J13 til topps i Haslum 11er intro-cup

J13 tok hjem en ny pokal i helga etter å ha slått Lyn 1-0 i finalen i Haslums intro-cup til 11er-fotball. Jentene er i støtet for tiden og allerede fredag 2.11 er det OBOS-cup finale mot Skeid. Som vi gleder oss til å følge dem videre!

Thomas oppsummerer cupen:

«Lagets første elleverturnering handlet i bunn og grunn om å bli kjent med elleverfotballen, hvordan det er å spille på full bane, og hva som er annerledes enn nier. Første kamp er mot Høvik idet solen er i ferd med å titte over kollen bak Haslumbanen. Et lag med mange kjente fjes for mange av jentene som gjør at det er alltid litt ekstra prestisje i slike kamper. Med en tropp på hele 21 jenter i cupen var det stappfullt på benken. Eneste løsning slik jeg så på dette var å sette opp ulike konstellasjoner på forhånd og plukke utfra en mal. Det fungerte sånn passe bra.

Kampen mot Høvik startet med noe jeg har snakket med de aller fleste jentene om på spillersamtaler, nemlig at selv om banen blir vesentlig større, kan det fort hende at spillet blir ganske klumpete. Det skjedde også. Det førte til enorme bakrom, noe som skulle vise seg å passe oss godt. Mille setter 1-0 etter å ha blitt spilt gjennom av Karoline. Maria setter 2-0 etter at Karoline ble spilt gjennom av Ava. Keeper stopper Karolines forsøk, men Maria scorer på returen. Hedda Louise fastsetter sluttresultatet til 3-0 etter en corner fra Karoline.

Gjettum-jentene sørger for at Ramstad-jentene kan smile litt ekstra i gangene på Blommenholm på mandag. Heldigvis består fotball av andre ting enn å score mål, og det er flere deler av laget involvert i, blant annet solid defensiv innsats kampen gjennom. Selv om det er mye rusk i den første elleverkampen er det en fortjent seier.

Kamp to kom heldigvis ikke mer enn en time etter første kamp. Motstander her var Asker. Dette er et lag vi normalt sett skal ha god kontroll på, men det viser seg at det er noe annet å spille 11er enn 9er. En god del mer å forholde seg til, og mere løping. Da er det veldig bra for oss at vi er 21 spillesugne jenter, og får rullert mye på spilletid. Maria scorer sitt andre for dagen nesten på identisk måte som hennes første, denne gangen på en enda mer solfylt bane. Vi får utnyttet bakrommet gang på gang, og Karoline setter inn 2-0 etter å ha løpt fra forsvaret. Gradvis ble spiller vårt bedre også!

Det var hele to timer til neste kamp, som skulle vise seg å bli gruppefinale mot KFUM. Tiden ble hovedsakelig brukt til å varme seg i kafeteriaen og spise matpakken. Enkelte valgte å lufte seg for å heie på klassevenninner.

Det var merkbart at pausen var i lengste laget. Vi var tunge i kroppen på oppvarmingen, og kvaliteten i det vi gjorde var lav. Det dro vi med oss inn i kampen. Vi starter ganske svakt, og lar KFUM styre spillet. Vi klarer ikke spille oss ut, er lite aggressive og er nesten konstant på etterskudd. Det resulterer i det forventede, nemlig en tidlig ledelse for motstanderen. I det påfølgende angrepet viser vi litt av hva som bor i oss der vi kombinerer direkte fra avspark og Karoline scorer etter å ha blitt spilt gjennom av Ava. Ikke lenge etterpå er det Ava som sørger for at vi har snudd kampen når hun blir spilt gjennom av Mille. For å videreføre sirkelen er det Mille som scorer 3-1-målet, og kampen ender 4-1 etter at Karoline scorer etter fint spill på venstresiden.
Kampen vêr preget av mye feilpasninger stort sett over hele banen. Vi spilte oss i vanskelige situasjoner, og det virket som vi ville bli kvitt ballen fremfor å ta kontroll over den.

Det brukte vi litt tid på i den kommende pausen. Der snakket vi om hva vi måtte gjøre for å finne ro med ball, og hvordan vi kunne utnytte plassen bedre.

Kvartfinalen var mot Fjellhamar, en kamp vi tar kontroll på fra start. Vi tar en tidlig 2-0-ledelse etter to scoringer av Karoline. Spillemessig er vi også bedre enn kampen mot KFUM. Det er gledelig. Dessverre glipper vi litt i konsentrasjonen mot slutten av kampen. Først scorer Fjellhamar en gang etter et fantastisk skudd, halv volley i lengste hjørne. Deretter får de ikke lenge etterpå frispark på hjørnet av 16-meteren. Den skytes inn i lengste hjørne igjen, og det er 2-2 bare 5 minutter før slutt. Vi har rotet bort en tomålsledelse, ganske surt. Det går da mot myntkast, som forøvrig de tre andre kvartfinalene ble avgjort på, men vi vil det annerledes. Vi får fart på ballen igjen langs bakken, og Karoline scorer målet som gjør at vi vinner 3-2.

Klart for semifinale mot Heggedal.
Før denne kampen ble vi enige om å forsøke å avgjøre kampen så tidlig som mulig for å få mest mulig «hvile» frem mot en eventuell finale. Vi får også en knallstart på kampen. Victoria setter kjapt i gang et frispark til Ava, uten å berøre ballen vender hun bort en spiller og sender Mille gjennom. Hun rykker eksplosivt forbi siste forsvarer hos Heggedal, og skyter lavt i nærmeste hjørne. 1-0. Doblingen kommer nesten på samme måte, bare at i dette tilfellet serverer hun til Karoline foran mål som kan spasere ballen i mål fra kort hold. I en kamp som bølget veldig frem og tilbake viser Victoria seg frem når det begynner å tette seg til. Spesielt en herlig redning når en av deres angripere kommer alene gjennom er fabelaktig. Vår beste kamp i turneringen ble avsluttet med et flipperspill på midten før Marie klinker ballen i bakrom på Karoline som får pirket ballen forbi keeper som er på vei ut. Derfra følger hun ballen mot nettet og feirer 3-0-seier og finaleplass når resten av laget kommer løpende opp.

Finale mot Lyn.
Kun 20 minutters pause mellom semifinale og finale ble brukt til å kaste i seg litt sukker for å få opp energinivået etter en lang dag. Innmarsj og hymne gjør det litt ekstra stas og man blir litt spente før vi kommer i gang. På mange måter har vi oppnådd det målet med turneringen var allerede; nemlig å få flest mulig kamper. Nå var det opp til oss å gjøre den kampen til en god en også.

Det starter ikke særlig lovende. Vi har problemer med å beholde roen med ballen. Lyn presser oss langt tilbake, men (mulig jeg tar feil) de har ikke et eneste skudd på mål. De får noen cornere og er flinke til å holde et visst trykk på oss i starten, men vi kommer akkurat til unnsetning i siste liten og får ridd av stormen. Gradvis spiller vi oss inn i kampen, og enkelte nøytrale på tribunen hevder at vi var best det siste kvarteret. Vi får hvert fall hevet spillet vårt litt, flere pasninger i laget, og til og med noen halvsjanser, men heller ikke vi setter keeperen deres på noen store prøver.

Det er helt til det gjenstår 4 minutter på klokken. Mille kommer seg løs på venstrekanten og slår et innlegg foran mål der vi er flere spillere. Lyn vinner førsteduellen og får klarert halvveis ut til Marthe som plukker opp andreballen perfekt i returrommet. Med førstetouchet legger hun ballen til rette, og med det neste banker hun ballen i krysset fra 16 meter! For en måte å krone finalen på! Kampen er imidlertid ikke over. Vi er nødt til å fortsette å spille konsentrert de siste minuttene. Dette mestrer vi bedre enn vi gjorde f.eks. i semifinalen mot Lyn i Adidas Cup der vi ble presset kraftig tilbake. Nå er vi hakket roligere med ballen og tør å bruke hverandre. Det gjør at vi kontrollerer ganske greit inn til seier, og et herlig steg opp fra i fjor da vi tapte 1-0 i finalen for Korsvoll. Dette året klatrer vi til topps på podiet, og det er ganske deilig, må jeg innrømme!

Hele 21 jenter kan nyte smaken av edelt metall i kveld: Victoria som keeper. Ellen, Guro, Kristine, Giang, Marie, Ingeborg og Ulla hovedsakelig som forsvarsspillere. Ava, Selma, Helena og Marthe sentralt på midten. Wilma, Andrea, Alexandra, Mariola, Anita og Mille på kantene. Karoline, Maria og Hedda Louise som spisser. For en nydelig gjeng!»

Vi gratulerer med ei ny bøtte!