J03: Så er vi igang med Norway Cup

Bærum J03-Haramsøy/Nordøy FK 2-4 (1-2)

Så var ferien over! Vel, det er fortsatt leksefri, men fotballen er i gang. Jentene har hatt oppkjøring på knusktørt naturgress på Kalvøya, og stiller i år i 7er klassen for Jenter født i 02 og 03. For vår del er det kun jenter som er født i 03, attpåtil er mange født seint på året. Så vi kan vel trygt fastslå at vi ikke er det største laget rent fysisk. Derfor er det alltid spennende med ny motstand, og se litt bortpå de mens man varmer opp for å måle høyde og muskelmasse.

Klare for Norway Cup

Dagens motstander var Haramsøy/Nordøy FK. Et aldri så lite søk på wikipedia kan fortelle følgende (og jeg finner ikke på dette):

23. desember 1984 vart Haramsøy/Nordøy Fotballklubb skipa. På eit møte på Nordøy Grendahus vart det vedteke at fotballgruppene i Haramsøy IL og Nordøy IL skulle skiljast ut, og slåast saman.
Debatten i forkant av samanslåinga vart ganske heftig. Nokre meinte at dette vat einaste løysinga, og at det ikkje ville vere mogeleg å stille lag utan eit samarbeid på tvers av fjorden. Andre meinte at ei samanslåing ville øydelegge patriotismen og dermed fotballinteressa på begge øyane.
I dag er vel dei fleste einige om at det var ein god ting for desse to flotte øyane å få ein felles fotballklubb. Samhaldet over brua har vorte styrkt takk vere HaNo FK.
Etter at Haramsøy/Nordøy Fotballklubb var ein realitet, vart neste steg å finne eit namn som var litt «snertnare».  25 personar møtte fram i tillegg til styret. Forslaga var mange. Mellom anna kan vi nemne Moloen FK, Søyla FK, Haram FK, Øyvind FK osb.
1. avstemmingsrunde gav desse resultata: Øyvon 2 stemmer Øytopp 2 stemmer Nordøyane 2 stemmer Haram 4 stemmer HaNo 6 stemmer
Etter 3. valomgang fekk HaNo 11 stemmer mot Haram sine 9 stemmer.

Skribenten er ikke helt stø i nynorsk, så tør ikke helt gå god for oversettelse (fikk 5 på eksamen, men 4 i selve faget). Artig historie er det like fullt.

 

                                                                           Jevnt og uvant

 

Vi skulle ikke få problemer av slik sort. Det skulle vise seg tidlig at vi hadde mer å stri med når det gjaldt å spille 7er fotball. Jentene er vant til (nesten) dobbelt så stor plass, og vi fant aldri helt ut av pasningsspillet som en følge av det. Starten er oppløftende nok, men la oss kalle de «HaNo», kom mer og mer inn i kampen.

De tok også ledelsen, men vi slår tilbake som Imperiet i Star Wars. Vår egen «Dødsstjerne» er ved dette tilfellet Kharyll som sniker seg i bakrommet og avslutter trygt bak keeper. 1-1 og det er spilt ca 18 minutter. For øvrig er omgangene i cupen på 2*25.

1-1!

Om vi har «Death Star», så har HaNo sin egen Luke Skywalker. Deres spiller nr 6 er rask som lyn, og hun kan også skyte. En dødelig effektiv kombinasjon det, og hun sørger for at HaNo går til pause på 2-1.

 

                                                                    Bananer og mentalt påfyll

 

Heldigvis er det faktisk litt tid til pause. Så vi rekker å spise litt frukt, få noen kloke ord fra Bjarte og samtidig sjekke hvem som fikk flest «Snaps» i løpet av 1.omgang.

Ord til veiledning og oppmuntring

Vi hadde lagt godt grunnlag for 2.omgang. Dog skal det vise seg at det samme gjaldt motstanderen og. De spilte sin beste fotball de første 15 minuttene av 2.omgang, så jeg er åpen for at de kanskje har en egen «Smørebuss» a la 15 millioner. I alle fall kunne de bekrefte at treneren også er bussjåfør og hadde leid buss for 7000 på veien ned fra et sted oppe nordvest på Norgeskartet.

Hvorvidt bussen inneholdt astmamedisin kan dog ikke bekreftes.

HaNo er uansett gode nå, og presser oss bakover på banen. De tar fortjent ledelsen 1-3 tidlig i 2.omgang. Der og da virket det som resten av kampen skulle bli som å forsere «Mørdarbacken» i Falun.

 

                                                                      Jentene viser god moral!

 

Gledelig er det å se fra sidelinja at vi ikke gir opp. Vi skaper også nerve i kampen når Hedda skårer til 2-3 med 10 minutter igjen å spille. Dog kun for noen arme sekunder. For vårt «opprør» knuses slik Dart Sidious forsøkte det i Star Wars-filmene, men ikke fikk helt til. Jentene står på og skaper nok sjanser til å kunne få med seg poeng, men det ville selv ikke helt i avgjørende fase. Det ble løskrutt på skuddene.

Det ender 2-4, men ser vi bak resultatet så finnes det en slags regnbue (jeg lover, jeg røyker IKKE sopp mens jeg skriver. Kun et ørlite glass med noe rødt). Vi forsøker å spille langs bakken, og får det delvis til. Vi skaper nok til å kunne få mer ut av kampen.

Det som må bli bedre er å «skjønne 7er-fotball» og selve avslutningene.

Noe vi satser på jentene fikser når de møter nok et lag som Norge Rundt sikkert har lagt et tjuetalls reportasjer fra:  Il Jotun!

Kampen spilles på Abildsø kl 1515, se kart her for å finne frem:

https://results.cupmanager.net/6339495,2018,nb/arena/6369407/info