjorde alt selv. Midtveis i første omgang får imidlertid Lyns angrepsrekke, med flere spillere fra aldersbestemte landslag, litt for lett spillerom mot oss og setter to kjappe mål. Alt i alt en jevnspilt kamp før hvilen der vi hadde flest sjanser.

Etter pause kom vi tettere på Lyn i alle ledd og nektet dem å få satt spille. Som Lyns trener sa: «Vi hadde ikke noen plan B og ble for passive». Samtidig fortsatte vi å produsere gode sjanser, og da Alex utlignet på et gjenvinning foran mål et kvarter ut i andre omgang var det vi som var i støtet. Jentene jobbet hardt, og da Bærums høyrøstede publikum begynte å tenke på at nå drar det seg mot ekstraomganger dukket Synne opp foran mål og dyttet inn vår ledelse til 3-2 kun 5 min før slutt.

Nå fulgte noen nervøse minutter, men jentene red stormen av uten at Lyn fikk noen store sjanser ut av det. Derimot løp Alex fra alt og alle i overtiden og kronet verket med 4-2 og full jubel på matta og på tribunen.

Det er imponerende å se hvordan våre jenter tok tak i kampen og snudde fra 1-2 til 4-2 i andre omgang. Lyn er blant landets beste jenteklubber, med seire i NM, Dana cup osv, og det er herlig å se hvordan vi matcher deres nivå. Vi takker Lyn for kampen, de bidro virkelig til festen med godt samspill de også.

Bærums vinnerlag består av Maria Beate Svanes Ljunggren (født 98), Ida Bjørnbakk Beck (98), Ida Pandrup Andersen (96), Pia Braarud (98), Carine Gaaren (98), Nora Grimsrud Mylen (98), Sara Næss Viken (96), Sunniva Brekke (97), Synne Alice Christiansen (96), Thea Fritzvold Hatlem (98), Sofia Moldskred Belli (95), Oda Rynning-Tønnesen (96), Vilde Lunde (98) og Alexandra Hebo Tangen (98).

Vi gratulerer og ønsker J14, G14 og J15 lykke til med sine finaler i dag fra kl 12.20 og utover!