J13 til semifinale i OBOS-cup

Bærum-Kolbotn 3-2 (1-1). Våre jenter dro i land seieren i kvartfinalen i et jevnt og spennende oppgjør. Dermed er J13 klare for semifinaler både i OBOS-cup og Adidas cup, imponerende av en lovende årgang!

Thomas sier følgende om kampen:

«Nok en gang var det duket for en herlig dag for fotball på Kadettangen. En liten byge kom som bestilt ca to timer før kampstart, og etter dette tittet solen frem og sørget for knallvær og en flott ramme for kampen. Motstanderen hadde reist gjennom byen fra Kolbotn i Oppegård, et lag vi har møtt to ganger helt i starten av inneværende år. Da vi besøkte dem ble det et ganske surt 6-1-tap på en skøytebane, mens da vi møtte dem igjen i finalen i vinterligaen endte det 4-1 til oss etter en heroisk forsvarskamp.

Vi vet at vi har blitt et bedre lag siden da, og vi kunne bare regne med at Kolbotn også hadde blitt det. Vårt fokus lå imidlertid på to ting før kamp: Tålmodighet i forsvarsspillet, og brette ut på kant før vi angrep sentralt. Det var lettere sagt enn gjort. Kolbotn var aggressive i presset og stresset oss ofte til å gjøre såkalte enkle feil. Såvidt jeg husker skaper de ikke noen store målsjanser ut av stressnivået vårt, men de lykkes med å gjøre oss dårligere. De gangene vi derimot finner roen, og hverandre ser det pent ut, og det blir i tillegg småfarlig. Periodevis får vi vendt spillet som vi ønsker, og da ser vi at det er enorme rom motsatt, både på høyre og venstre. Vi lærte også at vendingene må skje raskt, når rommet er størst.

Scoringen som man håper skulle være den forløsende faktoren kom derimot etter en kontring, og det var en deilig scoring. De tar en kort corner, men vi er påpasselig ute med to spillere (Marie og Mille) og de blokkerer det første innleggsforsøket. Ava kriger til seg ball nummer to og leter etter Karoline. Den første pasningen blir brutt, men ballen ligger fri. Ava er først på den også, og tar med seg ballen litt fremover før hun sender en strøken pasning gjennom til Karoline. Den er ikke ferdigscoret, men alt ligger til rette for at Karoline løper fra forsvaret, runder keeper og triller ballen i det åpne målet. 1-0. Vi reagerer bra etter scoringen. Intensiteten i presset vårt er god, og det ser ut til at vi skal klare å rive til oss et lite spillemessig overtak. Forsvaret m/Victoria er bunnsolide. Særlig gode på å bryte foran var Anette, Marie og Guro, mens de sjelden kommer inn bak oss, fordi vi er tålmodige og tvinger motstanderen til å velge. På kantene finner Hedda Louise og Mille til tider enorme rom, og vi kommer oss til gode muligheter fra kantene, men sistepasningen mangler det siste lille. Ava og Marthe har en periode etter scoringen hvor ting flyter. Vi er flinke til å bruke hverandre i støtte, som gjør at vi får bedre tid med ballen.

Men alt dette dabber av de siste 15 minuttene av omgangen, og det er Kolbotn som presser oss bakover. Vi blir for trange når vi spiller ballen mellom oss, som gjør at alle får de samme problemene. Klareringen går rett til motspillere, og vi kommer oss ikke ut. Mot slutten av denne 15 minutters perioden kommer utligningen etter at vi slår bort ballen i en situasjon hvor avstandene mellom vår midtbane og forsvar er så kort at en pasning bare er en overlatelse av et problem. En våken Kolbotn-spiller snapper ballen, skyter, ballen spretter rett foran Victoria, og det kommer en retur, der spissen deres er våken og setter ballen i nettet.

Pausepraten handler om å få økt avstandene våre når vi har ballen, noe som forhåpentligvis ville gi oss mere rom i andreomgang. I tillegg handlet det om å stå opp i duellspillet, der Kolbotn hadde vært hakket bedre enn oss i første.

Andreomgangen synes jeg vi starter litt bedre enn første. Litt mer ro med ballen gjør susen, og plutselig får vi litt mer tid. Vridningene går litt raskere, som også er en faktor i dette regnskapet. Det fører til noen vanvittige muligheter etter gode, raske vendinger av spill, fra begge sider, men det skulle ta litt tid før dette ga tellende resultat. En helt ny høyreside med Maria og Ingeborg, samt Helena inne sentralt gjorde at vi fikk en annen dynamikk i angrepsspillet på høyre. 2-1-scoringen kommer etter en krempasning fra Maria ute på høyresiden som selv David Beckham ville vært fornøyd med (hvert fall fra min vinkel). Den smyger seg på utsiden av backen og skrur inn mot Karoline som nok en gang har startet i bakrom. Etter et par brente muligheter var det denne gangen ingen tvil om at det ville bli scoring idet hun dribler forbi siste forsvarer og skyter ballen i mål (via keeper?). Igjen etter scoring reagerer vi bra. Vi blir nesten for ivrige etter å sette press på Kolbotn, men heldigvis er vi solide i forsvar i andreomgang også.

3-1-scoringen husker jeg ikke. Da gikk det litt i hundre i hodet mitt. Fikk mer meg at det var Karoline som satte inn den også. Samme skjedde egentlig med reduseringen til 3-2 (som bare måtte komme basert på de siste cupkampers resultater). Etter hva jeg kan tenke meg er vi litt på etterskudd hele veien og spissen deres kommer alene med Victoria. Det som derimot skjer etter denne reduseringen er at vi spiller med en ro og selvfølgelighet i spillet som det ser ut som vi har gjort dette i 15 år. Vi er rolige med ballen, spiller på hverandre, og lar ikke motspillerne få et sekund alene med ballen, imponerende siste 5 minutter.

Alt i alt var det en ganske jevnspilt kamp, hvor vi har klart flest sjanser. Derfor er det ikke så mye å si på at Bærum er laget som er videre til semifinale i OBOS cup. Og når man snakker om det: Semifinale i både OBOS og Adidas samme sesong. Det er både imponerende og fortjent om jeg får si det selv!»