J16: NM-exit mot Lørenskog

Vi fikk ikke til vårt spill mot et løpssterkt og hardtarbeidende hjemmelag. De lyktes fullt ut med sin plan om å bryte opp vårt spill, slå langt og trykke på med mange spillere. Det er ikke noe nytt at Bærums spillestil ofte kommer til kort på Romerike, der filosofien ofte er å komme hurtigst mulig i angrep.

Lørenskog var klart best i starten av hver omgang og de flyttet bena så fort at det kunne se ut som de hadde en spiller mer på banen til tider. Vi fikk ikke tid til å bygge opp spillet og presisjonen i pasningene uteble. Allerede etter 2 min satte vertene et frispark i tverrliggeren. Kun få minutter etterpå brøt Alex på midtbanen, satte opp Thea som skjøt i stanga fra 16 meter. Det skulle vise seg å bli den største sjansen vår i kampen. Spillemessig jevnet førsteomgangen seg mer ut, men hjemmelaget var hakket farligere enn oss og rett før pause tok Lørenskog ledelsen med et langskudd til side for Frida.

Vi hadde trua på at vi skulle komme tilbake etter pause, men hjemmelaget var friskest og la på til 2-0 etter corner og til 3-0 på et godt langskudd før omgangen var halvspilt. Typisk nok kommer alle tre målene som et resultat av at vi ikke får klarert skikkelig og at motstanderne trykker på og vinner ball på nytt i farlige posisjoner.

Vår beste i denne kampen var Maren Hellan som stod opp i midtforsvaret og kjempet og taklet så det lyste, et eksempel for alle på en svak dag for oss som lag. Lasse summerte opp kampen i garderoben etterpå med at vi manglet intensitet, og at den eneste måten vi kan forbedre det på er at vi også har høy intensitet på trening. Har ba jentene glemme denne kampen fortest mulig, vi vet vi kan bedre!

Lørenskog har et veldig godt lag, med flere spillere på krets- og regionslag, og som slo Lyn i finalen i Lillehammer cup. Det blir veldig spennende å se hvor langt de når i årets NM J16, vi takker for en fair-spilt kamp, og ønsker dem lykke til!