J13 videre til kvartfinale i OBOS-cup

Bærum-Fossum 3-2 (2-0). Vi gjorde dette litt for spennende etter å ha ledet 3-0, men ledelsen holdt heldigvis helt inn og vi kunne juble for avansement i Oslomesterskapet.

Hovedtrener Thomas oppsummerer:

«En nydelig dobbel/trippel regnbue ønsket oss velkommen på Kadettangen fredag kveld. En strålende dag etterfulgt av 15 minutter med kraftig regn gjorde at rammene for kampen ikke kunne vært bedre.

Kampen starter med et lett press fra Fossum, hvor de kommer til et par halvsjanser uten å være altfor farlige. Etter dette tar vi over spillemessig og spiller småpent uten å komme til noen særlige farligheter. Kampen bar nok litt preg av veldig mange kamper på kort tid, pluss skolestart og mange nye inntrykk, for vi var et stykke fra vårt beste.

Når vi ikke klarte å skape muligheter gjennom spill er vi heldige som har en spiss som bare trenger en halvsjanse for å score. Et langt utspill fra Victoria spretter over alt og alle, og fra skrå vinkel skyter Karoline ballen knallhardt i mål fra høyre. Få minutter senere vinner vi ballen høyt sentralt i banen, og Ava bretter spillet raskt ut på kant til Karoline som fyrer av fra omtrent samme avstand, med samme resultat; scoring, og 2-0. Dette skjer i en periode hvor vi styrer kampen og at vi tar ledelsen er veldig fortjent. Vi fortsetter å være det beste laget frem mot pause, uten at vi er utrolig gode.

I pausen skulle jeg ønske at jeg visste at halvparten av jentene hadde gått en lang tur på skolen samme dag, for jeg maner til mer bevegelse og innsats. Jeg visste at vi kunne spille vesentlig bedre enn hva vi viste i første, men antakeligvis kunne vi ikke spilt så mye bedre med 14 kilometer i beina.

Likevel starter andreomgangen lovende. Vi er bedre de første ti i andre, lar ballen trille og bevegelsene er bedre. Det resulterer blant annet i en vakker scoring hvor flere spillere er involvert i det oppbyggende spillet på få touch. Ava avslutter, og selv om skuddet ikke er altfor hardt sniker det seg inn! 3-0. Da skulle man tro at vi skulle kontrollere dette inn til en grei seier, men vi gjør det mer spennende enn som så. Først reduserer Fossum en gang, og da sprer det seg litt usikkerhet i laget. Fossum får litt nyvinnende tro, og vi stresser mer med ballen. Vil ha den vekk istedenfor å finne en ledig medspiller. Da er det fort gjort at motstanderen får flere muligheter enn man skulle ønske.

Fossum reduserer enda en gang og kampen blir for alvor satt fyr på igjen. I noen småhektiske sluttminutter er nok Fossum nærmere utligning enn vi er å øke ledelsen vår. Likevel er det ingen av lagene som får ballen i mål, og vi vinner, alt i alt, en fortjent seier 3-2. Jentene som sørget for at kvartfinalebilletten ble sikret var: Victoria, Ulla, Guro, Marie, Ingeborg, Mari, Hedda Louise, Maria, Helena, Marthe, Ava, Mille og Karoline.»

Vi takker Fossum for en spennende kamp og gratulerer våre jenter med kvartfinalebilletten!