J05: To jevne kamper mot GUI

Høvik/Bærum lag.1 GUI lag.1 (0-2) 2-3.

I likhet med andrelaget møtte vi det nykomponerte Asker laget GUI (Vollen/Heggedal) til treningskamp i går, søndag ettermiddag.

Jentene starter kampen stresset og usikre og gjør enkle feil, tør ikke holde på ballen og får rett og slett ikke til spillet. GUI overkjører oss i første del av 1. omgang og det er ikke ufortjent når GUI setter inn 0-1 bak en sjanseløs, men gode Victoria. Jentene tar seg mer sammen etter baklengsmålet, men slet fortsatt med å få ned stressnivået, men skaper et par halvsjanser. Så, på tampen av omgangen bryter GUI vårt angrep og spiller direkte igjennom til sin venstre kant (som er to meter i offside), hun slår inn i midten og stillingen til pause var 0-2.

I pausen hadde coach Christian fokus på at jentene måtte stresse ned og gjøre hva de har gjort på trening i vinter og at den første omgangen ikke viste nivået som jentene har.

I andre omgang tok jentene tak i kampen, begynte og vinne dueller, jobbet hardt for hverandre, og ikke minst gjøre hva de kan. Ti minutter ut i andre omgang vinner Marie ballen, hun ser opp og og ser Matilde i ledig rom og sender en strøken pasning. Matilde drar av et par GUI spillere og fra kanten av 16 meteren satte hun inn reduseringen til 1-2. Deretter bølget kampen frem og tilbake hvor begge lag hadde sjanser. Så, etter en corner for jentene våre, kontrer GUI med sin raske spiss som spiller igjennom venstrekanten sin som setter ballen i mål, utakbart for vår gode keeper, Ellie i mål.

Kampen ser ut til å ende 1-3, men så kombinerer Helena og Marie fint som spiller til Matilde, som fra 20 meter ser en godt plassert Maria T, som fra 10 meter setter ballen kontant i mål.

Alt i alt en vel gjennomført treningskamp. Begge lagene våre spiller i ny formasjon med nye medspillere, slik at jentene trenger tid til å bli vant med både formasjon og posisjon. Det som er gøy er at vi ser at det er kvalitet, innsats og ikke minst gode ferdigheter i gruppen. Det viktigste i denne fasen av sesongen er treningene, og de er bra. Dette kommer til og bli bra

Måkepause mellom kampene

Høvik 2.lag – Gui 2.lag 0-0 (0-0)

Jentene går tålig fornøyd av banen etter to målløse omganger på kadettangen.

Det har vært et problem i tidligere kamper at vi bruker for lang tid på å komme i gang når kampen starter. Et av fokusområdene før kampen var derfor å være på fra start og spille med lave skuldre.

Første omgang starter likevel kaotisk og ingen av lagene får tatt ordentlig grep om kampen. Gui er flinke til å stå tett oppi oss og vi sliter igjen med å få spillt oss ut bakfra. Ballen går rett og slett for sakte fra spiller til spiller, noe som gjør at Gui enkelt får vunnet ball og skapt flere, farlige kontringer. Vi skaper selv noen store sjanser, men får ikke kontrollert spillet i lengre perioder slik vi ønsker.

Etter en alvorsprat i pausen ser vi heldigvis ut som et helt annet lag. Vi spiller med høyere tempo og klarer dermed og holde på ballen mye mer. Dette resulterer også i mange store muligheter, og vi er spesielt flinke på å slå baller i bakrom på kanter og spisser. Til tross for store sjanser for begge lag havner aldri ballen i nettet. Kampen kunne ha gått begge veier, men uavgjort er et greit resultat med tanke på at vi hadde hver vår omgang.