J15 er klare for OBOS gruppespill etter gode treningskamper

J15 møter Grüner borte lørdag i første kamp i OBOS gruppespillet, og stiller godt forberedt etter to gode treningskamper mot Haslum som endte 3-0 og 2-1. De øvrige lagene i gruppa er Oppegård, Grei og KFUM.

Her er hovedtrener Emilie Swärds oppsummering av de to kampene mot Haslum:

«Bærum – Haslum 3 – 0 (Mathilde, Karoline x 2)

I første kamp i år drar vi i land en trygg seier, selv med noen nerver i troppen før start, med mange kjente fjes på andre siden. Å vinne mot klassekamerater smaker alltid ekstra godt. Vi starter med ballen i første omgang, og det skal gå hele 10 minutter før Haslum får ta med seg ballen over midtlinja for første gang. Vi har full kontroll på kampen og kommer til noen sjanser, men noen klare målsjanser kommer vi ikke til. Dette er noe vi skal jobbe med fremover, å få utbytte av all den ballbesittelsen vi har.

I første pause (3 x 20 minutter) er det stor enighet om at vi har god tid på midtbanen, og Addan poengterer (veldig korrekt) at vi er gode i omstillingsfasen, om vi bommer på en pasning i ny og ne er vi hurtig oppi for å vinne ballen tilbake igjen og gir Haslum lite muligheter til å gjøre noe med den. Dette er kanskje noe av det som skiller lagene i første omgangen, Haslum rekker sjeldent å komme oppi oss for å vinne ball og vi skaper mye gode kombinasjoner.

Vi snakker også om å utnytte rommene bedre, det er mye gode bevegelser, men vi mangler det siste løpet inn i rom vi kollektivt har skapt for å komme til de store sjansene. Fokus inn i andre omgang blir å holde tempoet gående, komme på løpene i rommene og å slå siste pasningen mellom Haslums stopper og back, ikke trille ballen rundt på siden når vi kommer oss inn foran mål.

I andre omgang synes jeg Haslum jobber seg noe mer inn i kampen, men vi gjør også flere bytter og flytter på flere spillere så noe ubalanse er å regne med. Noe ut i omgangen får vi også Karoline (05) innpå og vi får en ny dimensjon å spille på – hun skal ikke bare komme rettvendt men også fungere som et oppspillspunkt for midtbanen, noe jeg synes hun klarte å balansere godt. Vårt førstemål kommer fra en praktfull egenprestasjon fra Mathilde som tar med seg ballen fra midtbanen, passerer både en, to og tre før hun kjemper seg inn i boksen og setter ballen forbi keeper. Vi går til andre pause med en 1-0 ledelse, et beskjedent tall i forhold til prosentfordelingen av ballbesittelsen hittil i kampen.

I pausen blir vi enige om å gi alt siste 20 minuttene, selv om vi skal spille med en spiller mindre, Andrea S får en skade og 3 spillere har fått godkjent å dra tidlig for å rekke en bursdag. Jeg mener vi har mer enn god nok kontroll på kampen til å kunne dra i land seieren selv med en mindre, noe som skulle vise seg å gå smertefritt. Karoline er frustrert for at hun ikke får ballen mellom stengene, men vi har troa på oss selv og jentene virker villige til å kjempe videre siste 20 minuttene.

Det gikk ikke mange minuttene før Karoline får hull på byllen, etter en god pasning fra Mathilde setter hun ballen i mål. Vi fortsetter å dominere kampen, men vil sette litt fokus på backrekken som håndtere de få truslene Haslum kommer med svært bra, spesielt Ida som nylig kom tilbake fra skade storspilte og stadig viste en offensiv mentalitet ved å komme foran Haslums spiss og bryte før de fikk pasningen. Hele backrekka, samt Frida i mål (som for øvrig har svært lite å gjøre i denne kampen), hadde en eksemplarisk ro med ball, vi spiller oss ut, selv om Haslum presser høyt med 4 spillere. Vi spiller kontrollert på ett og to touch, tar gode valg og får trilt opp til midtbanen som igjen setter presset på Haslum og dominerer banen. Karolines andre mål skaper hun stort sett selv, det ligger litt i kortene å få en Bærumscoring til. Etter en litt for enkel første avslutning plukker hun like gjerne opp returen selv og setter den bak keeperen, som sitter igjen og lurer på hvor Karoline egentlig kom fra.

Veldig mye bra å ta med seg fra første treningskamp, og godt å få et klarere bilde på hva vi må jobbe med videre. Synes mange av jentene har tatt store steg gjennom vinteren, og selv om vi ikke alltid klarer å treffe på det vi ønsker, har jentene svært gode intensjoner og tanker bak valgene sine – det viser god fotballforståelse som legger et godt grunnlag for arbeidet videre. Tross mye teoretisk taktikk før kampen, noe helt nytt for flere, henger jentene med og virker ivrige og villige til å lære. Alt kommer ikke inn på en kamp, men vi har god tid før sesongstart til å sette det taktiske også.»

«Bærum SK – Haslum 2 – 1 (Malin, Julie)
Ny uke, ny match mot Haslum. Før kamp er vi forberedt på å møte et tøffere lag en sist, og at vi ikke kan forvente å ha ballen like mye som sist. Vi snakker om å ta med oss den gode omstillingen fra forrige kamp, mister vi ball skal nærmeste tidlig oppi og de rundt skal låse av og hjelpe til, smarte i presset. Vi forbereder oss også på at flere kanskje må prøve seg i nye roller, både for å teste spillere og fordi vi fikk et frafall som gjorde at vi måtte rullere en del.

Åpningen av matchen blir noe annerledes enn forventet, og ganske identisk til hvordan vi åpnet sist. Igjen tar det lang tid før de i det hele tatt skaper noe på vår banehalvdel. Vi kontrollerer midtbanen, spesielt Malin som vi har fått med oss fra J04, dominerer og vi har flere gode gjennomspill fra hele midtbanen. Noe forbedring fra sist, vi prøver oftere å spille mellom stopper og back, ikke rundt på utsiden. Fortjent nok er det Malin som fører oss i ledelsen, på et innlegg fra så og si død vinkel som går rett i mål. Målet i seg selv reflekterer ikke kampbildet, men fortjent er det absolutt.

Dessverre utligner Haslum på kanskje deres eneste sjanse i første omgang og vi går til pause 1-1. Det skal også sies at Lisa er svært offensiv i keeperrollen og dette forhindrer også mange sjanser før de er noe farlige. Flere ganger ute på 30-40 meter for å stoppe gjennomspill, og hun beholder roen fint og triller ball videre til medspillere. Forsvarsrekka er også veldig flinke til å bruke Lisa i oppbygningsfasen og denne roen spredte seg videre i laget. Gjennom alle rekker tok spilleren gode valg og vi gikk til pause noe misfornøyd med stillingen 1-1.

I pausen er det en optimistisk gjeng som virker som om de er svært innstilt på å dra i land denne seieren, det er alltid godt å se. Vi er enige om at vi har god kontroll på kampen og det handler om å holde det gående og legge ned innsatsen som trengs for å holde ut de neste 40. Selv om byttene var planlagt på forhånd ble det en del endringer da vi jobbet såpass hardt at noen spillere måtte ta en pust i bakken. Det løste seg godt, og vi kunne rotere rundt og komme innpå igjen med friske bein.

Andre omgang fortsetter vi som vi startet, vi dominerer fortsatt kampen, selv om Haslum kommer til noen sjanser en gang i blant. Selv om vi hadde lite tid til å forbedre det vi snakket om forrige uke (skape større sjanser ut fra at vi sitter med så høye prosentandeler i ballbesittelse), så har jentene kjørt en økt med Bjarte hvor de jobbet med å tre gjennom mellom stopper og back. Kun etter en økt viste jentene god fremgang og vi hadde flere veldig gode angrep uten å få noen uttelling for det. Blant annet tres Rebecca opp på midtbanen, tar med seg ballen og angriper på et ryggende forsvar. Timet perfekt slipper hun ball gjennom stopper og back i det de skjønner at de ikke kan rygge lengre. Marie (J05) har også timet løpet sitt perfekt og kommer stormene mot mål, men avslutningen går dessverre utenfor. Mer etter boken får vi ikke konstruert et angrep og det viser stort potensiale i gjengen. Jeg tror jentene også fikk en god opplevelse ved å se hvor effektivt det er å tre mellom istedenfor å spille rundt.

Vi nærmer oss slutten av kampen tenker jeg at uavgjort er et urettferdig resultat og jentene imponerer meg ved å holde trykket gående. Å dominere så mye uten å få uttelling kan være fryktelig frustrerende men jentene ga seg aldri og viste ikke frustrasjonen utad. Mot siste spilleminutt tar Marie med seg ballen og angriper inn i deres boks hvor hun blir felt og vi får straffe. Julie setter denne iskaldt høyt i høyre hjørnet. Haslum får kun startet spillet igjen før dommeren blåser av kampen.

En seier som betyr mye for jentene, en glad gjeng som kom av banen, og godt fortjent seier. Flere jenter ble testet på ulike posisjoner, og jeg vil dra frem Rachel som var veldig påskrudd inn mot kamp og tok utfordringer med strak arm, Addan som alltid jobber og ønsker å tilpasse seg nye roller og søker erfaringer og kunnskap, og Lisa og Frida som melder seg som keepere både på trening og i kamp og gjør en solid jobb. Neste kamp er første offisielle prøve for sesongen, OBOS kamp mot Grüner på Dælengen Kunstgress. Håper så mange som mulig kommer og heier på jentene i denne kampen.»