J19 koste seg på solsiden

Høvik-Bærum 0-4 (0-1). Som (pause-)resultatet tilsier tok vi mer og mer over etterhvert som kampen skred frem. Fra en famlende start til perioder med mer enn 20 trekk i laget vitner om spillere som spilte på seg trygghet og tro på egne ferdigheter.

Det første kvarteret var preget av ballbesittelse på egen banehalvdel, ofte ved egen boks, og upresise pasninger i oppspillsfasen. Sånt blir det lite målsjanser av og det var også hjemmelaget som fikk kampen første store mulighet da de fyrte i tverra på et brudd i mot.

Like etterpå lyktes vi imidlertid med et fremspill fra Mali fra midtstreken som fant Olivia på venstre kant. Hun satte stor fart, forserte forbi sine gamle lagvenninner og ga oss ledelsen 1-0 fra skrått hold etter 15 minutter.

Pga varmen (!) innvilget dagens myndige dommer drikkepause midtveis i første omgang, og da benyttet Tommy sjansen til å instruere noen korreksjoner. Han ba om at flere pasninger ble spilt inn sentralt ved oppbygging av spillet slik at vi kunne få større variasjon når vi angrep.

Det grepet fungerte meget bra, og derfra hadde vi styr på matchen. Vi etablerte «ballmakt» høyere i banen og våre kanter ble spilt opp i gode posisjoner med påfølgende farlige innlegg. Vi var nære på til å øke ledelsen før pause uten å få satt ballen i nota.

Etter hvilen fortsatte vi med å la ballen gå fra gul til gul, ofte med med flere enn 20 trekk i laget. Vi økte ledelsen to ganger i løpet av omgangens første kvarter: Først på et herlig langskudd av Mali fra 20m som satt utagbart i krysset, etter fra pasning av Olivia, i 52. minutt, og så ved Olivias hodestøt på Hermines corner i 59. minutt.

Vårt grep om kampen vedvarte og Høvik kom ikke til særlig mye fremover. Vertskapet skal ha kred for at de holdt innsatsen oppe kampen ut, selv om de ikke stresset oss like mye som tidligere i matchen. De hadde et par gode muligheter i omgangen, men den største var kanskje tilbakespillet som «reservekeeper» Mali headet unna på målstreken.

Vi fortsatte å rulle opp muligheter uten å treffe helt på avslutningene, før Andrine R, på et av sine mange løp på kanten, ekspederte pasningen fra Martine J i mål til sluttresultat 0-4 et minutt før slutt. Det var et godt bilde på kampen og vi kunne konstatere at vår første J19-match siden oktober var vel gjennomført.

Neste test er mot BVH J19 på Sandvika Stadion søn 6.6 kl 12, vi gleder oss!