J05 med 30-1 over to kamper i OBOS cup

Med 21-0 over Grüner og 9-1 over ØHIL ligger J05 mildt sagt svært godt an til å gå videre fra gruppespillet i OBOS cup i J14-klassen.

Hovedtrener Thomas Jacobsen kan naturlig nok rapportere om god flyt i begge kampene i hans legendarisk lange kampreferater på J05s Facebookgruppe. Vi bringer her et lite utdrag av hans refleksjoner etter kampen mot Grüner:

«De tingene som gleder meg litt ekstra:
– Vi leder 9-0 til pause, men slutter ikke å spille av den grunn. Vi fortsetter å la ballen gå mellom oss, varierer mellom å gå i bakrom, og spille på fot, noe som gjør at vi opprettholder trykket hele andreomgang også, og faktisk scorer 12 mål i andre. Det er uvanlig. Vanlig at man fort prøver seg på egenhånd fordi man selv ønsker å score, men den fristelsen biter vi ikke veldig på i løpet av andreomgang.

– 17-0-målet er muligens dagens vakreste angrep. Det starter med en femmeter fra Victoria som setter igang til Kristine. Hun tar med ballen frem og spiller til Marie som spiller vegg med Helena, dribler seg forbi en motspiller, og spiller en ny vegg med Angelina. Plutselig har vi kommet til hjørnet av 16-meteren til Grüner, og derfra plasserer hun ballen i lengste hjørne. Hvorfor var dette så fint? Fordi ballen går fra eget mål og inn i motstanderens uten at de har vært i nærheten av ballen.

– Bevegelsen til spissene når innleggene kom. De går på kryss og tvers, men det er planlagt, for å få bedre plass i avslutningsøyeblikkene. Det gjør at de mange innleggene vi kommer til fører til scoringer.

– Roen med ball. Fra keeper og helt frem til spissene var det ro med ballen. Det gjør at vi virkelig får vist oss fra vår beste side.

– Evnen til å åpne opp spillet. Vi vinner ballen, og løser opp trange posisjoner til å få kontroll på ballen. Særlig midtstopperne og de sentrale gjør dette veldig, veldig bra, og gir kantene veldig gode arbeidsforhold.

– Kommunikasjon. Sjeldent har jeg hørt så mange snakke sammen på banen. Men det var jammen ikke dumt, for det var jo noe av det som gjorde medspillerne våre gode.

Ellers kommer man ikke utenom noen relativt spinnville tall fra kampen. Caroline scorer hele 10 mål, i tillegg til én assist. Mille scorer 4 og har 5 assist.

1-0 Stina etter innlegg fra Mille.
2-0 Caroline etter fremspill fra Kristine.
3-0 Angelina etter en herlig gjennombruddspasning fra Stina.
4-0 Angelina med en herlig lobb på en retur.
5-0 Caroline etter innlegg fra Mille.
6-0 Caroline etter innlegg fra Mille.
7-0 Caroline etter innlegg fra Mille.
8-0 Caroline på straffe etter at Mille ble felt.
9-0 Caroline etter gjennomspill fra Helena.
10-0 Mille etter gjennomspill fra Helena.
11-0 Caroline etter at Angelina vant flere dueller i boks.
12-0 Stina med en herlig lobb etter at Angelina vant flere dueller i boks.
13-0 Mille etter soloraid på høyrekanten.
14-0 Caroline etter soloraid i midten.
15-0 Mille etter fremspill fra Kristine.
16-0 Marie etter en retur.
17-0 Marie etter veggspill med Angelina.
18-0 Mille etter fremspill fra Anette.
19-0 Caroline etter gjennombrudd i midten.
20-0 Marie etter pasning fra Caroline.
21-0 Caroline etter fremspill fra Anette.

Selv om mange målscorere og målgivere blir fremhevet her vil jeg fremheve at dette er en fantastisk lagprestasjon. Jentene har fått masse konstruktiv individuell skryt på Spond, for det var virkelig mange gode enkeltprestasjoner utenom målene også.

En siste ting som må fremheves er forsvarets og Victorias jobb på stillingen 15-0 (eller noe). Ulla og Anette forsvarer seg som om stillingen er 0-0 og presser spissen såpass mye at hun må avslutte fra 20 meter istedenfor 10. Da redder Victoria, mens Hedda er først på returen og sørger for at vi holder nullen. Det viser karakter!»

Vi ønsker J05 masse lykke til videre i OBOS cup, og selvsagt også i Adidas cup og seriespillet! HEIA BÆRUM!!!